GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναβλήθηκε η έκδοση της Αντωνίας Ηλία την τελευταία στιγμή...

«Τελικά σε λίγη ώρα επιστρέφω στην Ελλάδα. Από τον Μάιο του 2011 έδωσα έναν σκληρό αγώνα εδώ στη Βρετανία, κάτω από αντίξοες και άνισ...

Επιστρέφει σήμερα στην Ελλάδα η Αντωνία Ηλία
«Τελικά σε λίγη ώρα επιστρέφω στην Ελλάδα. Από τον Μάιο του 2011 έδωσα έναν σκληρό αγώνα εδώ στη Βρετανία, κάτω από αντίξοες και άνισες συνθήκες, για να αποδείξω ότι η δίωξή μου δεν ήταν δίκαιη. Τώρα θα πρέπει να κάνω το ίδιο και στην Ελλάδα. Και εκεί θα δώσω τη μάχη για να αποδείξω την αθωότητά μου» ανέφερε η πρώην δικαστικός Τόνια Ηλία στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, λίγη ώρα πριν μπει στο αεροπλάνο που θα την μεταφέρει από το Λονδίνο στην Αθήνα, έπειτα από 10 χρόνια φυγοδικίας.
Υποστήριξε ότι «δεν είναι τυχαίο ότι τέσσερα, από τα πέντε, ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί εις βάρος μου έχουν αποσυρθεί», ενώ είπε πως «και το πέμπτο θα έπρεπε να είχε εκπέσει καθώς όλοι οι συγκατηγορούμενοι μου κρίθηκαν αθώοι από τα ελληνικά δικαστήρια».
Ισχυρίστηκε για μια ακόμη φορά ότι η δίωξη ξεκίνησε πριν από χρόνια εξαιτίας των πεποιθήσεων της και πρόσθεσε: «Το μόνο που ζητάω είναι δίκαιη και αμερόληπτη αντιμετώπιση. Γνωρίζω ότι οι επόμενοι μήνες δεν θα είναι εύκολοι. Θα παρακαλούσα θερμά τα Μέσα Ενημέρωσης να σεβαστούν την επιθυμία μου ότι προς το παρόν δεν θέλω να κάνω καμία άλλη δήλωση ούτε εδώ ούτε στην Ελλάδα. Όταν είμαι έτοιμη θα μιλήσω για όλα» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Τόνια Ηλία.
Η πρώην δικαστικός, το 2005 κατηγορήθηκε ότι συμμετείχε στο τότε λεγόμενο παραδικαστικό κύκλωμα. Λίγο πριν τη σύλληψή της διέφυγε στο εξωτερικό καθώς όπως η ίδια υποστήριξε αργότερα «την εποχή εκείνη πίστευε ότι κινδύνευε η ζωή της». Εις βάρος της είχαν εκδοθεί πέντε ευρωπαϊκά εντάλματα. Τον Μάιο του 2011,συνελήφθη στο Μπράιτον της Αγγλίας όπου δούλευε ως καθηγήτρια Γαλλικών και κυκλοφορούσε ως Γαλλίδα υπήκοος με το όνομα Αντωνία Ζαμίν. Στο βρετανικό δικαστήριο αρχικά αρνήθηκε την πραγματική της ταυτότητα. Όταν οι ισχυρισμοί της κατέπεσαν φυλακίστηκε για 19 μήνες στις φυλακές του Χόλουγουεϊ.
Από την αποφυλάκιση της και μετά, τον Δεκέμβριο του 2012, διέμενε σε ένα μικρό δωμάτιο σε διαμέρισμα του βόρειου Λονδίνου κάτω από αυστηρούς περιοριστικούς όρους, φορώντας παράλληλα το περιβόητο βραχιολάκι. Όλο αυτό το διάστημα προσπάθησε να αποτρέψει την έκδοσή της στην Ελλάδα με κάθε ένδικο μέσο. Έφτασε στο σημείο να ζητήσει ακόμη και πολιτικό άσυλο,το οποίο όμως τελικά απορρίφθηκε από τις βρετανικές αρχές.
Επ' αόριστο αναβλήθηκε όμως η έκδοση σήμερα από την Μεγάλη Βρετανία στην Ελλάδα της πρώην δικαστικού Αντωνίας Ηλία, η οποία καταζητείται από τις δικαστικές Αρχές για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., αρχικά στο πλαίσιο της δικαστικής συνδρομής, εγκρίθηκε από τις βρετανικές Αρχές η έκδοση της Αντωνίας Ηλία, η οποία επρόκειτο να μεταχθεί σήμερα στην Ελλάδα αεροπορικώς.
Με αυτή την αποστολή δύο Έλληνες αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας μετέβησαν στο Λονδίνο, προκειμένου να την συνοδεύσουν πίσω στην Αθήνα και να την οδηγήσουν ενώπιον των ελληνικών Αρχών, ωστόσο εκεί ειδοποιήθηκαν από τις βρετανικές Αρχές πως τελικά αναβλήθηκε η διαδικασία, δίχως να δώσουν οι Βρετανοί όμως περισσότερες εξηγήσεις.
Οι αστυνομικοί έλαβαν οδηγίες να επιστρέψουν πίσω στην Αθήνα μόνοι τους, ωστόσο εκτιμάται ότι η αναβολή της έκδοσης οφείλεται σε νομικούς λόγους και συγκεκριμένα έχει αιτηθεί η ίδια να ακυρωθεί από τις βρετανικές Αρχές η απόφαση έκδοσής της.
Προφανώς, μέχρι να να υπάρξει τελεσίδικη απόφαση και σε αυτή την προσφυγή της, η έκδοσή της αναβάλλεται. Η πρώην δικαστικός, κατηγορήθηκε το 2005 για το παραδικαστικό κύκλωμα και διέφυγε στην Αγγλία. Συνελήφθη με πλαστή ταυτότητα το 2011 και φυλακίστηκε για έναν χρόνο, ενώ σε βάρος της εκδόθηκαν συνολικά πέντε εντάλματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση