GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η πριγκίπισσα Κριστίνα της Ισπανίας έχασε τον τίτλο της

Με μία πρωτοφανή κίνηση για την Ισπανική Αυλή και με αιφνιδιαστικό, νυκτερινό βασιλικό ο βασιλιάς Φελίπε ο 6ος της Ισπανίας αποφάσισε ν...

Η πριγκίπισσα Κριστίνα της Ισπανίας έχασε τον τίτλο της

Με μία πρωτοφανή κίνηση για την Ισπανική Αυλή και με αιφνιδιαστικό, νυκτερινό βασιλικό ο βασιλιάς Φελίπε ο 6ος της Ισπανίας αποφάσισε να ανακαλέσει τον τίτλο της δούκισσας από την αδελφή του Κριστίνα, η οποία κατηγορείται για φορολογικά εγκλήματα στο πλαίσιο σκανδάλου διαφθοράς που αντιμετωπίζει ο σύζυγός της, ανακοίνωσε χθες το παλάτι. 

"Η επίσημη εφημερίδα του κράτους θα εκδώσει την βασιλική απόφαση σύμφωνα με την οποία η Αυτού Μεγαλειότης ανακαλεί τη χρήση του τίτλου Δούκισσα της Πάλμα ντε Μαγιόρκα από την Αυτού Μεγαλειότητα, την Ινφάντα Κριστίνα", σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση που παλατιού.

Ο βασιλικός οίκος της Ισπανίας επισημαίνει ότι η απόφαση του Φιλίππου ΣΤ’ είναι προσωπική και την κοινοποίησε ο ίδιος στην αδελφή του, πριν την δημοσιοποιήσει. 

Ο τίτλος της δούκισσα είχε απονεμηθεί σην Κριστίνα το 1997 από τον πατέρα της Χουάν Κάρλος, ενώ ήταν ακόμα βασιλιάς. Η Κριστίνα ντε Μπορμπόν είναι έκτη στη σειρά διαδοχής του ισπανικού θρόνου.

Η 49χρονη πριγκίπισσα κατηγορείται επίσημα για φορολογικές παραβάσεις σε σχέση με προσωπικές υποθέσεις του άντρα της, Ινιάκι Ουρντανγκαρίν, 47. Η δικαστική διαδικασία δεν έχει λήξει ακόμα.

Ο Φελίπε, 47, ανέλαβε το θρόνο της Ισπανίας το 2014 μετά την παραίτηση του πατέρα του, ο οποίος αντιμετώπιζε μια σειρά σκανδάλων, αρχής γενομένης από αυτό της κόρης και του γαμπρού του. Ο Φελίπε έχει δεσμευτεί να επαναφέρει το κύρος της ισπανικής μοναρχίας, υποσχόμενος "έντιμη και διαφανή συμπεριφορά".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση