GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα παρέμβαση των ΗΠΑ στο ελληνικό ζήτημα

Ουάσιγκτον, Του Θανάση Τσίτσα Νέα παρέμβαση των ΗΠΑ στο ελληνικό ζήτημα με προτροπή του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Τζος Ερνεστ, σε Αθήνα κ...

Νέα παρέμβαση των ΗΠΑ στο ελληνικό ζήτημα

Ουάσιγκτον, Του Θανάση Τσίτσα

Νέα παρέμβαση των ΗΠΑ στο ελληνικό ζήτημα με προτροπή του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Τζος Ερνεστ, σε Αθήνα και δανειστές να προχωρήσουν σε μια συμφωνία.

Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο κ.Ερνεστ ερωτηθείς σχετικά με τις διαπραγματεύσεις είπε: «Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι όλες οι πλευρές θα πρέπει να είναι σε θέση να έρθουν σε συμφωνία χωρίς να προκληθεί αναταραχή στις αγορές. Είμαστε ξεκάθαροι στη θέση μας ότι ο ελληνικός λαός έχει αντιμετωπίσει για καιρό τώρα αρκετές δυσκολίες και έχει κάνει βήματα για να υπάρξει μια βιώσιμη λύση και να επανέλθει η οικονομία σε υγιή επίπεδα.

Η ελληνική κυβέρνηση και οι εταίροι της θα πρέπει να καταλήξουν σ' ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων έτσι ώστε να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη εντός της ευρωζώνης. Όλοι οι συμμετέχοντες στο διάλογο καταλαβαίνουν το τι διακυβεύεται και το πόσο σημαντική είναι μια συμφωνία».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο πρόεδρος Ομπάμα έδωσε έμφαση στην Σύνοδο του G7 το τι πρέπει να κάνουν οι Έλληνες από εδώ και πέρα και όχι στις δυσκολίες του ελληνικού λαού και αν αυτό σημαίνει ότι έχει αλλάξει η θέση της ελληνικής κυβέρνησης, ο κ. Ερνεστ, τόνισε: «H θέση μας είναι ότι και οι δύο πλευρές πρέπει να προσέλθουν στον διάλογο με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε να επιτευχθεί μια συμφωνία.

Έχουμε πει ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις και να τηρήσει τις δεσμεύσεις τις και μια τελική συμφωνία δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει και αυτές τις δεσμεύσεις».

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανέφερε ότι ο υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιού, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους Έλληνες και Ευρωπαίους αξιωματούχους αλλά και με διεθνείς οργανισμούς και ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση