GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μήνυμα Πούτιν: Έλληνες αποφασίστε ποιας ζώνης θέλετε να είστε μέλος

Μήνυμα για τη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους δανειστές της στέλνει ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, μια ημέρα μετά την επικοινων...

Μήνυμα Πούτιν: Έλληνες αποφασίστε ποιας ζώνης θέλετε να είστε μέλος

Μήνυμα για τη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους δανειστές της στέλνει ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, μια ημέρα μετά την επικοινωνία που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. «Χτίζουμε σχέσεις με την Ελλάδα ανεξάρτητα από το αν είναι μέλος της ΕΕ, της Ευρωζώνης ή του ΝΑΤΟ», αναφέρει ο Πούτιν σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα, Corriere della Sera. Ερωτηθείς, κάλεσε τους Ευρωπαίους να μην ρισκάρουν το ενδεχόμενο ενός Grexit.

«Έχουμε πολύ στενές, ιστορικές και καλές σχέσεις συνεργασίας με την Ελλάδα. Είναι στο χέρι του ελληνικού λαού να πάρει μια κυρίαρχη απόφαση ως προς το ποιας Ένωσης και ποιας ζώνης θέλει να είναι μέλος», επισήμανε ο ρώσος Πρόεδρος στην Corriere della Sera.

Και συμπλήρωσε: «Για μια οικονομία όπως η ελληνική, υπάρχουν δυσκολίες που επέφεραν οι κοινοί ευρωπαϊκοί κανόνες. Επειδή δεν μπορούν να υποτιμήσουν τη δραχμή, είναι απόλυτα συνδεδεμένοι με το ευρώ». Ο κ. Πούτιν υπογράμμισε την ίδια στιγμή τα οφέλη που έχει η Ελλάδα από την παραμονή της στο ευρώ, όπως το ότι λαμβάνει δάνεια με ευνοϊκούς όρους, έχει χρηματοδοτική στήριξη και έχει πρόσβαση στην αγορά εργασίας της Ευρώπης, επισήμανε όμως ότι μια ελληνική έξοδος από το ευρώ θα είναι επιβλαβής και για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ρωσία: Η πακετοποίηση των δόσεων του ΔΝΤ, δεν είναι χρεοκοπία

Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, Αντόν Σιλουάνοφ, δήλωσε πως «η απόφαση της Αθήνας (για "πακετοποίηση" των δόσεων του ΔΝΤ) δεν θα οδηγήσει σε χρεοκοπία». Στη διάρκεια ομιλίας του σε ένα τραπεζικό συνέδριο στην Αγία Πετρούπολη, ο Σιλουάνοφ τόνισε ότι «από κοινού με την ΕΕ, η Ελλάδα χρειάζεται να βρει τον κατάλληλο βηματισμό που θα την οδηγήσει σε εξυπηρέτηση των δόσεων της, και από την άλλη πλευρά, να προχωρήσει σε δομικές μεταρρυθμίσεις». 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση