GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μήπως η κυβέρνηση θέλει να χάσει το δημοψήφισμα;;

Yannis Siatras ΒΡΕ ΣΕΙΣ! ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ; Εκτός εάν η Κυβέρνηση το κάνει επίτηδες και θέλει ν...

Yannis Siatras

ΒΡΕ ΣΕΙΣ! ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ;
Εκτός εάν η Κυβέρνηση το κάνει επίτηδες και θέλει να χάσει το δημοψήφισμα (αλήθεια, σας πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί ο Τσίπρας να θέλει να χάσει το δημοψήφισμα για να περάσει μέτρα οικονομικού σφαγιασμού των πολιτών με τη βοήθεια του ...Σαμαρά;), από τις μέχρι σήμερα εξελίξεις αποδεικνύεται ότι η επικοινωνιακή στρατηγική της για την υποστήριξη του ΟΧΙ, είναι τραγική. Και αυτή είναι μία ευγενής και επιεικής έκφραση.

Έχουν περάσει 3 μέρες από την προκήρυξη του δημοψηφίσματος και η Κυβέρνηση δεν μας έχει πει ακόμη τί θα κάνει σε περίπτωση που επικρατήσει το ΟΧΙ.
Έχει περάσει μία ολόκληρη μέρα με κλειστές τις τράπεζες, έχει γίνει χαμός σε όλο το κόσμο και κανείς δε βγαίνει να πει μία κουβέντα στον κόσμο, αφήνοντας τον Μπάμπη του Σκάι και τον κάθε Μπάμπη να αλωνίζουν και να τρομοκρατούν τον κόσμο.
Ο λαλίστατος star Βαρουφάκης, το πρωί κατέβηκε από τη μοτοσυκλέτα του βλοσυρός, δεν είπε κουβέντα και μπήκε στο Υπουργείο του σπρώχνοντας τους δημοσιογράφους. Εμ, Γιάνημ' εδώ σε θέλουμε. Στα δύσκολα.
Ο κ. Γαβριηλίδης ανύμπορος να αρθρώσει έναν συνεπή λόγο, κατατροπώθηκε πριν από λίγο στον Αντέννα από τη Μαρία Χούκλη! Πες μας ρε άνθρωπε τί θα γίνει μετά την Κυριακή;
Ο κ. Τσίπρας, μία κακή σκιά του εαυτού του χθες το βράδυ, μας έριξε αντί να μας σηκώσει.

Ώρες ώρες, έχω την εντύπωση ότι εγώ, μη όντας καν οπαδός του κυβερνώντος κόμματος, υποστηρίζω περισσότερο την ανάγκη για εθνική αξιοπρέπεια και καταφέρομαι εναντίον της θανατηφόρας δράσης των μνημονίων.
Κύριοι, γνωρίζατε ότι θα αντιμετωπίσετε δυσκολίες. Γνωρίζατε ότι θα σας την πέσουν όλοι, με όλη τους τη δύναμη και ότι θα αντιμετωπίσετε άβολες και ανήθικες καταστάσεις. Προετοιμαστήκατε;
Εδώ χάσατε τη μάχη ακόμη και με το ερώτημα του δημοψηφίσματος το οποίο ούτε που μπορέσατε να θέσετε σωστά. Ποιός θα μπορούσε να σας αντιμιλήσει εάν το ερώτημα ήταν “Εγκρίνετε τις προτάσεις των Θεσμών, χωρίς να υπάρχει ταυτόχρονη ρητή δέσμευση για την επίλυση του προβλήματος του χρέους”; Ποιός θα τολμούσε να πει όχι στην προσδοκία για ένα βιώσιμο χρέος.

Η ιστορία των εκλογών έχει δείξει ότι, η κρίσιμη μάζα αποφασίζει για την ψήφο της 5 έως 10 μέρες πριν από τις εκλογές. Αύριο έχουμε Τρίτη. Που λήγει κιόλας και το πρόγραμμα. Ξέρετε τί θα ακούσετε; Ξέρετε ότι οι “εταίροι” της Ευρωζώνης θα σας πουν ότι όλα τα χρέη γίνονται απαιτητά. Ξέρετε ότι αύριο, στις 6 το απόγευμα η κα Λαγκάρντ θα σας λοιδορεί και θα σας καθυβρίζει επειδή δεν τις στείλατε τα λεφτά της; Πώς έχετε προετοιμαστεί να αμυνθείτε;

Πολύ φοβούμαι πως, αν δε συμβαίνει κάτι άλλο πιο περίεργο και πιο πονηρό, δεν είχατε σχέδιο ούτε καν γι' αυτή τη μέγιστη και ύστατη κίνηση. Και ενώ έχετε όλα τα δίκια του κόσμου με την πλευρά σας και ενώ θα μπορούσατε να έχετε αποστομώσει όλους αυτούς που σήμερα σας έχουν στήσει στη γωνία και σας κατηγορούν, εσείς ζείτε με τα wow του παρελθόντος.
Ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο απόψε από τον Πρωθυπουργό στη συνέντευξή του. Και κυρίως, ελπίζουμε να ακούσουμε απαντήσεις σ' αυτά που με αγωνία ρωτά η κοινωνία.

Εγώ θα μείνω εδώ και θα στηρίζω την ανάγκη να μπει επιτέλους η Ελλάδα σε ένα δρόμο ανάπτυξης με βιώσιμο χρέος και με αντιστάσεις στη γερμανική Ευρώπη. Όμως, δε φτάνω μόνον εγώ... Ούτε τα likes του facebook.
---------------------------
Υπογραμμίζω μία φράση της προηγούμενης ανάρτησής μου: "σας πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί ο Τσίπρας να θέλει να χάσει το δημοψήφισμα για να περάσει μέτρα οικονομικού σφαγιασμού των πολιτών με τη βοήθεια του ...Σαμαρά;"
Βλέποντας τα πρώτα λεπτά της συνέντευξης του Πρωθυπουργού στην ΕΡΤ-1, η φράση αυτή "φωνάζει" όλο και πιο πολύ μέσα μου. Και αν θέλουμε να βάλουμε και ολίγη "φαντασία" στη σκέψη, πρόκειται για μία win - win περίπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση