GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τριήμερο ταξίδι στο χρόνο στα Μάταλα

Για μια ακόμη χρονιά τα Μάταλα της Κρήτης θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με το πολύχρωμο μουσικό χορευτικό φεστιβάλ τους ...

Τριήμερο ταξίδι στο χρόνο στα Μάταλα
Για μια ακόμη χρονιά τα Μάταλα της Κρήτης θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με το πολύχρωμο μουσικό χορευτικό φεστιβάλ τους που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 19-21 Ιουνίου με τον γενικό τίτλο Matala Beach Festival συγκεντρώνοντας χιλιάδες επισκέπτες που θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν μοναδικές στιγμές με ένα ταξίδι στο χρόνο.
Το φεστιβάλ οργανώνεται από την «ΜΑΤΑΛΑ Μονομετοχική Δημοτική Α.Ε» του Δήμου Φαιστού, με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης, και αποτελεί μια σημαντική πτυχή της πολιτιστικής δραστηριότητας, με δυνατές συγκινήσεις από καλλιτέχνες και εξαιρετικά μουσικά σχήματα, αλλά και πολλές δημιουργικές δραστηριότητες, όπως θεατρικά και άλλα εργαστήρια, παιδικές δράσεις και εκπλήξεις.
«Το Φεστιβάλ των Ματάλων επιστρέφει για 5η χρονιά με πολλούς και σημαντικούς, καταξιωμένους και νεώτερους καλλιτέχνες, που θα μας μεταφέρουν το πνεύμα της εποχής, των Παιδιών των Λουλουδιών, και μέσα από τη μουσική τους θα μας περάσουν τα μηνύματα αγάπης, αλληλεγγύης, δημιουργικότητας, έμπνευσης αλλά και σεβασμού απέναντι στο περιβάλλον, τον άνθρωπο, τη ζωή» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο δήμαρχος Φαιστού Γιώργος Αρμουτάκης.
«Στόχος μας είναι το Φεστιβάλ αυτό να καθιερωθεί ως ένα διεθνές πολιτιστικό γεγονός. Μία μεγάλη γιορτή στην οποία όχι μόνο θα αναβιώνουν στοιχεία από το κίνημα των χίπις, αλλά θα αναδεικνύουν και υπογραμμίζουν την πολιτιστική ιστορία και παράδοση, καθώς επίσης και όλα τα στοιχεία που κάνουν τα Μάταλα να ξεχωρίζουν», προσέθεσε ο κ Αρμουτάκης. 
Το Matala Beach Festival περιλαμβάνει live συναυλίες, πολλές παράλληλες δραστηριότητες αλλά και μοναδικά dj sets.
«Το πάρτι ξεκινά με χρώματα και διάχυτη χαρά και συνεχίζει με αδιάκοπη, ξέφρενη και υπέροχη μουσική. Για τρεις ημέρες και... νύχτες, ο χρόνος σταματά και αποκτά μία διάσταση ξεχωριστή: δημοφιλείς καλλιτέχνες ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στις 3 σκηνές» τονίζουν οι οργανωτές του φεστιβάλ.
Οι Λάκης Παπαδόπουλος, Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Γιοκαρίνης, Dub Inc, Imam Baildi, Νίκος Πορτοκάλογλου, Ησαΐας Ματιάμπα, Μύρωνας Στρατής, Κώστας Μπίγαλης και Πωλίνα, θα αποτελέσουν την πιο δυναμική, πολυδιάστατη μουσική σύμπραξη του καλοκαιριού. Επίσης νεώτερα δυναμικά μουσικά σχήματα -Αlone Together, Everdie, Mojo Tooth, Sbaraquack, Alan Dalon- θα δώσουν τη δική τους, ξεχωριστή χροιά στις συναυλίες, ενώ σύμφωνα με τους οργανωτές δεν θα μπορούσε να λείπει από το Φεστιβάλ ο κατεξοχήν νοσταλγός της εποχής εκείνης και «ιντερνάσιοναλ πλέιμποι»... Tonis Sfinos.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ 
Το πρόγραμμα ξεκινά την Παρασκευή 19 Ιουνίου στις 17.00 με τους Alan Dalon, που καλωσορίζουν στο Matala Beach Festival με διασκευές από swing, jazz, blues ηχοχρώματα αλλά και δικές τους συνθέσεις, σε ένα πρόγραμμα που περικλείει από Michael Jackson, Vaya con Dios, μέχρι Άσιμο, Χιώτη, Χατζιδάκη!
Τη σκυτάλη παίρνει στη συνέχεια το τρίο Παπαδόπουλος, Ζιώγαλας και Γιοκαρίνης με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει όλες με τις γνωστές μεγάλες επιτυχίες τους.
Στις 22.00 το κέφι απογειώνεται με Dub Inc & Imam Baildi, αφού η κορυφαία ευρωπαϊκή μπάντα της world reggae μουσικής σκηνής έρχεται να ξεσηκώσει τους συμμετέχοντες με τα τραγούδια της με πηγή έμπνευσης τα ανθρώπινα δικαιώματα. 
Στις 23.45, οκτώ άτομα επί σκηνής συνδυάζουν τη μοναδική ατμόσφαιρα των παλιών ελληνικών τραγουδιών με τις δικές τους μουσικές παρεμβάσεις.
Η δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ εγγυάται ξέφρενο χορό και κέφι. Το μουσικό ταξίδι ξεκινά με τους Alone Together με τραγούδια αγαπημένα των 60s και 70s, ακολουθεί το ροκ συγκρότημα Everdie με ελληνική και ξένη, ροκ μουσική, ενώ στη συνέχεια το συγκρότημα Pink Floyd Tribute (Backtrackin) μεταφέρει την ατμόσφαιρα, τον ταξιδιάρικο ήχο και την ποιότητα των τραγουδιών των Pink Floyd. 
Ακολουθεί στις 21:30 ο Νίκος Πορτοκάλογλου με ξεχωριστές μελωδίες και στις 23.45 ο Tonis Sfinos «που είναι εδώ και θα μας κάνει όλους παιδιά των λουλουδιών με κοπυράιτ» όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα.
Την Κυριακή, τρίτη και τελευταία μέρα του Φεστιβάλ, θα το πλαισιώσουν οι νεανικές μπάντες Mojo Tooth, Crossroads και Sbaraquack και ακολουθούν 4 καλλιτέχνες, αγαπημένοι από διαφορετικές δεκαετίες, οι Ησαΐας Ματιάμπα και Μύρωνας Στρατής, και Κώστας Μπίγαλης και Πωλίνα.
Τις ημέρες του φεστιβάλ θα υπάρχουν παράλληλες δραστηριότητες όπως θεατρικό παιχνίδι, body painting, σιόγκα, παιχνίδια, ακροβατικά στην άμμο κ.ά.
Καθ' όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο για τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου-Φαρμακείου του Δήμου Φαιστού, στο πλαίσιο της προσπάθειας να συνδυαστεί η φετινή διοργάνωση με δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.
Ακόμη κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για τη βιοποικιλότητα της Κρήτης από τον Σύλλογο Αρχέλων, για τις δημιουργίες του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κρήτης "Το Μέλλον", και για οικολογικά θέματα από την Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου.
Τέλος, το ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια του Matala Beach Festival θα υπάρχουν συνεχή δρομολόγια.
Η είσοδος για τις συναυλίες και τις δραστηριότητες του Φεστιβάλ είναι ελεύθερη, το camping κοστίζει 9 ευρώ το άτομο -για το τριήμερο- και ο Δήμος Φαιστού υπόσχεται σε όλους μία εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση