GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Πολ Μέισον στην Αθήνα: Ανάβει η πολιτική αντιπαράθεση στις γειτονιές - ΒΙΝΤΕΟ

Στην Ελλάδα της λιτότητας η πολιτική συζήτηση -με επίκεντρο το δημοψήφισμα- έχει ανάψει σε κάθε δημόσιο χώρο, φορτισμένη με εντάσεις και δ...

Ο Πολ Μέισον στην Αθήνα: Ανάβει η πολιτική αντιπαράθεση στις γειτονιές - ΒΙΝΤΕΟ
Στην Ελλάδα της λιτότητας η πολιτική συζήτηση -με επίκεντρο το δημοψήφισμα- έχει ανάψει σε κάθε δημόσιο χώρο, φορτισμένη με εντάσεις και διαφωνίες, αναφέρει άρθρο του Πολ Μέισον στο Guardian.
Ακόμα και στο αρτοποιείο που αγοράζετε το ψωμί σας το πρωί. Η πολιτική κόντρα είναι στο «κόκκινο», αναφέρει το οδοιπορικό του Μέισον στις γειτονιές της Αθήνας, με τίτλο: «Η Ελλάδα σε χάος: Θα πληρωθεί το τελευταίο απεγνωσμένο στοίχημα του Σύριζα;».
Με το κάλεσμα σε δημοψήφισμα, ο ΣΥΡΙΖΑ στοιχηματίζει ότι μπορεί να ενισχύσει τη διαπραγματευτική του θέση απέναντι στους δανειστές. Αλλά χωρίς επέκταση στο πρόγραμμα «διάσωσης» και με τα κονδύλια έκτακτης ανάγκης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην κόψη του ξυραφιού, η κίνηση Τσίπρα για δημοψήφισμα προκάλεσε αργία στις τράπεζες αυτή την εβδομάδα με περιορισμό αναλήψεων στα ΑΤΜ για να ελεγχθεί η ρευστότητα.
Το ρεπορτάζ του Μέισον μεταφέρει την ατμόσφαιρα που κυριαρχεί στις πολιτικές αντιπαραθέσεις ανά την Ελλάδα  ενόψει του δημοψηφίσματος και αφιερώνει ένα μεγάλο μέρος στην ανάλυση της κληρονομιάς των μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στην κεφαλή της κυβέρνησης, στην πορεία των τελευταίων ετών, ιδεολογικά και πολιτικά, γύρω από μια σειρά ρεύματα της Αριστεράς.

Δείτε το βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση