GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ντρίμπλες με σενάρια Κύπρου για έλεγχο κεφαλαίων

Σενάρια Κύπρου με ελέγχους κεφαλαίων επαναφέρει το CNBC στον απόηχο της χθεσινής άκαρπης συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρό...

Ντρίμπλες με σενάρια Κύπρου για έλεγχο κεφαλαίων

Σενάρια Κύπρου με ελέγχους κεφαλαίων επαναφέρει το CNBC στον απόηχο της χθεσινής άκαρπης συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Με δεδομένο τον αργό ρυθμό των συνομιλιών, το CNBC επικαλείται αναλυτές ο οποίοι υποστηρίζουν ότι αν η χρηματοδότηση της Ελλάδας από την ΕΚΤ μέσω του ELA περιοριστεί, η Αθήνα θα πρέπει να επιβάλλει ελέγχους κεφαλαίων και να περιορίσει τις αναλήψεις μετρητών για να κρατήσει τις τράπεζες σε λειτουργία.

«Αν η ΕΚΤ αναγκαστεί να περιορίσει σημαντικά τον ELA λόγω αδυναμίας πληρωμής (σ.σ. των υποχρεώσεων της Ελλάδας) ή αποτυχίας των διαπραγματεύσεων, τότε είναι πολύ πιθανό η Ελλάδα να ακολουθήσει το παράδειγμα της Κύπρου», δήλωσε στο CNBC ο Νικόλας Σπύρο, διευθύνων σύμβουλος της Spiro Sovereign Strategy.

«Δεδομένου ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της, εξακολουθούν να παραμένουν στα μαχαίρια σε κομβικά θέματα της συμφωνίας διάσωσης, υπάρχει ένας σημαντικός και αυξανόμενος κίνδυνος για επιβολή κάποιας μορφής κεφαλαιακών ελέγχων».

 

Δείτε επίσης:

Νέα βόμβα Σόιμπλε για έλεγχο κεφαλαίων στυλ Κύπρου στην Ελλάδα

Πίεση... made in USA για την Ελλάδα στο G7

"Μην υποτιμάτε την Ελλάδα και το Grexit" - BINTEO

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση