GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υεμένη: Οι αντιμαχόμενες πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη εκεχειρίας

Οι αντιμαχόμενες πλευρές στην Υεμένη συμφώνησαν στην ανάγκη εκεχειρίας κατά τις ειρηνευτικές συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, αλλά οι...

Υεμένη: Οι αντιμαχόμενες πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη εκεχειρίας Οι αντιμαχόμενες πλευρές στην Υεμένη συμφώνησαν στην ανάγκη εκεχειρίας κατά τις ειρηνευτικές συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, αλλά οι λεπτομέρειες είναι ακόμα υπό συζήτηση, είπε ένας από τους συμμετέχοντες χθες.

Οι συνομιλίες άνοιξαν τη Δευτέρα από το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν, ο οποίος απηύθυνε έκκληση για ανθρωπιστική εκεχειρία δύο εβδομάδων στην Υεμένη με την ευκαιρία του Ραμαζανιού.

Ο Γκαλέμπ αλ Μουτλάκ, από το αποσχιστικό κίνημα της νότιας Υεμένης Χεράκ, είπε ότι η προτεινόμενη εκεχειρία θα κρατήσει ένα μήνα και θα σταματήσει τους βομβαρδισμούς των Χούτι από τη Σαουδική Αραβία και τον συμμαχικό στρατό που παραμένει πιστός στον πρώην πρόεδρο Αλι Αμπντάλα Σάλεχ.

Παρότι και οι δύο πλευρές δεν έχουν μεγάλες προσδοκίες από τις συνομιλίες που διεξάγονται στη Γενεύη, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας των σιιτών ανταρτών Χούτι εμφανίστηκε αισιόδοξος. "Πιστεύουμε πως αυτές οι συζητήσεις σε βάθος θα οδηγήσουν σε κατανόηση των βάσεων για την αρχή ενός πολιτικού διαλόγου", είπε ο Χάμζα αλ Χούτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση