GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπουτάρης: Ο μεγαλύτερος εχθρός της χώρας είναι ο διχασμός

“Δε με αφορά το ναι και το όχι του δημοψηφίσματος, με ενδιαφέρει να αποφύγουμε τον διχασμό, να πιεστούν η κυβέρνηση και οι δανειστές γι...

Μπουτάρης: Ο μεγαλύτερος εχθρός της χώρας είναι ο διχασμός

“Δε με αφορά το ναι και το όχι του δημοψηφίσματος, με ενδιαφέρει να αποφύγουμε τον διχασμό, να πιεστούν η κυβέρνηση και οι δανειστές για να σταματήσει η λιτότητα και η ασφυξία”, δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος την Τρίτη, μαζί με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

“Πιστεύω ότι ο μεγαλύτερος εχθρός της χώρας αυτή τη στιγμή είναι ο διχασμός. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί για να μην διχαστούμε, οι μεν να είναι προδότες και οι δε πατριώτες και ανάποδα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι να έχουμε έναν διχασμό ο οποίος θα μας διαλύσει κυριολεκτικά”, είπε ο κ. Μπουτάρης από το βήμα της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, για την κατάσταση μετά την απόφαση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Ο δήμαρχος επεσήμανε ότι κανείς δεν θέλει τη λιτότητα, ούτε να του αυξάνουν τους φόρους, και σημείωσε: “Ο πρωθυπουργός έλεγε προεκλογικά και το λέει και τώρα, 'θα παλέψουμε για μια καλύτερη συμφωνία μέσα στην Ευρωζώνη και μέσα στην Ευρώπη'. Σαφώς είμαστε υπέρ της υπογραφής μιας συμφωνίας, η οποία όμως θα προκύψει μετά από μια διαπραγμάτευση με την οποία δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτού του τύπου η λιτότητα, η οποία έχει επιβληθεί με τα διάφορα προγράμματα, όπου οι ίδιοι που τα έβγαλαν έχουν πει ότι είναι λανθασμένα και αποτυχημένα. Η Ελλάδα στην ουσία διαλύθηκε και η αναπτυξιακή προοπτική είναι μηδέν. Η συμφωνία που οφείλει να υπογράψει η κυβέρνηση και οφείλουμε όλοι να τη στηρίξουμε είναι να πιεστούν οι εταίροι για να πειστούν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα”.

Ο κ. Μπουτάρης συνέστησε ψυχραιμία σε όλους και υπογράμμισε: “Αυτό το κλείσιμο των Τραπεζών για μια εβδομάδα, τα 60 ευρώ από τα ΑΤΜ, δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να προκύψει αύριο, είναι κακοί σύμβουλοι για να διατηρήσουμε την ψυχραιμία. Εάν είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι και οι εταίροι θα συνειδητοποιήσουν ότι τέλειωσαν τα ψέματα και από εκεί και πέρα το μόνο που μπορώ να πω είναι ο Θεός βοηθός”.

Νηφαλιότητα, αυτοσυγκράτηση και πολλή ψυχραιμία συνέστησε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι η χώρα περνάει κρίσιμες στιγμές και ο Δήμος έχει την ευθύνη και τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει κοινωνικά προβλήματα, αν τα πράγματα δεν πάνε στη σωστή κατεύθυνση.

Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του να σταματήσει η είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών από τους πολίτες, λόγω της κατάστασης με τις κλειστές Τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση