GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους του Λονδίνου κατά της λιτότητας

Πολλές χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία σήμερα στους δρόμους του Λονδίνου, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική λιτότητας που ακο...

Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους του Λονδίνου κατά της λιτότητας

Πολλές χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία σήμερα στους δρόμους του Λονδίνου, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική λιτότητας που ακολουθεί η συντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Η διαδήλωση αυτή, η πρώτη μετά τη νίκη των Συντηρητικών στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαΐου, συνιστά "την αρχή μιας εκστρατείας διαμαρτυριών, απεργιών, άμεσων δράσεων και πολιτικής ανυπακοής σε όλη τη χώρα", δήλωσε ο Σαμ Φέρμπερν, ένας εκπρόσωπος της ομάδας People's Assembly που οργάνωσε την κινητοποίηση. "Δεν θα σταματήσουμε μέχρι που η λιτότητα που επιβάλλεται στη χώρα να αποτελέσει παρελθόν", πρόσθεσε.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από την Τράπεζα της Αγγλίας, στην καρδιά του Σίτι, μέσα σε ενθουσιώδη ατμόσφαιρα, και αναμένεται ότι το απόγευμα η πορεία θα φτάσει στο Κοινοβούλιο του Γουεστμίνστερ. "Η λιτότητα δεν λειτουργεί", "Όχι στις περικοπές" και "Έξω οι Τόρις" είχαν γράψει οι συμμετέχοντες στα πλακάτ που κρατούσαν. Πολλοί χόρευαν ή χτυπούσαν ταμπούρλα.

Οι περικοπές που εφαρμόζει η κυβέρνηση Κάμερον έχουν "δραματικές επιπτώσεις" σε όλη την κοινωνία, σχολίασε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια δασκάλα, η Σιάν Μπλουρ. "Τα παιδιά στο σχολείο φοβούνται ότι θα τους κάνουν έξωση (...) επειδή τα επιδόματα που έπαιρναν οι γονείς τους έχουν κοπεί", πρόσθεσε.

Μεταξύ των διαδηλωτών υπήρχαν πολλοί ακτιβιστές, συνδικαλιστές αλλά και προσωπικότητες του θεάματος όπως ο Ράσελ Μπραντ και η Σάρλοτ Τσερτς. "Βρίσκομαι εδώ για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου" είπε η τραγουδίστρια, καταγγέλλοντας την "άδικη, άνιση και άχρηστη" πολιτική λιτότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση