GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σαμαράς: Η κυβέρνηση έχει χάσει τελείως την μπάλα

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας στα όσα...

Σαμαράς: Η κυβέρνηση έχει χάσει τελείως την μπάλα

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας στα όσα ανέφερε κατά την ενημέρωση του κοινοβουλίου για την πορεία των διαπραγματεύσεων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “έχει χάσει τελείως την μπάλα” και δεν έχει κάνει καμία διαπραγμάτευση, υπογραμμίζοντας πως η πρόταση των δανειστών οδηγεί τη χώρα κατευθείαν σε νέο μνημόνιο, και μάλιστα με μέτρα πολύ βαρύτερα από αυτά που είχαν ζητηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Αναγνωρίζοντας πως η πρόταση των δανειστών είναι κακή, υπογράμμισε πως και η πρόταση της κυβέρνησης μας πάει πίσω, αφού αντί για τις φορολογικές μειώσεις που είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται νέα “φοροεπιδρομή”, προκειμένου να μην πειραχθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνδικαλιστές.

Απαντώντας στην αναφορά του Αλέξη Τσίπρα για τα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε πως τα χαμηλά πλεονάσματα αυξάνουν τις δανειοδοτικές ανάγκες της χώρας.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εκλογών, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία δε φοβάται τις εκλογές, όμως η χώρα δεν τις αντέχει, ενώ προειδοποίησε ότι ενδεχόμενες εκλογές μπορεί να λάβουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα, για “ναι” ή “όχι” στο ευρώ.

Τρία πράγματα πρότεινε ο κ. Σαμαράς προς τον κ. Τσίπρα για την εθνική συνεννόηση: "Πρώτον να βάλετε τέλος στις συκοφαντίες. Δεύτερον να αλλάξετε πολιτική και να σταματήσετε να χαϊδεύετε τον δημόσιο τομέα. Εγώ πασχίζω για τον ιδιωτικό τομέα. Τρίτον να αποκατασταθεί η σταθερότητα και η αξιοπιστία της χώρας προς τα μέσα και προς τα έξω. Ρωτάτε εμάς τι θα κάνουμε; Φέρτε την τελική συμφωνία και θα σας πούμε".

Κάλεσε τέλος τον πρωθυπουργό να μη γίνει “ο μοιραίος άνθρωπος της χώρας”.

"Πάμε μαζί μια βόλτα στα νησιά"

“Μόλις αυξήσετε τον ΦΠΑ, ελάτε να πάμε μαζί μια βόλτα στα νησιά”, απάντησε κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς στην παρότρυνση του Αλέξη Τσίπρα να μην κυκλοφορεί “μόνο στην Κηφισιά”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρατήρησε ότι η κυβέρνηση ζητά από την αντιπολίτευση να στηρίξει αυτό που δεν θέλουν να στηρίξουν οι δικοί της, σχολιάζοντας πως η Νέα Δημοκρατία δεν είναι “η πιο υπάκουη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ”.

Θέλετε τη φοροεπιδρομή για να φτιάξετε το υπερτροφικό κράτος, ανέφερε ο κ. Σαμαράς, καλώντας την κυβέρνηση να φέρει τη συμφωνία, για να πει η ΝΔ αν συμφωνεί ή δε συμφωνεί.

“Κάθε καθυστέρηση είναι σε βάρος του τόπου. Πρέπει να υπάρξει αλλαγή πορείας με τη μεγάλη συνεννόηση”, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Απατώντας στις αναφορές Τσίπρα, ότι σήμερα εμφανίστηκε στη Βουλή ο “αντιμνημονιακός κ. Σαμαράς των Ζαππείων”, ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε πως “εκεί τέθηκε η ανάγκη να υπάρξει μια ατζέντα μεταρρυθμίσεων που τότε κανείς δεν υποστήριζε και σήμερα όλοι υιοθετούν”. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Σαμαράς, “διορθώσαμε τα λάθη του πρώτου μνημονίου στο δεύτερο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση