GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα συν και τα πλην από τον Μιχελογιαννάκη στον ΣΥΡΙΖΑ...

Τα συν και τα πλην της ελληνικής πρότασης για την επίτευξη συμφωνία ανέλυσε στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλε...

Τα συν και τα πλην της ελληνικής πρότασης για την επίτευξη συμφωνία ανέλυσε στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης. Καθώς είναι από εκείνους που έχουν εκφράσει πολλές διαφωνίες και δημόσια, όσα είπε  "από καρδιάς", όπως σημείωσε, έχουν ενδιαφέρον.... 

"Άσχετα αν καταλαβαίνω τους λόγους, οι οποίοι προφανώς είναι σοβαροί, δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος και βγάζω το παράπονό μου καθώς ενημερώθηκα για την πρόταση των 47 σελίδων και την προχθεσινή Ελληνική πρόταση από εφημερίδες.
Είμαι ικανοποιημένος από την επιμονή της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση του χρέους τόσο από τα κέρδη ομολόγων από δευτερογενή αγορά, όσο και από τα κέρδη που δεν κουρεύτηκαν από την πρωτογενή αγορά, από ΤΧΣ, από μετάθεση πληρωμών τόκων, από αύξηση εντόκων γραμματίων και από την επιστροφή των 1,2 δις από τον EFSF.
Είμαι ικανοποιημένος από την πρόταση για χρηματοδότηση σε 30 χρόνια με επιτόκιο 1,5% από ΕSΜ μέσω επαναγοράς ομολόγων ΔΝΤ 27 δις." είπε στην αρχή και στη συνέχεια έθιξε και τα άλλα επίμαχα σημεία:
"Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος από την ιδιωτικοποίηση α) ΟΛΠ (500 εκ), β) Αεροδρομίων (1,2 δις), γ) ΤΡΑΙΝΟΣΕ (50 ΕΚ.) και δ) Αστέρα Βουλιαγμένης (95 εκ.). Θεωρώ ότι τα παραπάνω πρέπει να βρίσκονται υπό δημόσιο έλεγχο και να αξιοποιηθούν με κοινοπραξία που να την ελέγχει το δημόσιο
ΕΝΦΙΑ: θεωρώ απαραίτητο μέχρι την κατάργηση του να εξαιρεθούν α) οι άνεργοι, β) τα αγροτεμάχια, γ) να υπάρχει αφορολόγητο 1ης κατοικίας. Θεωρώ ότι αυτά τα 3 μπορεί να έχουν κόστος αλλά θα είναι ανεχτά από την κοινωνία.
ΦΠΑ : θεωρώ ότι όλα μα όλα τα τρόφιμα βασικής ανάγκης, και σίγουρα βασικής ανάγκης είναι και τα μακαρόνια και το ρύζι, θα πρέπει να βρίσκονται σε χαμηλό συντελεστή, όπως η ΔΕΗ, το νερό και σαφώς τα φάρμακα.
Τα χρήματα αμνηστίας του εξωτερικού με 15% και του εσωτερικού με 30% πρέπει να αντιστραφούν δηλαδή 30% εξωτερικού και 15% εσωτερικού.
Θεωρώ ότι έχει υπάρξει και καθυστέρηση και μη σωστή επάνδρωση υπηρεσιών για λίστα Λαγκαρντ, λίστα Λιχνενστάιν , ακίνητα Λονδίνου, τριγωνικές συναλλαγές και offshore εταιρίες. Θεωρώ αδιανόητο 200χιλ. περιπτώσεις που ψάχνονται για φοροδιαφυγή να ψάχνονται από 1.500 μόνο άτομα.
Έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, σαφώς και χρειάζεται μεγαλύτερη ελάφρυνση μέχρι το όριο των 50 χιλ ευρώ.
Η αύξηση των συντελεστών φορολογίας σε επιχειρήσεις από 26% σε 29% πρέπει να γίνεται μόνο σε μεγάλες επιχειρήσεις και η έκτακτη εισφορά 12% μόνο σε επιχειρήσεις με κέρδη πάνω από 5εκατ. ευρώ.
Η αύξηση φόρου πολυτελείας σε αυτοκίνητα πρέπει να εξαιρέσει ΑΜΕΑ , τρίτεκνους και πολύτεκνους .
Στην πρόωρη συνταξιοδότηση, εκτός από τα θεμελιωμένα, πρέπει να υπάρξει και ειδική μεταχείριση μητέρες ανηλίκων σε ΑΜΕΑ και βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Στους αγρότες σε καμιά περίπτωση κατάργηση του ΟΓΑ .
Σε καμιά περίπτωση κατάργηση του φορολογικού καθεστώτος από 13% σε 26% καθώς και να μην υπάρξει προκαταβολή φόρου 100%.
Να μην υπάρχει αύξηση φορολογικών συντελεστών.
Να μην υπάρχει κατάργηση φοροαπαλλαγής για αποζημιώσεις.
Να μην υπάρχει κατάργηση του αφορολόγητου 12.000 ευρώ για αγροτικές επιδοτήσεις .
Όσο αφορά για την κατάργηση της φοροαπαλλαγής στα νησιά πρέπει από τώρα να δώσουμε απλό λειτουργικό και αποτελεσματικό τρόπο επιστροφής των χρημάτων στους μόνιμους κατοίκους ώστε να μην πληγεί η νησιωτικότητα.
Όσο αφορά τοις ενοποιήσεις των ταμείων να γίνει αρχικά λειτουργικά και μετά οργανωτικά μια και έχουμε κακή εμπειρία από την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση