GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνεδριάζει την Πέμπτη η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για την συμφωνία

Την σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για να εξετάσει τα μεγέθη της συμφωνίας αποφάσισε ομόφωνα το προεδρείο του οργάνου, όπως τόνισ...

Συνεδριάζει την Πέμπτη η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για την συμφωνία

Την σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για να εξετάσει τα μεγέθη της συμφωνίας αποφάσισε ομόφωνα το προεδρείο του οργάνου, όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης. Η συνεδρίαση της ΚΟ ορίστηκε για αύριο, Πέμπτη, μετά την έκτακτη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιούνκερ και την παρουσίαση του σχεδίου συμφωνίας των εταίρων στην Αθήνα.

 «Είναι απόφαση, δεν είναι αίτημα ότι θα συζητήσουμε αναλυτικά το κείμενο της συμφωνίας. Θα γίνει μια προγραμματισμένη συζήτηση», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η απόφαση ελήφθη σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό», διευκρίνισε. «Δεν είχαμε εντολή από τον κόσμο να τηρήσουμε όλες τις δεσμεύσεις άμεσα.Σε βάθος τετραετίας θα κριθούμε», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να φέρει στο λαό μια συμφωνία που θα σπάει το φαύλο κύκλο της λιτότητας και της ύφεσης... Δεν χρειάζονται εκλογές με βάση τη σημερινή πραγματικότητα, αλλά να περάσει η συμφωνία από τη Βουλή», πρόσθεσε ο κ. Φίλης.

Επίσης, μιλώντας στο Mega,  ξεκαθάρισε ότι «αν δεν υπάρχει προοπτική συμφωνίας, δεν θα πληρώσουμε τα χρήματα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο». 

Όσον αφορά στη διαπραγμάτευση ο κ. Φίλης είπε ότι η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά δεν ήταν ποτέ «κόκκινη γραμμή». 
Όσο για το πότε θα εφαρμοστεί είπε ότι είναι συνάρτηση των χρηματοπιστωτικών αναγκών «αν θέλεις τώρα ή αργότερα τα χρήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση