GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δημοψήφισμα σε όλο το Αιγαίο για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ!

Την δέσμευση του Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ότι θα μεταφέρει στο Κυβερνητικό Συμβούλιο την πρόταση να συμπεριληφθούν και οι μει...

Την δέσμευση του Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ότι θα μεταφέρει στο Κυβερνητικό Συμβούλιο την πρόταση να συμπεριληφθούν και οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης, στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, απέσπασαν οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και των φορέων του Αιγαίου, που συμμετείχαν στην σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών, το βράδυ της Πέμπτης, με θέμα την διατήρηση του ειδικού φορολογικού καθεστώτος του Αιγαίου.
Οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη εξέθεσαν τα επιχειρήματά τους, ζητώντας να αποτραπεί η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, που εφόσον συμβεί, θα οδηγήσει σε μαρασμό ολόκληρη την νησιωτική Ελλάδα με ανυπολόγιστες κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες.
Η συζήτηση ξεκίνησε σε βαρύ κλίμα, λόγω της δήλωσης του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, που από την αρχή έκανε σαφές στους εκπροσώπους του Αιγαίου ότι, εφόσον επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές, η απώλεια των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
Η δήλωση του κ. Βαρουφάκη ότι το ζήτημα, από το οποίο εξαρτάται η βιωσιμότητα και η ανταγωνιστικότητα των νησιών του Αιγαίου, θεωρείται λήξαν για την κυβέρνηση, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του συνόλου των εκπροσώπων των φορέων, με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου να απαντά στον Υπουργό Οικονομικών πως το γεγονός ότι η νησιωτικότητα δεν αποτελεί “κόκκινη γραμμή” στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές, αποδεικνύει ότι η ελληνική πολιτική ηγεσία δεν την υπερασπίστηκε ως όφειλε, αφού δεν πιστεύει σε αυτή. Αντιθέτως έδειξε να υιοθετεί τα επιχειρήματα όσων συστηματικά λοιδορούν και κατασυκοφαντούν τα νησιά και τους κατοίκους τους, επικαλούμενοι μεμονωμένα και ακραία παραδείγματα.
Στο επιχείρημα του Υπουργού Οικονομικών ότι οι δανειστές επιμένουν στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, προσδοκώντας έσοδα στα ταμεία του κράτους, οι εκπρόσωποι του Αιγαίου απάντησαν με στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η αύξηση του ΦΠΑ θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για τα νησιά και την οικονομία της χώρας γενικότερα, αφού το πλήγμα που θα δεχτεί η ανταγωνιστικότητα της νησιωτικής Ελλάδας θα επιφέρει ανυπολόγιστη ζημία, η οποία δεν μπορεί να αποτιμηθεί με βάση την επιβάρυνση και μόνο από την αύξηση των φορολογικών συντελεστών.
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος αφού κατέστησε σαφές στον κ. Βαρουφάκη ότι οι εκπρόσωποι των νησιών στέκονται με μεγάλο αίσθημα ευθύνης απέναντι στη μάχη που δίνει η χώρα για να επιστρέψει στην ομαλότητα, πρότεινε στον Υπουργό Οικονομικών να καταθέσουν οι φορείς του Αιγαίου συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις ισοδύναμων μέτρων, τις οποίες η κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιήσει στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές, προκειμένου να μην υποστούν τα νησιά την απώλεια ενός μέτρου που για καταστατικούς λόγους της ΕΕ, εάν καταργηθεί, δεν μπορεί να επανέλθει.
Ο κ. Χατζημάρκος ευχήθηκε η κυβέρνηση να επιδείξει, έστω και την τελευταία στιγμή, την ίδια υπεύθυνη στάση και να υπερασπιστεί το Αιγαίο τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό, για να μην μπει ταφόπλακα στην νησιωτική Ελλάδα.
Ο κ. Βαρουφάκης έκανε δεκτή την πρόταση του Περιφερειάρχη, μέχρι την Δευτέρα σύσσωμοι οι φορείς του Αιγαίου να ετοιμάσουν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την αύξηση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ και δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει στο Κυβερνητικό Συμβούλιο την πρόταση να συμπεριληφθούν και οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης, στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την εναλλακτική οικονομική πρόταση προς τους δανειστές, ο κ. Βαρουφάκης ζήτησε από τους φορείς του Αιγαίου να ενισχύσουν και πολιτικά τον αντίλογο της κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό ελήφθη απόφαση να διενεργηθεί δημοψήφισμα σε όλο το Αιγαίο, ώστε η συμβολή και των νησιωτών στον αγώνα για την διατήρηση της νησιωτικότητας να λάβει τον κοινά συμφωνημένο, απαραίτητο, κινηματικό χαρακτήρα.
Στη συνάντηση έλαβαν μέρος οι:
• Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος
• Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου
• Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) και Δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος
• Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Γιάννης Πάππου
• Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννης Ρούσσος
• Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Αντώνης Καμπουράκης
• Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Μιχαήλ Μιχαήλ
• Αντιπρόεδρος ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου, Στρατής Τζιμής
• Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Λέσβου, Παναγιώτης Μπαρούτης
• Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λέσβου, Βαγγέλης Μυρσινιάς
• Πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ), Θρασύβουλος Καλογρίδης
• Οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δημήτρης Γάκης, Δημήτρης Σεβαστάκης, Νίκος Μανιός, Αγλαΐα Κυρίτση, Νεκτάριος Σαντορινιός, Νίκος Συρμαλένιος και Αντώνης Συρίγος.

«Στηρίξτε την νησιωτική Ελλάδα με όλες σας
τις δυνάμεις»

Έκκληση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη και συνολικά στην κυβέρνηση να στηρίξει την νησιωτικότητα και να μην επιτρέψει να επικρατήσουν μέτρα και πολιτικές που θα επιφέρουν καίριο πλήγμα ειδικά στα ευαίσθητα στρώματα της κοινωνίας, απηύθυνε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Πάππου, στη διάρκεια την σύσκεψης φορέων, με τον Υπουργό Οικονομικών το βράδυ της Πέμπτης στην Αθήνα.
Η σύσκεψη, την οποίαν ζήτησε και πέτυχε το σύνολο των αυτοδιοικητικών και παραγωγικών φορέων του Αιγαίου, είχε σκοπό να παρουσιαστούν στον Υπουργό Οικονομικών τα επιχειρήματα των νησιωτών, σύμφωνα με τα οποία, η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, που έχει τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης και δανειστών, θα προκαλέσει αμετάκλητη βλάβη στην οικονομία των νησιών και συνολικά στην οικονομία της χώρας.

Την αντίδραση των συμμετεχόντων στην συνάντηση, προκάλεσε η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών, στο ξεκίνημα της συζήτησης, ότι το ειδικό φορολογικό καθεστώς των νησιών θα αποτελέσει παρελθόν, από την ώρα που θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών.
Η συντονισμένη αντίδραση και τα επιχειρήματα των εκπροσώπων του Αιγαίου προς τον Υπουργό Οικονομικών, είχε ως αποτέλεσμα να αποδεχτεί την πρόταση για κατάθεση από πλευράς των φορέων εναλλακτικής πρότασης προς την κυβέρνηση, η οποία θα έχει στο επίκεντρο τρόπους ενίσχυσης της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ στα νησιά και όχι την αύξηση των συντελεστών, που αποτελεί κατ’ εξοχήν υφεσιακό μέτρο. Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης δεσμεύτηκε να φέρει στο κυβερνητικό συμβούλιο πρόταση, οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στο Αιγαίο να συμπεριληφθούν στις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης. Προκειμένου δε η κυβέρνηση να έχει και ισχυρά πολιτικά επιχειρήματα, αποφασίστηκε επίσης να γίνει δημοψήφισμα σε όλο το Αιγαίο για την προάσπιση του ειδικού φορολογικού καθεστώτος.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Πάππου από την πλευρά του επικαλέστηκε ισχυρά επιχειρήματα για να αντικρούσει το μέτρο της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στο Αιγαίο.
Ανέφερε, ειδικότερα, ότι αύξηση της φορολόγησης, άμεσης ή έμμεσης, συνεπάγεται αυτόματα μεγάλη αύξηση της παραβατικότητας, όπως η φοροδιαφυγή.
Τόνισε πως η μοναδική υγιής βιομηχανία, η οποία μπορεί να φέρει άμεσα βοήθεια στα ταμεία της χώρας είναι ο τουρισμός και πως όποια αύξηση ΦΠΑ στην τουριστική βιομηχανία θα αποτελέσει καίριο πλήγμα και θα καταστήσει το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας μη ανταγωνιστικό.
Ο κ. Πάππου υπογράμμισε ότι, πέραν της «ποινικοποίησης» της επιχειρηματικότητας και των επιχειρηματιών, η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ θα οδηγήσει και στην «ποινικοποίηση» του να είσαι κάτοικος της νησιωτικής Ελλάδος. Θα αποτελέσει δε ισχυρό πλήγμα ειδικά στα ευαίσθητα κοινωνικά στρώματα , όπως οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι.
Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου απηύθυνε έκκληση προς τον κ. Βαρουφάκη και την κυβέρνηση συνολικά, να στηρίξουν και να προστατεύσουν με όλες τις δυνάμεις τους την νησιωτική Ελλάδα και την νησιωτικότητα.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΟΔΟΥ

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να δείξουμε πως αυτό το μέτρο δεν πρέπει να στηριχθεί. Οι μειωμένοι συντελεστές του ΦΠΑ δεν είναι προνόμιο αλλά ένα ελάχιστο αντιστάθμισμα στα προβλήματα των νησιών».
Αυτό υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ χθες, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

«Μέσα στο γενικότερο άσχημο κλίμα των διαπραγματεύσεων μπορεί το θέμα που αφορά τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ να φαντάζει ήσσονος σημασίας. Το ζήτημα είναι δύσκολο και για τον υπουργό Οικονομικών και για μας. Έχει ενταχθεί στην ατζέντα της διαπραγμάτευσης. Εμείς πιστεύουμε πως είναι ένα ευρωπαϊκό κεκτημένο. Δεν είναι προνόμιο, αλλά ένα ελάχιστο αντιστάθμισμα στα προβλήματα των νησιών μας. Σε απόσταση αναπνοής έχουμε ένα γίγαντα που μας ανταγωνίζεται στον τουρισμό. Μήπως τελικά θέλουν να εξαντλήσουν τα όριά μας; Θέλουν αυτή την πλουτοπαραγωγική περιοχή της Ελλάδος να την απαξιώσουν; Επιθυμούν να ερημοποιήσουν τα νησιά μας;», αναρωτήθηκε ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
Σε ερώτηση σχετικά με τη στάση που τήρησε στο θέμα αυτό ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Βαρουφάκης, ο δήμαρχος Ρόδου δήλωσε:
«Ο υπουργός Οικονομικών προσήλθε στη σύσκεψη με το επιχείρημα ότι θα πρέπει να καταργηθεί το ειδικό καθεστώς και να εφαρμοσθούν άλλα αντισταθμιστικά μέτρα. Τελικά πείστηκε από την ομοθυμία όλων πως δεν μπορεί το συγκεκριμένο μέτρο να αντικατασταθεί . Μας διαβεβαίωσε πως θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου τη διατήρηση του ειδικού καθεστώτος. Και εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να δείξουμε πως αυτό το μέτρο δεν πρέπει να στηριχθεί. Ουσιαστικά θα πρέπει να τροποποιηθεί η πρόταση της κυβέρνησης προς τους δανειστές», τόνισε ο κ. Χατζηδιάκος.
Ο δήμαρχος Ρόδου αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα της μελέτης που έχει εκπονηθεί από το Ινστιτούτο Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών και δείχνει πως το όφελος που θα έχει το κράτος από την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών δεν θα ξεπεράσει τα 30 με 40 εκατομμύρια ευρώ.
«Κυριαρχούσε μέχρι τώρα η αίσθηση πως το κράτος θα μπορούσε να κερδίσει από την υπόθεση αυτή 300 εκατομμύρια ευρώ. Η μελέτη που έχουμε στη διάθεσή μας δείχνει πως τα έσοδα από την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών δεν θα ξεπεράσουν τα 40.000.000 ευρώ. Όταν δηλώσαμε πως θα βρούμε τρόπους για να καλυφθεί το κενό που θα δημιουργηθεί, ο υπουργός Οικονομικών μας δήλωσε πως είναι θέμα πολιτικής. Τελικά κατανόησε τη σημασία που έχει το συγκεκριμένο ζήτημα για τα νησιά», δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
Η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Τιτάνια στην Αθήνα.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

2 σχόλια

  1. Ήθελα και να ήξερα ο αριστερός Τσίπρας ΌΤΑΝ του είπε εχθές ο Σαμάρας ότι μέχρι το 2017 θα πρέπει να ΔΏΣΟΥΜΕ 47δις ευρώ σε τόκοχρεολυσία και που θα τα βρει;
    Μα δεν θα τα βρει κάνεις ΣΑΣ κύριοι , το παραμύθι Ευρωπαϊκή ένωση και ευρώ έλαβε για πολλούς Ελληνες τέλος ... Διότι η πρέπει να μπουν τεράστιοι φόροι Η να ανοίξετε τους φούρνους και να καίτε συντάξιουχους , ΑΜΕΑ και ανέργους ΚΑΙ όσοι μείνουν ζωντανοί θα παρακαλάνε να πεθάνουν διότι η εργασία θα είναι 20 ώρες για ένα πιάτο φαγητό....

    Βρε αριστεροί ένας ο Μεταξάς είπε στο Μουσολίνι ΌΧΙ εσείς οι ΑΡΙΣΤΕΡΟΊ επαναστάτες πότε θα πείτε το δικό σας ΌΧΙ.... δεν βλέπετε ότι η ΕΛΊΤ της Ευρώπης μόνο που ακούνε αριστερά βγάζουν σπυράκια το κεφαλαίο δεν θέλει συνεταίρους αλλά ΔΟΥΛΟΥΣ.... μας ΈΛΑΧΕ πάλι η ιστορία εμείς να γίνουμε η ατμομηχανή που θα τραβήξει την Ευρωπαϊκή ΛΕΥΤΕΡΙΆ....Διότι μετά την Ελλάδα θα ακολουθήσουν πολλά εκατομμύρια ανθρώπων της Ευρώπης ... μόνο έτσι θα διαλυθούν αυτοί οι διεφθαρμένοι θεσμοί.... Το Δ.Ν.Τ ξέρουμε τι είναι; διαβάστε το καταστατικό του είναι μηχανισμός εκκαθάρισης ΕΙΝΑΙ ΕΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ....δηλαδή πάρτε τους ότι μπορείτε και ΦΎΓΕΤΕ... ΤΩΡΑ αν η Ελλάδα δεν έχει ετοιμαστεί ΕΔΏ και πέντε χρόνια για ΡΉΞΗ με διάφορες μεθόδους ΌΛΟΙ οι πολιτικοί τον πέντε ετών σε κυβερνητικές θέσεις θα πρέπει να σταθούν στο ΓΟΥΔΙ...

    Και αν οι Αμερικανοί δεν μπορούν να κάνουν καλά το Δ! ΡΑΙΧ θα πρέπει να στραφούμε στους Ρώσους να τους δώσουμε το ΔΙΚΑΊΩΜΑ ΝΑ κυκλώσου την βόρεια ΕΥΡΏΠΗ....

    ΜΗΝ ΚΆΝΕΤΕ ΠΕΊΣΩ ΣΤΟ Δ! ΡΑΙΧ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η συζήτηση στη Βουλή δεν κόμισε κάτι εντυπωσιακά καινούργιο στην πολιτική επικαιρότητα.

    Η απόπειρα να τοποθετηθούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, επιλέγοντας μεταξύ της πρότασης των δανειστών και εκείνης που μετά από διαρροές εμφανίστηκε να έχει καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση, δεν απέδωσε ιδιαίτερα, αφού η αντιπολίτευση απέφυγε να πάρει θέση στο δίλημμα.....

    Το ζήτημα, όμως, που στην πραγματικότητα παραμένει στο επίκεντρο, όσο και αν συσκοτίζεται από τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται η συζήτηση στα Μ.Μ.Ε και στη Βουλή, είναι εάν ανοίγεται κάποια άλλη προοπτική για την ελληνική κοινωνία, πέρα από αυτή που έχει δοκιμαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια.....

    Γιατί, όπως έχει επισημανθεί ξανά από αυτές τις στήλες, το μνημονιακό καθεστώς δεν ήταν απλά κάποια μέτρα, δεν ήταν μόνο η «σκληρή λιτότητα»...

    Ήταν, και είναι, το ασφυκτικό και καταστροφικό πλαίσιο σύνδεσης του καθεστώτος δανεισμού με τα προγράμματα άσκησης πολιτικής στο εσωτερικό.... Δηλαδή, η κατάσταση «αποικίας χρέους» κατά την οποία, με όχημα την υπερχρέωση, καταργείται ουσιαστικά η δυνατότητα άσκησης πολιτικής, η ανεξαρτησία, η ίδια η δημοκρατία....


    Η δυνατότητα εξόδου από αυτό το καθεστώς φαίνεται σήμερα να απομακρύνεται ή να ακυρώνεται......

    Έτσι, η αντιπαράθεση γίνεται γύρω από το αν θα επιλεχθεί το σχέδιο της ελληνικής πλευράς που περιλαμβάνει αύξηση στους φόρους, ιδιωτικοποιήσεις και αναβολή προγραμματικών δεσμεύσεων ή το σχέδιο των δανειστών που ζητά ακόμα βαρύτερα μέτρα, μεταξύ των οποίων η άμεση παρέμβαση στο ασφαλιστικό.....

    Στο βάθος, όμως, φημολογείται ότι κερδίζει έδαφος μια άλλη εκδοχή...

    Αφού οι 5 εκπρόσωποι των «εταίρων» έδειξαν τα δόντια τους και τις πλήρεις αξιώσεις τους, η «μπίλια» τελικά θα μπορούσε να κάτσει σε μια ακόμα ενδιάμεση Συμφωνία-«γέφυρα», η ρευστότητα να δοθεί για μερικούς μήνες με το σταγονόμετρο, ενώ στο μεταξύ η ελληνική κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να περάσει μερικά επώδυνα μέτρα....

    Και στην άκρη της γέφυρας, η «μεγάλη Συμφωνία» του Σεπτεμβρίου, όπου φυσικά θα επανέλθουν όλες οι αξιώσεις των «δανειστών», αφού πρώτα κυβέρνηση και χώρα θα έχουν αδυνατίσει , τόσο σε οικονομικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο και με αντάλλαγμα το «μεγάλο πακέτο» που δύσκολα θα παρουσιαστεί σαν κάτι άλλο πέρα από ένα τρίτο μνημόνιο....

    Η απάντηση στους σχεδιασμούς των Θεσμών θα ήταν, πράγματι, η «προσφυγή στο λαό» με την έννοια της απόρριψης αυτής της προοπτικής...

    Αντίθετα, η «προσφυγή» που κατά καιρούς προαναγγέλλεται, πότε με δημοψήφισμα και πότε με εκλογές, φαίνεται να αποτελεί δείγμα της δυσκολίας σταθεροποίησης του πολιτικού συστήματος, όσο η κοινωνία δεν βγαίνει από τον αστερισμό στον οποίο μπήκε το 2010....

    ΑΝ ΘΑ ΚΆΝΕΙ ΤΈΤΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑΣ...ΝΑ ΕΤΟΙΜΆΖΕΙ ΤΟ ΕΛΙΚΌΠΤΕΡΟ...Η ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ Η ΤΏΡΑ Η ΠΌΤΕ......ΔΙΌΤΙ ΘΑ ΧΆΣΟΥΝ ΤΟ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΛΈΓΕΤΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΕ ΞΈΝΑ ΧΕΡΙΆ Δ.Λ ΔΙΚΆ ΤΟΥΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση