GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παιχνίδια! Νέα πρόταση από Γιούνκερ, "όχι" από την κυβέρνηση...

Νέα πρόταση κατέθεσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με στόχο να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα έστω και την τελευταία στιγμ...

Νέα πρόταση κατέθεσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με στόχο να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα έστω και την τελευταία στιγμή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα πήρε ένα μήνυμα από τον κ. Γιούνκερ με το οποίο ο πρόεδρος της Κομισιόν ζητούσε:
1. Να γίνει αποδεκτό το κείμενο των Θεσμών
2. Ο Τσίπρας να ζητήσει από τον λαό να ψηφίσει "ναι"
3. Οι Θεσμοί να αποδεχτούν αλλαγή στο κείμενό τους.
4. Η κυβέρνηση να ζητήσει έκτακτο Eurogroup.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική κυβέρνηση ακούει με ενδιαφέρον ό,τι λέγεται, ωστόσο βαδίζει προς την κάλπη και ο Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή θα ψηφίσει "όχι".

3 σχόλια

  1. Οι εταίροι αποδείχτηκαν ένα τσούρμο γκάγκστερ....

    Καλοπληρωμένοι λακέδες των κερδοσκοπικών κεφαλαίων..... Οι περισσότεροι είναι μέτριοι, ανίκανοι ακόμα και για καθαριστές πισίνας.... Κάποιοι από αυτούς μοιάζουν ψυχικά διαταραγμένοι ή έστω πιωμένοι.

    Το γαλλικό κανάλι Canal Plus μόνταρε στιγμιότυπα από της υποδοχΕς που επιφύλαξε στους ηγέτες ο πολύς Ζαν Κλοντ Γιούνκερ των Luxleaks.... Φιλί στο μέτωπο, αγκαλιές, ασπασμοί, στρατιωτικοί χαιρετισμοί, παιχνιδάκια με τη γραβάτα του.... Οι τηλεθεατές ξεκαρδίζονται με τον τύπο, ο οποίος το πρωί μιλάει με συμπάθεια για τον Τσίπρα και το μεσημέρι μάς απειλεί με grexit.....γκάγκστερ. ΕΙΠΑΜΕ ΤΣΙΠΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣ...Είχαμε ανάγκη από μια ομάδα αποφασισμένων ανθρώπων, που θα απειλούσαν με ρήξη, αντί να πληρώνουν τακτικά τις δόσεις στο ΔΝΤ.

    Πάνω από όλα, όμως, είχαμε ανάγκη από υπεύθυνη πληροφόρηση. Για να ξέρουμε τι μας περιμένει, σε καθεμιά από τις (δύο και μόνον) επιλογές που έχουμε. Οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν λαϊκές συγκεντρώσεις και κυρίως ενημέρωση... ΟΎΤΕ ΑΥΤΌ ΕΚΑΝΕΣ ΤΣΙΠΡΑ ...

    Όμως, ο χρόνος είναι πλέον εχθρός της κυβέρνησης, και δεν τη σώζουν οι στημένες δημοσκοπικές ερωτήσεις που δίνουν άνετη πλειοψηφία στο "ευρώ πάση θυσία" ΤΩΡΑ???. Διότι το θέμα είναι πώς διατυπώνεις την ερώτηση.

    Ωστόσο, εκτός από τους ΜΕΡΙΚΟΥΣ υπουργούς ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ στελέχη οι υπόλοιποι τι ακριβώς έχουν κάνει εκτός από την πασαρέλα στα βοθροκάναλα;;;;ΚΑΙ ΠΆΝΕ ΚΑΙ ΑΔΙΆΒΑΣΤΟΙ ...: ΤΟ ΌΧΙ ΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΆΝΕΤΕ;;;;ΑΠΑΝΤΟΎΝ ΛΕΣ ΤΟ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥΣ...ΕΘΝΙΚΌ ΝΌΜΙΣΜΑ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΘΕΊ... ΕΊΝΑΙ Η ΣΩΣΤΉ ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΛΕΣ ΌΤΑΝ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΑΓΟΡΆΣΟΥΝ ΌΛΑ ΤΖΑΜΆ...ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΕΦΆΛΑΙΟΝ ΛΈΓΕΤΕ ..ΑΚΌΜΑ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΕΡΊΠΤΕΡΟ...ΗΛΙΘΟΙ...

    Οι λαοί πρέπει να τρομοκρατηθούν τόσο πολύ, ώστε να μην αμφισβητούν την καθεστηκυία τάξη. Μέχρι κι η Λετονία, η οποία είχε στείλει το 1941 τη Λετονική Λεγεώνα να πολεμήσει δίπλα στα Waffen SS, παριστάνει τώρα το ποντίκι που βρυχάται, ενώ η Γερμανία, δια της Bild, κάνει πλύση εγκεφάλου στο πόπολο για "τα λεφτά των φορολογουμένων που ταΐζουν τους τεμπέληδες Έλληνες΄΄΄΄΄΄΄ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΎΝ ΜΑΖΊ ΚΑΙ Η ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ


    Δικαιοσύνης ήλιος θαμπός!

    Πέρυσι, στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης, άνεργος πατέρας συνέδεσε παράνομα το ρεύμα που είχε κόψει η ΔΕΗ, και η εταιρεία προέβη στα απαραίτητα για να οριστεί δικάσιμος.
    Δύο φορές αναβλήθηκε η δίκη -για να μην λέτε ότι μόνο της Χ.Α.αναβάλλεται- και τελικά στις 29 Απριλίου τρέχοντος έτους καταδικάστηκε σε 6 μήνες φυλάκιση με αναστολή. Τόσο κοστίζει το ρεύμα εννέα ημερών, όπως υποστηρίζει η ΔΕΗ, ή μιας ημέρας όπως υποστήριξε εκείνος.
    Στον ένα χρόνο που μεσολάβησε, η σύζυγός του πήγε στη Γερμανία για να δουλέψει και ο ίδιος αναγκάστηκε να δώσει τα δύο από τα τρία παιδιά τους στα Παιδικά Χωριά SOS. Πρόσφατα, η γυναίκα επέστρεψε και ετοιμάζονταν να ξαναγίνουν οικογένεια, με τη βοήθεια συγγενών τους.

    Όχι, η ιστορία δεν έχει χάπι εντ: ένα βράδυ στον ύπνο του, ο άνεργος πατέρας έπαθε ανακοπή και πέθανε. Δέκα μέρες μετά, το μονομελές Πλημμελειοδικείο τον καταδίκασε ερήμην, όπως είπαμε, αφού δεν δέχτηκε ως λόγο αναβολής το... θάνατο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ελλάδα «βούλιαξε» τη Wall Street

    Το Χρηματιστήριο της Wall Street στη Νέα Υόρκη έκλεισε με τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 15 μηνών, επηρεασμένο όπως και άλλες σημαντικές αγορές από την ελληνική κρίση.

    Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 350,33 μονάδων (-1,95%) στις 17.596,35 μονάδες.

    Ο δείκτης Nasdaq, των εταιρειών τεχνολογίας και ναυτιλίας, έκλεισε με πτώση 122,04 μονάδων (-2,40%) στις 4.958,47 μονάδες.

    Ο ευρύτερος δείκτης Standard and Poor’s 500, που θεωρείται ενδεικτικός της ευρύτερης τάσης, έκλεισε με πτώση 43,85 μονάδων (-2,09%), στις 2.057,64 μονάδες.

    Είναι η πρώτη φορά που ο S&P πέφτει πάνω από 2% σύμφωνα με τον αναλυτή Χάουαντ Σίλβερμπλατ του S&P Dow Jones Indices.

    Νωρίτερα, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υπέστησαν τη μεγαλύτερη πτώση τους από το 2011, με απώλειες 30 δισ. ευρώ σε κεφαλαιοποίηση, παρότι οι αγορές δεν φάνηκαν να καταλαμβάνονται από πανικό...

    Οι Ρωσοι θέλουν βάσης ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΥΡΙΕ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ …

    ΜΟΝΟ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ …ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ DEAL ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ, ΟΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΤΗ ΒΑΣΗ “ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ” ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ, ΑΝΕΚΑΜΨΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΕ ΘΕΑΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ, ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΑΡΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΑΟΡΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ …

    ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΙΝΕΤΕ ΣΕ ΕΚΔΟΣΗ ΟΜΟΛΟΓΟΥ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΜΑΣ;

    ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ; ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ,ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ!!!!!ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΩΡΕΣ ΟΠΩΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ(ΔΑΝΙΑ), ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ !!!


    ΈΞΩ ΤΏΡΑ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΨΉΦΙΣΜΑ ΟΎΤΕ ΤΊΠΟΤΑ ..ΚΑΤΑΓΓΕΛΊΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Oι διευθύνοντες σύμβουλοι της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας, της Deutsche Bank,και της δωδέκατης μεγαλύτερης τράπεζας παγκοσμίως από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, ανακοίνωσαν ξαφνικά την παραίτησή τους πριν είκοσι ημέρες όταν στο ΔΣ της τράπεζας μια έκθεση του ρίσκου αποκάλυψε ότι ήταν απολύτως εκτεθειμένη σε μια "ελληνική κρίση"

    H Anshu Jain θα παραιτηθεί στο τέλος αυτού του μήνα, σχεδόν δύο χρόνια νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, ενώ o Juergan Fitschen λίγους μήνες ακόμα, αλλά πρακτικά έχει ήδη αντικατασταθεί.


    Δεν υπάρχει κυβέρνηση ή οργανισμός στη γη που θα μπορούσε να την διασώσει και θα μπορούσε να οδηγήσει σε αλυσιδωτές επιπτώσεις στο γερμανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα και φυσικά στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

    Η μετάδοση των επιπτώσεων από ένα τέτοιο επεισόδιο θα είναι καταστροφικές. Είναι για αυτό το λόγο που ο Warren Buffet περιγράφει τα παράγωγα FWMD ή αλλιώς «οικονομικά όπλα μαζικής καταστροφής».

    Ως γνωστόν η μη πληρωμή του ΔΝΤ από την Ελλάδα αν και δεν μετρά σαν "πιστωτικό γεγονός" αλλά αυξάνει τον κίνδυνο αθέτησης των πληρωμών των δόσεων που συγχωνεύθηκαν σε μια δόση των € 1.500.000.000, τώρα πρέπει να καταβληθεί μέχρι το τέλος του Ιουνίου, αύριο δηλαδή το οποίο και δεν θα γίνει.

    Μια "πτώχευση" και η ενεργοποίηση των credit default losses θα μπορούσε να προκαλέσει μαζική αστάθεια στις χρηματοπιστωτικές αγορές και ενδεχομένως να αποσταθεροποιήσει την ήδη ασταθή παγκόσμια αγορά ομολόγων και το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

    Δεν είναι γνωστό τι προκάλεσε τη δραματική αντιστροφή της στάσης της Anshu Jain της Deutsche Bank, αλλά μοιάζει ότι η τράπεζα αναμένει μια μεγάλη κρίση και ετοιμάζεται να την φορτώσει στην προηγούμενη ηγεσία.

    Η παγκόσμια αγορά παραγώγων είναι εξαιρετικά περίπλοκη, εντελώς άναρχη και τρομακτικά μεγάλη. Ένας από τους κορυφαίους ειδικούς παραγώγων του κόσμου, ο Paul Wilmott, ο οποίος κατέχει διδακτορικό στα εφαρμοσμένα μαθηματικά από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, έχει προειδοποιήσει ότι η λεγόμενη πλασματική αξία της παγκόσμιας αγοράς παραγώγων είναι πάνω από $ 1,4 τετράκις εκατομμύρια.

    Ένα τετράκις εκατομμύρια είναι ακατανόητα τεράστια φιγούρα: είναι 1000 φορές ένα τρισεκατομμύριο (1 με 12 μηδενικά). Ένα τρισεκατομμύριο είναι 1.000.000.000.000 και ένα τετράκις εκατομμύριο έχει 15 μηδενικά - 1.000.000.000.000.000.

    Το ετήσιο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν σε ολόκληρο τον πλανήτη είναι μεταξύ 50.000 και 60.000 τρισεκατομμύριων δολαρίων.

    Αυτός είναι ο λόγος που οι ΗΠΑ δεν θέλου με τίποτα να "σκάσει" η Ελλάδα αλλά και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο Γερμανία και ΕΕ φόρτωσαν στην Ελλάδα όλα τα "άρρωστα" ομόλογα μετατρέποντάς την σε αποικία χρέους.

    Το σενάριο αποσκοπούσε στο γεγονός ότι οι Έλληνες θα πληρωναν με το "αίμα" τους την εξασφάλιση της πληρωμής τους και άρα θα συντηρούσαν την ευημερία των Γερμανών και των Ευρωπάιων αλλά και των Αμερικανών δουλέυοντας σαν "σκλάβοι" στην γαλέρα του Μπεν Χουρ.

    Αυτό ήταν το σχέδιο αλλά χρειάζονταν ένα καλό "κορόιδο": Ο ελληνικός λαός,και η εκλογή της κυβέρνησης ΓΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση