GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανοικτή επιστολή στον πρωθυπουργό... Κατάφερε αυτή η κυβέρνηση το ακατόρθωτο...

Γράφει ο Μιχάλης Παπαδοδημητράκης ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ...

Γράφει ο Μιχάλης Παπαδοδημητράκης

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ...
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ
ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΤΗΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ»;
Τέσσερις μήνες πέρασαν με διακυβέρνηση  κυβέρνησης συνασπισμού  «αριστεράς».
Ήταν τόσο μεγάλη η αηδία που ένιωθε ο  Έλληνας με τις λεγόμενες μνημονιακές κυβερνήσεις που τις πρώτες μέρες η κυβέρνηση Τσίπρα συγκέντρωνε ποσοστά υποστήριξης 85 – 90 %. Γιατί άραγε τόσο μεγάλη αποδοχή σε μια κυβέρνηση που όταν ήταν στην αντιπολίτευση δεχόταν καθημερινά πυρά τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας;΄
Μα είναι απλό.
Όλα τα προηγούμενα χρόνια η χώρα κυβερνήθηκε από πρόσωπα με τα κάτωθι χαρακτηριστικά.
1. Ήταν διορισμένοι και απόλυτα εξαρτημένοι από ξένα συμφέροντα. Ακόμα και σχέση τους με ντόπια συμφέροντα οδηγεί εκτός συνόρων αφού το ντόπιο κεφάλαιο στο σύνολο του είναι εξαγορασμένο και αποτελεί φερετζέ των ΄ξένων πολυεθνικών.
2. Ήταν αμόρφωτοι, με διπλώματα αμφισβητούμενης προέλευσης. Ακόμη και τα διπλώματα κι οι περγαμηνές που παρουσίαζαν κάποιοι για να εξαπατήσουν το λαό, τις περισσότερες φορές ήταν πλαστά. Πολλοί από αυτούς τα «μετέφεραν» μαζί τους από την εκπαίδευση τους σε μυστικές υπηρεσίες που τους προετοίμαζαν για να υπηρετήσουν ως εφεδρεία σε μελλοντικές θέσεις ευθύνης
3. Ήταν απροκάλυπτα υποτελείς και διεφθαρμένοι και δεν δίσταζαν να εκβιάζουν το λαό για τη λήψη εξευτελιστικών πολιτικών αποφάσεων (βλέπε Σχέδιο ΑΝΑΝ, βλέπε Γιουγκοσλαβία, βλέπε Συρία κτλ). Απειλητικοί , προκλητικοί πρόσβαλαν και περιφρονούσαν σε κάθε ευκαιρία το λαό.
4. Καταπατούσαν και εξευτέλιζαν το Σύνταγμα της χώρας και καταπατούσαν τους νόμους που οι ίδιοι ψήφιζαν για να εξυπηρετήσουν άνομα και ξένα συμφέροντα.
5. Περιφρονούσαν κάθε κοινωνική δομή που ενδεχομένως απάλυνε προβλήματα επιβίωσης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.
6. Οι μίζες πήγαιναν και ερχόταν φανερά ενώ δεν δίσταζαν να παίρνουν πολιτικές αποφάσεις οι οποίες οδηγούσαν τη χώρα στην καταστροφή γιατί κάποιοι εντολοδόχοι του είχαν στοιχηματίσει στην καταστροφή του λαού και της χώρας.
7. Περιφρονούσαν φανερά το λαό. Περιφρονούσαν τη γλώσσα του και την ιστορία του καθώς και τα ήθη και έθιμα του. Περιφρονούσαν το δικαίωμα του λαού να τους κρίνει και να τους κατακρίνει. Περιφρονούσαν κάθε ιστορική στιγμή που φανέρωνε τον ηρωισμό του λαού. Ίσως γιατί αυτοί ήταν γαλουχημένοι από γενιά σε γενιά στην υποτέλεια.
Ο λαός τους «ανεχόταν» και με διάφορους εκβιασμούς, με διάφορα παιχνίδια της απόλυτα ελεγχόμενης ενημέρωσης , με τη διασπορά φόβου τους «έστελνε» στην εξουσία. Είναι αυτό που λέει ο λαός «Έβαλα τα χεράκια μου και έβγαλα τα ματάκια μου». Πολλοί ισχυρίζονται ότι οι κυβερνήσεις της υποτέλειας ήταν αποτέλεσμα νοθείας και αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων με διάφορους τρόπους.
Όλα αυτά ο λαός τα εισέπραττε και έφτασε στο αμήν. Πήρε λοιπόν την ιστορική απόφαση της 25/1/15 να τους βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Η κυβέρνηση συνασπισμού «πατριωτικών» δυνάμεων οδηγείται στην Εξουσία.
Μεγάλα σχέδια, υποσχέσεις για αλλαγή, ο λαός στην εξουσία και άλλα τοιούτα.
Άνθρακας όμως ο θησαυρός , αφού σιγά – σιγά η κυβέρνηση της αριστεράς αρχίζει να «προσαρμόζεται» στις υποδείξεις. Η μισή κυβέρνηση έχει τουλάχιστο κάποια σχέση με τα μνημόνια. Διορίζονται πρόσωπα της ίδιας «κοπής» με αυτά που στο παρελθόν μίσησε ο λαός. Πρόσωπα με αντιδραστικό παρελθόν που αμαυρώνουν την εικόνα της κυβέρνησης.
Ο λαός προβληματίζεται και οι πιο ψύχραιμοι ψελλίζουν: «Μια από τα ίδια».
Ο Βαρουφάκης, σύμβουλος του πιο μοιραίου πρωθυπουργού για τη χώρα. Η Παναρίτη σύμβουλος δικτάτορα και άνθρωπος του ΔΝΤ. Ο Χριστοδουλάκης άνθρωπος του μοιραίου Σημίτη, ο Παπουτσής, ο Σκουλάκης, ο Πανούσης, ο Ρουμπάτης... Το ΔΣ της ΡΑΕ, το ίδιο με προηγούμενα. Ο πρόεδρος της δημοκρατίας από ίδιο μισητό σινάφι. Συζητάμε τον Σπηλιωτόπουλο... για πρέσβη. Στις θέσεις ευθύνης του κρατικού μηχανισμού όλοι άνθρωποι του μνημονίου.
Όμως, δεν φτάνουν όλα αυτά, αλλά έχουμε και άτακτη υποχώρηση από τις προεκλογικές εξαγγελίες. Συγχωροχάρτι στους προδότες και πουλημένους εγκάθετους. Απόλυτη εγκατάλειψη της οικονομίας της χώρας.
Όλο αυτό το «κοκτέιλ» οδήγησε σε σταδιακή πτώση της δημοτικότητας της κυβέρνησης.
Ποιας κυβέρνησης;
Της κυβέρνησης της αριστεράς. Της κυβέρνησης στην οποία στήριξε ο λαός την ανακούφιση του.
Κατάφερε λοιπόν αυτή η κυβέρνηση το ακατόρθωτο. Να δυσφημίσει τον εαυτόν της, να δυσφημήσει την έννοια αριστερά.
Όλοι θρέψαμε ελπίδες. Όλοι τις πρώτες μέρες περπατήσαμε χαμογελαστοί , με φουσκωμένο το στήθος, με έκδηλη την ικανοποίηση ότι επιτέλους ελευθερωθήκαμε.
Οι αυτοκτονίες, αν δεν σταμάτησαν, μειώθηκαν πάνω από 90%.
Μάταια όμως αφού σιγά- σιγά διαπιστώναμε ότι ίσως προδόθηκαμε. Και μετά την «αριστερά» τι;
Χάος. Απογοήτευση καταχνιά. Ξανά τα ίδια...
Η χειρότερη υπηρεσία που θα προσφέρει αυτή η κυβέρνηση είναι η δυσφήμιση της αριστεράς και η «επιβεβαίωση» των πιο μαύρων και αντιδραστικών θεωριών, ότι η απελευθέρωση της χώρας είναι ΟΥΤΟΠΙΑ και ότι πρέπει να αρκεστεί ο λαός στην υποδούλωση και στην αφάνεια. Η χειρότερη υπηρεσία είναι ότι βλέπουμε τους προδότες να διορίζονται και να χλευάζουν το λαό από τα τηλεοπτικά παράθυρα και να γελούν κοροϊδευτικά εις βάρος του λαού.
ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΕ!

Μιχάλης Παπαδοδημητράκης
ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΠΡΩΗΝ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΑΝΕΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση