GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φουσκωτό με πρόσφυγες από την Αφρική μπροστά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Mία φουσκωτή λέμβος στην οποία επέβαιναν 10 περίπου μετανάστες που προέρχονταν από την Αφρική, έδεσε συμβολικά σήμερα μπροστά από το Ευ...

Φουσκωτό με πρόσφυγες από την Αφρική μπροστά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Mία φουσκωτή λέμβος στην οποία επέβαιναν 10 περίπου μετανάστες που προέρχονταν από την Αφρική, έδεσε συμβολικά σήμερα μπροστά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, με πρωτοβουλία οργανώσεων που καταγγέλλουν την «φονική» μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Δεκάδες ακτιβιστές ανθρωπιστικών οργανώσεων συνόδευσαν τη λέμβο στο σύντομο διάπλου της, κρατώντας πλακάτ όπου αναγράφονταν συνθήματα κατά της Frontex, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα των κρατών μελών της ΕΕ, λόγω του «μεριδίου ευθύνης» που έχει, σύμφωνα με τους ίδιους, για τα ναυάγια στη Μεσόγειο.

«Πρόκειται για μετανάστες που έχουν έρθει από διάφορες χώρες της Αφρικής, από το Μαρόκο και την Τυνησία, και έφθασαν χθες στο Στρασβούργο» επισήμανε ο Οζάν Τσενελί, ένας εκ των διοργανωτών της κινητοποίησης.

Ορισμένοι ευρωβουλευτές, στελέχη των Οικολόγων Πρασίνων και της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (της πολιτικής ομάδας Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά - Βόρεια Πράσινη Αριστερά) και ο ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών Εντουάρ Μαρτέν, έσπευσαν να «τους καλωσορίσουν» και να τους εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

«Η Ευρώπη πρέπει να ανοίξει τα σύνορά της» τόνισε η Σουάντ, μία μητέρα που ήρθε από την Τυνησία, που επιβιβάστηκε στο πλοίο. Με δάκρυα στα μάτια, η ίδια εξήγησε ότι ο γιος της χάθηκε ενώ προσπαθούσε να φθάσει στην Ευρώπη διά της θαλάσσιας οδού.

«Προκειμένου να σταματήσουμε αυτή την εκατόμβη, πρέπει να ανατρέψουμε τη λογική της Ευρώπης-φρουρίου και να επιτρέψουμε την κινητικότητα των πολιτών σε διεθνές επίπεδο» ζητούσαν οι διοργανωτές, μεταξύ αυτών της Attac, στα φυλλάδια που μοίρασαν.

Νωρίτερα σήμερα, εντός του Κοινοβουλίου, η ευρωβουλευτής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν, περιστοιχισμένη από ευρωβουλευτές της ιταλικής Λέγκας του Βορρά, του βελγικού Φλάαμς Μπελάνγκ και του ολλανδικού Κόμματος για την Ελευθερία (PVV), κάλεσε αντιθέτως στο να μπει ένα τέλος «στη μαζική μετανάστευση την οποία προκαλεί η Ευρωπαϊκή Ένωση», όπως υποστήριξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση