GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πούτιν: Σημαντικός εταίρος για τη Ρωσία στην Ευρώπη η Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της ελληνικής αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με την ρωσική αντιπροσωπεία, επικεφαλή...

Πούτιν: Σημαντικός εταίρος για τη Ρωσία στην Ευρώπη η Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της ελληνικής αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με την ρωσική αντιπροσωπεία, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν, στην Αγία Πετρούπουλη.

"Υπάρχουν μπροστά μας δυνατότητες και προκλήσεις που πρέπει να λάβουμε από κοινού. Υπάρχουν σημαντικοί σταθμοί στην ενίσχυση των δεσμών των δύο χωρών, ένας από αυτούς είναι το έτος Ελλάδας-Ρωσίας το 2016, και η δυνατότητα που έχουμε από τώρα μέχρι την επόμενη διακυβερνητική συνάντηση που θα γίνει τον Νοέμβριο να επεξεργαστούμε ένα μνημόνιο οικονομικής συνεργασίας και να δούμε σε κάθε επιμέρους τομέα πώς θα μπορέσουμε να συμβάλλουμε για την ανάπτυξη των σχέσεων μας", ανέφερε κατά την έναρξη της συνάντησης ο πρωθυπουργός.

"Ζούμε σε εποχή γεμάτη προκλήσεις, και νομίζω ότι η συνεργασία των δύο χωρών μπορεί να δώσει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις αποτελεσματικότερα και να υπηρετήσουμε τον κοινό στόχο για ευημερία των λαών μας, την οικονομική ανάπτυξη, τη δυνατότητα να διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον σταθερότητας στην περιοχή μας", τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Σημαντικό εταίρο για τη Ρωσία στην Ευρώπη χαρακτήρισε την Ελλάδα από την πλευρά του ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο πρόεδρος της Ρωσίας σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι ο όγκος κοινού εμπορίου μειώθηκε κατά 40% και μίλησε για πρόγραμμα κοινών δράσεων το 2015-2016, το οποίο, όπως είπε, "είναι σημαντικό να το εφαρμόσουμε στην πράξη", και εξέφρασε την ελπίδα στη σημερινή συνάντηση να ετοιμαστεί κάποιο έγγραφο συμφωνίας, ενώ αναφέρθηκε στις προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι υπουργοί, Π. Λαφαζάνης, Γ.Σταθάκης, Ν. Βαλαβάνη, Κ. Ήσυχος, και ο Γ. Σακελλαρίδης, ενώ στη στη ρώσική αντιπροσωπεία συμμετείχε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Μετά την συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών ακολούθησε κατ΄ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση