GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεννηματά, Κωνσταντινόπουλος και Λοβέρδος διεκδικούν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Η Φώφη Γεννηματά, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος θα διεκδικήσουν την προεδρία του ΠΑΣΟΚ μετά την αποχώρηση του Ευάγγελο...

Γεννηματά, Κωνσταντινόπουλος και Λοβέρδος διεκδικούν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Η Φώφη Γεννηματά, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος θα διεκδικήσουν την προεδρία του ΠΑΣΟΚ μετά την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος στη χθεσινή αποχαιρετιστήρια και με συγκινησιακή φόρτιση ομιλία του στο 10ο συνέδριο δήλωσε ότι αποχωρεί από τη θέση του προέδρου του κόμματος, όχι, όμως, και από την πολιτική.

Η ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα γίνει την Κυριακή 14 Ιουνίου από τη βάση του κόμματος με κάλπες που θα στηθούν σε όλη τη χώρα και σήμερα αναμένεται να αποφασισθεί εάν θα είναι ανοιχτό ή κλειστό το μητρώο των μελών που θα ψηφίσουν.

Η ανακήρυξη των τριών υποψηφιοτήτων έγινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα στο συνέδριο του κόμματος. Η Φώφη Γεννηματά παρουσίασε 670 υπογραφές συνέδρων για την υποψηφιότητα της, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος 317 και ο Ανδρέας Λοβέρδος 300 υπογραφές. Ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς, ο οποίος ήθελε να είναι υποψήφιος δεν συγκέντρωσε υπογραφές από το 10% των συνέδρων, όπως ορίζει το καταστατικό και δεν είναι τελικά υποψήφιος.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων άρχισε από το  βράδυ του Σαββάτου, καθώς  οι τρεις υποψήφιοι ανέβηκαν στο βήμα του συνεδρίου και παρουσίασαν τις θέσεις τους για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, τις πολιτικές εξελίξεις, την κυβέρνηση, τις σχέσεις με άλλα κόμματα και πολιτικές δυνάμεις.

Η Φώφη Γεννηματά πρότεινε τη μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ σε φορέα της σοσιαλδημοκρατίας, σε συνεννόηση με όμορους πολιτικούς χώρους και μίλησε για «νέα αρχή».

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος πρότεινε τον μετασχηματισμό του ΠΑΣΟΚ σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή μεταρρυθμιστική δύναμη και την πραγματοποίηση νέου συνεδρίου την άνοιξη του 2016.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος πρότεινε την αλλαγή του ονόματος του ΠΑΣΟΚ σε ΠΑΣΟΚ Δημοκρατική Αριστερά και την πραγματοποίηση ενιαίου συνεδρίου της κεντροαριστεράς εντός του 2015.

Σήμερα πέφτει η αυλαία του 10ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ με τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, οι οποίες γίνονται στο κλειστό Γυμναστήριο του Πανελληνίου. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7μ.μ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση