GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε δυο παραλίες της Αττικής μπήκαν ράμπες για ΑμΕΑ

Δύο ηλεκτροκίνητες ράμπες κολύμβησης για άτομα με κινητικά προβλήματα (SEATRAC), τοποθέτησε η Περιφέρεια Αττικής σε δυο παραλίες. Οι πα...

Σε δυο παραλίες της Αττικής μπήκαν ράμπες για ΑμΕΑ

Δύο ηλεκτροκίνητες ράμπες κολύμβησης για άτομα με κινητικά προβλήματα (SEATRAC), τοποθέτησε η Περιφέρεια Αττικής σε δυο παραλίες. Οι παραλίες επιλέχθηκαν με κριτήριο το ασφαλές βάθος τους: οι Αλυκές Αναβύσσου και η Γαλάζια Ακτή Λαγονησίου.

Το σύστημα SEATRAC είναι πρωτοποριακό, έχει σχεδιαστεί από το πανεπιστήμιο Πατρών, και αποτελεί ελληνική καινοτομία που έχει κατοχυρωθεί σε Ευρώπη και Αμερική. Βασικά αποτελείται από ένα μηχανισμό που περιλαμβάνει ράγες σταθερής τροχιάς, στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα κινείται μέσα και έξω από το νερό, επιτρέποντας στα άτομα με κινητική αναπηρία να εισέλθουν μόνα τους στη θάλασσα χωρίς τη βοήθεια συνοδών.

Με τη χρήση της καινοτομίας δίνονται οι δυνατότητες αφενός της προσβασιμότητας στους πολίτες με αναπηρίες αφετέρου της εξειδίκευσης σε τομείς π.χ. ξεναγοί με ειδικές γνώσεις για ΑμεΑ.

Επίσης η υποδομή αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη δικτύων συνεργασίας με επιχειρηματικούς κλάδους στον τομέα του τουρισμού, στα πλαίσια τόσο της ευαισθητοποίησης αλλά και της σχεδίασης συστημάτων προσβασιμότητας, και επαγγελματιών-υπαλλήλων στα θέματα αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση