GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανήλικος είναι ο νεότερος τζιχαντιστής καμικάζι της Βρετανίας

Ανήλικος είναι ο νεότερος σε ηλικία Βρετανός ο οποίος ταξίδεψε στη Συρία και το Ιράκ και εντάχθηκε στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους....

Ανήλικος είναι ο νεότερος τζιχαντιστής καμικάζι της Βρετανίας

Ανήλικος είναι ο νεότερος σε ηλικία Βρετανός ο οποίος ταξίδεψε στη Συρία και το Ιράκ και εντάχθηκε στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους. Πρόκειται για έναν 17χρονο, βρετανικής υπηκοότητας ο οποίος έγινε καμικάζι.

Ο Τάλχα Ασμάλ, η φωτογραφία του οποίου δημοσιεύθηκε σήμερα στο πρωτοσέλιδο πολλών βρετανικών εφημερίδων, παρουσιάζεται ως ο νεαρότερος Βρετανός που διέπραξε βομβιστική επίθεση ως καμικάζι. Το ΙΚ τον κατονόμασε ως τον έναν από τους τέσσερις οδηγούς οχημάτων παγιδευμένων με εκρηκτικές ύλες που έπεσαν πάνω σε θέσεις των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας στη Χάτζατζ, στον οδικό άξονα ο οποίος συνδέει το Τικρίτ και το Μπάιτζι, βόρεια της Βαγδάτης.

Οι επιθέσεις αυτές, οι οποίες διαπράχθηκαν το Σάββατο από καμικάζι που κατάγονταν—σύμφωνα με το ΙΚ—από τη Γερμανία, την Αγγλία, το Κουβέιτ και την Παλαιστίνη, στοίχισαν τη ζωή σε 11 μέλη των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο 17χρονος, που είχε μεγαλώσει στο Ντούσμπερι, στο Δυτικό Γιόρκσιρ (βόρεια Αγγλία) και απαντούσε στο nom de guerre "Αμπού Γιούσουφ αλ Μπριτάνι", παρουσιάστηκε ως ένας έφηβος που ήταν γεμάτος "αγάπη, ευγένεια, φροντίδα και προσήνεια" από την οικογένειά του, που τόνισε ότι έχει "ραγίσει η καρδιά της από την ανείπωτη τραγωδία" του θανάτου του.

Ο Ασμάλ φέρεται να είχε εγκαταλείψει τη Βρετανία την 31η Μαρτίου, μαζί με έναν φίλο του, τον Χάσαν Μούνσι, επίσης 17 ετών, για να πάει στη Συρία μέσω Τουρκίας.

Από το Ντούσμπερι προερχόταν και ο Μοχάμεντ Σιντίκι Χαν, ο θεωρούμενος ως εγκέφαλος των επιθέσεων του Λονδίνου το 2005 οι οποίες είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 52 ανθρώπους.

Στην Κένυα, ένας άλλος Βρετανός τζιχαντιστής, ο οποίος είχε ενταχθεί στις τάξεις των σομαλών ισλαμιστών της οργάνωσης Σεμπάμπ, πιθανόν σκοτώθηκε την Κυριακή σε μια επίθεση εναντίον μιας βάσης των κενυατικών ενόπλων δυνάμεων, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπός τους σήμερα.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία 600 ως 700 Βρετανοί έχουν πάει να πολεμήσουν στη Συρία και στο Ιράκ, εκ των οποίων περίπου οι 300 έχουν έκτοτε επιστρέψει στη Βρετανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση