GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τεντωμένο σχοινί και κλείσιμο ψαλίδας! Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση...

Σε τεντωμένο σχοινί ισορροπεί η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από πανελλαδική τηλεφωνική δημοσκόπηση της εταιρείας «METRISI», που πραγματοποι...


Σε τεντωμένο σχοινί ισορροπεί η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από πανελλαδική τηλεφωνική δημοσκόπηση της εταιρείας «METRISI», που πραγματοποιήθηκε από 10 έως και 12 Ιουνίου σε δείγμα 1.108 ατόμων για το protothema.gr.

Όπως καταδεικνύει η νέα δημοσκόπηση, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει αφενός την απογοήτευση και την ανασφάλεια της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών (7 στους 10) λόγω της παρατεταμένης αβεβαιότητας και της αποτυχίας επίτευξης συμφωνίας με τους θεσμούς έως σήμερα.

Ενδεικτικό είναι επίσης το γεγονός ότι 1 στους 2 προτιμούν την αποδοχή της πρότασης των θεσμών έναντι της εξόδου από το ευρώ.

Αναλυτικά, τα συμπεράσματα είναι:

- Οι εξελίξεις των τελευταίων δύο εβδομάδων στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους «γεννούν» αισθήματα ανασφάλειας και φόβου σχεδόν σε 7 στους 10 πολίτες. Το 33,2% «δεν ξέρει, δεν έχει ιδέα» για τις προθέσεις και τους στόχους της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση.

- Παράλληλα, ολοένα και αυξάνονται οι πολίτες που διαφωνούν, το 61,4% έναντι του 59,4% της δημοσκόπησης της 29ης Μαΐου, με τους χειρισμούς της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού στη διαπραγμάτευση, ενώ μόλις το 22,8% επιθυμούν μια σκληρότερη στάση.

- Η δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση απεικονίζεται αφενός στο γεγονός ότι 6 στους 10 πιστεύουν ότι η κυβερνητική πολιτική των τελευταίων μηνών «αποδυνάμωσε τη διαπραγματευτική θέση της χώρας», ενώ μόλις 3 στους 10 είναι ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις της.

- Το 69,9% των πολιτών, 10% περισσότεροι από την τελευταία δημοσκόπηση της 29ης Μαΐου, αισθάνεται φόβο από τη χρονική καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις, ενώ 5 στους 10 πιστεύουν ότι ευθύνεται η κυβέρνηση γι” αυτή.

- Παρότι το 68,3% πιστεύει ότι η συμφωνία που θα επέλθει θα είναι «άλλο ένα μνημόνιο, όπως τα προηγούμενα, μακριά από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ», η συντριπτική πλειοψηφία,76,8%, θέλει να επέλθει συμφωνία με τους θεσμούς, το 58,2% πιστεύει ότι τελικά θα επιτευχθεί, ενώ μόλις 2 στους 10 πολίτες επιθυμούν και προβλέπουν ρήξη και έξοδο από το ευρώ.

- Σημαντικό εύρημα είναι το γεγονός ότι στο δίλημμα ανάμεσα στην αποδοχή των προτάσεων των θεσμών, όπως δημοσιεύθηκαν, και στην έξοδο από το ευρώ, το 49,7% επιθυμεί την αποδοχή της, ενώ το 27,2% επιλέγει τη ρήξη και την έξοδο από το ευρώ.

- Το 54% των πολιτών διαφωνεί με την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, εάν η διαπραγμάτευση οδηγηθεί σε αδιέξοδο, ενώ ολοένα και αυξάνονται όσοι επιθυμούν συγκρότηση κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας 53,4% από 48,8%, που ήταν το εύρημα του Μαΐου.

- Ακόμη, αυξάνεται η απογοήτευση για το μέλλον, με το 62,4% και το 64,3% να πιστεύουν ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει σε ένα χρόνο από σήμερα, στη χώρα και το νοικοκυριό τους, αντίστοιχα, ενώ παρουσιάζεται αυξανόμενη σε σχέση με τη μέτρηση του Μαΐου η ανασφάλεια για έξοδο από το ευρώ, για στάση πληρωμών και για χρεοκοπία, πιθανότατα λόγω των αρνητικών εξελίξεων στη διαπραγμάτευση των τελευταίων δύο ημερών.

- Στην πρόθεση ψήφου παραμένει κυρίαρχος, αλλά με πτωτική τάση ο ΣΥΡΙΖΑ (32,3%), με τη ΝΔ στο 24,2% και τη διαφορά στο 8,1%. Το Ποτάμι ακολουθεί σταθερά στην τρίτη θέση με 6,1% και εν συνεχεία είναι το ΚΚΕ 5,3% , οι ΑΝΕΛ με 5,1%,, η Χρυσή Αυγή με 5,0%, το ΠΑΣΟΚ με 3,1%, ενώ το «Άλλο Κόμμα» είναι στο 4,8% και η αδιευκρίνιστη ψήφος ολοένα αυξανόμενη, στο 14,1%.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

2 σχόλια

  1. ΝΑ πάει σε εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ με τα ερωτήματα που του βάζουν οι νταβατζήδες της Ευρώπης..

    Α) Χωρίς ΕΡΓΑΣΙΑΚΆ

    Β) με μισθούς 360 ευρώ..

    Γ) με σύνταξης 280 ευρώ..

    Δ) ΝΑ ΤΑ ΠΆΡΟΥΝ όλο το κράτος εργολαβίες οι φίλοι σας..

    Ε) συντάξεις στα 70 χρόνια ...
    Κ.Τ.Λ

    Αν τα δέχονται οι Ελληνίδες ΚΑΙ οι Ελληνες ΟΚ....θα δούμε καμιά δημοσκόπηση τέτοια;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. GIA TO PTOTO CEMA ..... SAS PARAKOLOYUOYME .....H UELETE NA RIJOUME PALI KANENA AEROPLANO ..


    Χάκερ, οι οποίοι έκλεψαν τα δεδομένα εκατομμυρίων Αμερικανών δημοσίων υπαλλήλων, κατάφεραν επίσης να συλλέξουν πληροφορίες για προσωπικό που έχει πρόσβαση σε ευαίσθητα ή απόρρητα δεδομένα, έγινε χθες γνωστό από την εφημερίδα Washington Post και το πρακτορείο Associated Press.

    Οι χάκερ κατάφεραν να διεισδύσουν στην τράπεζα δεδομένων που περιέχει τους φακέλους σχεδόν όλων των εκατομμυρίων Αμερικανών δημόσιων υπαλλήλων ή εργολάβων που έχουν τις τελευταίες δεκαετίες πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες, για παράδειγμα στα στρατιωτικά απόρρητα, αναφέρει η εφημερίδα.

    "Πρόκειται για μια εν δυνάμει καταστροφή σε όρους αντικατασκοπείας", δήλωσε στην Washington Post ο Τζόελ Μπρένερ, πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής αντικατασκοπείας.

    Το Γραφείο Διαχείρισης Προσωπικού (OPM), που διαχειρίζεται αυτή τη βάση δεδομένων, επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του την πειρατεία, όμως επιφυλάχθηκε να την αποδώσει στους Κινέζους.

    Υπάρχουν "πολλές πιθανότητες" να εκλάπησαν πληροφορίες ασφαλείας που αφορούν "νυν, πρώην ή εν δυνάμει" ομοσπονδιακούς εργαζομένους και άλλους μισθωτούς που πρέπει να διαθέτουν άδεια πρόσβασης σε εμπιστευτικές πληροφορίες για να μπορούν να εργάζονται με τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες, δήλωσε ο Σάμιουελ Σούμαχ, ο εκπρόσωπος του OPM.

    Σύμφωνα με τον πρώην αξιωματούχο της αντικατασκοπείας τον οποίο επικαλείται η Washington Post, τα πολύ προσωπικά δεδομένα που περιέχονται στα αιτήματα για άδεια πρόσβασης σε απόρρητες πληροφορίες, μπορούν να χρησιμεύσουν για να εκβιασθούν οι κάτοχοι των αδειών πρόσβασης, οι οποίοι καθίστανται έτσι "ευκολότεροι στόχοι για στρατολόγηση από τις υπηρεσίες κατασκοπείας ξένης χώρας", υπογράμμισε.

    Η εν λόγω τράπεζα δεδομένων περιέχει πληροφορίες για την ιδιωτική ζωή, αλλά και γα τα οικονομικά ή και την οικογένεια, τους γείτονες και τις επαφές με ξένους.

    Πληροφορίες για το προσωπικό της CIA ενδέχεται να έχουν επίσης αποκαλυφθεί.

    Η αμερικανική κυβέρνηση παραδέχθηκε την περασμένη εβδομάδα πως τα δεδομένα 4 εκατ. ομοσπονδιακών υπαλλήλων εκλάπησαν από χάκερ, όμως επιφυλάχθηκε να κατηγορήσει δημόσια την Κίνα.

    Την Πέμπτη, ένα συνδικάτο δημοσίων υπαλλήλων είχε υποστηρίξει πως οι χάκερ παραβίασαν όλους τους φακέλους όλων των δημοσίων υπαλλήλων.



    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση