GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ - Ντάισελμπλουμ την Παρασκευή

Αναζητώντας μία λύση στο αδιέξοδο και την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπ...

Νέα συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ - Ντάισελμπλουμ την Παρασκευή

Αναζητώντας μία λύση στο αδιέξοδο και την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αποφάσισαν να ξανασυναντηθούν αύριο, Παρασκευή, στις Βρυξέλλες, μήπως και καταφέρουν το ακατόρθωτο. 

Στην αυριανή προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα απόψεων και να επέλθει η πολυπόθητη συμφωνία, θα είναι και πάλι παρών ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Νταϊσελμπλουμ.

Η μαραθώνια συνάντηση το βράδυ της Τετάρτης - όπου ο Γιούνκερ παρουσίασε στον Έλληνα πρωθυπουργό ουσιαστικά το νέο μνημόνιο που προτείνουν οι πιστωτές - χαρακτηρίστηκε εκατέρωθεν «καλή και εποικοδομητική». Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν, «σημειώθηκε πρόοδος στην κατανόηση των θέσεων των δύο πλευρών, στη βάση διαφόρων προτάσεων. Συμφωνήθηκε ότι θα συναντηθούν εκ νέου. Θα συνεχιστεί η εντατική δουλειά».

Βέβαια, κανείς δεν αναμένει κάτι ουσιαστικό από την αυριανή τριμερής συνάντηση η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «μια από τα ίδια» - εκτός και αν γίνει η μεγάλη ανατροπή. Το σχέδιο των δανειστών απορρίφθηκε από την ελληνική κυβέρνηση καθώς περιλαμβάνει μνημονιακά μέτρα-σοκ, όπως μειώσεις συντάξεων, αύξηση του ΦΠΑ και κατάργηση του ΕΚΑΣ. 

Τώρα, σύμφωνα και με την Die Welt, το ερώτημα παραμένει αν οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα με τους δανειστες προκειμένου να αποφευχθεί έστω και τελευταία στιγμή ένα grexit, μπορούν να ολοκληρωθούν πριν από τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας G7 το Σαββατοκύριακο (6-7/6).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση