GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρώτη φορά Αριστερά η δημαρχία στη Μαδρίτη - Διορίστηκε η Μανουέλα Καρμένα

H 71χρονη Μανουέλα Καρμένα, που υποστηρίχθηκε από το Ποδέμος και άλλα κινήματα της αριστεράς στις πρόσφατες τοπικές εκλογές, θα είναι...

Πρώτη φορά Αριστερά η δημαρχία στη Μαδρίτη - Διορίστηκε η Μανουέλα Καρμένα
H 71χρονη Μανουέλα Καρμένα, που υποστηρίχθηκε από το Ποδέμος και άλλα κινήματα της αριστεράς στις πρόσφατες τοπικές εκλογές, θα είναι η επόμενη δήμαρχος της Μαδρίτης, μετά από το σχηματισμό συμμαχίας με το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Η υποψήφια του Λαϊκού Κόμματος, Εσπεράνθα Αγουίρε, ήρθε πρώτη σε ψήφους, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει την απόλυτη πλειοψηφία, κι έτσι περνάει στην αντιπολίτευση. 
Η αριστερή πρώην δικαστής διορίστηκε η νέα δήμαρχος της ισπανικής πρωτεύουσας, τερματίζοντας 24 χρόνια διακυβέρνησης της Μαδρίτης από το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα (PP). 
Η Μανουέλα Καρμένα, ο διορισμός της οποίας ανακοινώθηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου με τους Σοσιαλιστές, διεξήγαγε μία προεκλογική εκστρατεία κατά της διαφθοράς η οποία επικεντρώθηκε στο σταμάτημα της ιδιωτικοποίησης δημοσίων υπηρεσιών και στην αποτροπή των εξώσεων στη Μαδρίτη. Παρότι υποστηρίχθηκε από το Podemos, η πρώην ακτιβίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του Φράνκο δηλώνει ότι δεν ανήκει σε κανένα κόμμα. Δήλωσε στους δημοσιογράφους πως ελπίζει ότι θα φέρει μία "πραγματική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο ασκείται η πολιτική". 
Αριστερή στροφή και στη δημαρχία της Βαλένθια. Η πρώην δήμαρχος Ρίτα Μπαρμπέρα, που προέρχεται από το PP, δήλωσε σήμερα πως εγκαταλείπει τη δημαρχία έπειτα από δύο και πλέον δεκαετίες στον θώκο και δήμαρχος αναλαμβάνει υποψήφιος του περιφερειακού αριστερού κόμματος Compromis. 
Το ίδιο σκηνικό και στη Βαρκελώνη, όπου η Άντα Κολάου υποστηριζόμενη επίσης από το Ποδέμος, αναμένεται να περάσει στο δημαρχιακό μέγαρο και να γίνει η πρώτη γυναίκα δήμαρχος της Βαρκελώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση