GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατεπείγουσα έρευνα για την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο

Την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Η παρέμβαση της ...

Κατεπείγουσα έρευνα για την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο

Την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Η παρέμβαση της Εισαγγελίας είχε αφορμή μήνυση που κατέθεσε για τη μεγάλη φωτιά, η Περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Εισαγγελίας, η έρευνα ανατέθηκε σε εισαγγελέα Πρωτοδικών με την εντολή να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς «που εκδηλώθηκε στον Ασπρόπυργο Αττικής, σε χώρο που δραστηριοποιείται εταιρία ανακύκλωσης». Σκοπός της έρευνας είναι να εξακριβωθεί εάν και σε βάρος ποιών προκύπτουν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για το περιστατικό.

"Πρωταρχικό μέλημα είναι η συντομότερη ομαλοποίηση της κατάστασης από τις επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών στο Περιβάλλον λόγω της έκλυσης επικίνδυνων σωματιδίων και τοξικών ουσιών" τόνισε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. 

Εν τω μεταξύ, στις πέντε το απόγευμα θα γίνει ευρεία σύσκεψη στο ΥΠΑΠΕΝ για το εργοστάσιο, που καίγεται για τέταρτη ημέρα, προκαλώντας ένα επικίνδυνο τοξικό νέφος στην περιοχή. 

Νωρίτερα, σήμερα, στο χώρο μετέβησαν ειδικοί επιστήμονες από τη δ/νση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, από τον Δημόκριτο, από το Αστεροσκοπείο και Επιθεωρητές Περιβάλλοντος από το ΥΠΑΠΕΝ, προκειμένου να προβούν σε μετρήσεις ρύπων και τοξικών ουσιών.

Όπως σημειώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Γιάννα Τσούπρα, η οποία βρίσκεται από τη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά στο πλευρό της Πυροσβεστικής για να παρέχει σχετικές διευκόλυνσεις « η Περιφέρεια έχει πληρώσει μέχρι στιγμής 40.000 ευρώ για να συνδράμει την Πυροσβεστική με υδροφόρες και ειδικά μηχανήματα». Και εκφράζει την απορία της για τις πληροφορίες που μεταδίδουν τηλεοπτικά μέσα, αναφορικά με άρνηση ιδιωτών χειριστών σκαπτικών μηχανημάτων να συνδράμουν, λόγω οφειλών της Περιφέρειας απέναντί τους. Δεν έχουμε τέτοια χρέη. Οταν μας φέρνουν την απόδειξη εξοφλούνται την ίδια ημέρα» λέει χαρακτηριστικά.

 Η αποπνικτική ατμόσφαιρα και η δυσοσμία που επικρατεί στην ατμόσφαιρα όλες αυτές τις ημέρες, επισημαίνει η κ. Τσούπρα, επιβαρύνουν την υγεία των πυροσβεστικών δυνάμεων αλλά και των συμπολιτών μας σε μεγάλη έκταση όπου μεταφέρεται, λόγω των αερίων ρευμάτων, το νέφος. Η ίδια προτρέπει να περιοριστούν οι μετακινήσεις των ηλικιωμένων και των παιδιών στην περιοχή, ενώ θεωρεί περισσότερο επικίνδυνη για τη Δημόσια Υγεία την έκλυση τοξικών και διοξινών οι οποίες περνούν και στη διατροφική αλυσίδα. 

Αυτή τη στιγμή το έργο της πυρόσβεσης συνεχίζεται απρόσκοπτα με την είσοδο των σκαπτικών μηχανημάτων και την αναμόχλευση των σιγοκαιομένων σωρών, τους οποίους στην συνέχεια καταβρέχουν. Βεβαίως από την υψηλή θερμοκρασία του κατακαμμένου διάσπαρτου υλικού, καίγονται συχνά τα ελαστικά των οχημάτων, που αντικαθίστανται και στην συνέχεια επιδιορθώνονται για να συνεχίσουν το έργο τους. Η εκτίμηση του υποστράτηγου της Πυροσβεστικής Αθανάσιου Σερεντέλου είναι ότι θα συνεχιστεί αρκετές ημέρες ακόμη η φωτιά, λόγω της μεγάλης έκτασης του χώρου και της υφής των υλικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση