GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βέλγιο: Στη λίστα των "φορολογικών παραδείσων" το Λουξεμβούργο

Το Βέλγιο πρόκειται να συμπεριλάβει το γειτονικό Λουξεμβούργο στον κατάλογο των "φορολογικών παραδείσων", υποχρεώνοντας τις...

Βέλγιο: Στη λίστα των
Το Βέλγιο πρόκειται να συμπεριλάβει το γειτονικό Λουξεμβούργο στον κατάλογο των "φορολογικών παραδείσων", υποχρεώνοντας τις βελγικές εταιρείες να δηλώνουν όλες τις συναλλαγές τους με τη χώρα αυτή για ποσά που ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.

"Με βάση την παρούσα κατάσταση, η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο πέραν του να εντάξει το Λουξεμβούργο στη λίστα αυτή", σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου Γιόχαν Φαν Όφερτφελτ. Παραδέχτηκε ωστόσο ότι "το Λουξεμβούργο καταβάλλει πολλές προσπάθειες για να βελτιώσει τη διαφάνεια", όμως το Βέλγιο "πρέπει να ακολουθεί τις κατευθυντήριες οδηγίες του ΟΟΣΑ όσον αφορά τη διαφάνεια”, και αποτέλεσμα αυτού είναι η ένταξη του Λουξεμβούργου στον κατάλογο.

Το 2010 το Βέλγιο ενέκρινε έναν νόμο που ορίζει ότι θα πρέπει να λαμβάνει μέτρα σε βάρος των χωρών οι οποίες θα παραμείνουν για περισσότερο από έναν χρόνο στον κατάλογο των φορολογικών παραδείσων του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Αυτό συμβαίνει στην περίπτωση του Λουξεμβούργου, που βρίσκεται στον κατάλογο αυτόν από το 2013, προτού δηλαδή να ξεσπάσει στο σκάνδαλο LuxLeaks.

Στο εξής, όλες οι πληρωμές ύψους άνω των 100.000 ευρώ σε πρόσωπα ή σε λογαριασμούς που βρίσκονται στο Λουξεμβούργο θα πρέπει να δηλώνονται στις βελγικές φορολογικές αρχές.

Το Μεγάλο Δουκάτο μπήκε στη λίστα γιατί δεν ακολουθούσε τους κανόνες φορολογικής διαφάνειας που έχει θεσπίσει το Παγκόσμιο Φόρουμ για τη διαφάνεια και την ανταλλαγή πληροφοριών για φορολογικούς λόγους. Τον Δεκέμβριο ο ΟΟΣΑ ανακοίνωσε ότι το Λουξεμβούργο έχει επιτύχει προόδους στον τομέα αυτό και η υπόθεσή του θα επανεξεταστεί, ενδεχομένως εντός του καλοκαιριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση