GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσελέντης: Δεν έχει εκτονωθεί ακόμη ο σεισμός του Βόρειου Ευβοϊκού

Υπό στενή παρακολούθηση έχουν οι σεισμολόγοι τη μετασεισμική εξέλιξη και ακολουθία του σεισμού των 5,2 Ρίχτερ που ξύπνησε την Αθήνα τα ...

Τσελέντης: Δεν έχει εκτονωθεί ακόμη ο σεισμός του Βόρειου Ευβοϊκού

Υπό στενή παρακολούθηση έχουν οι σεισμολόγοι τη μετασεισμική εξέλιξη και ακολουθία του σεισμού των 5,2 Ρίχτερ που ξύπνησε την Αθήνα τα ξημερώματα.

Το κέντρο της δόνησης εντοπίζεται στο Βόρειο Ευβοϊκό.

Όπως είπε, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Χουλιάρας, μέχρι στιγμής όλοι οι μετασεισμοί είναι της τάξεως των 2 με 2,5 Ρίχτερ και όχι 4 με 4,5 που θα έδειχνε ότι υπάρχει εκτόνωση του φαινομένου.

Ο κ. Χουλιάρας επισήμανε και την προειδοποίηση της Ομάδας ΒΑΝ από τον Ιανουάριο για επικείμενο σεισμό πάνω από 6 Ρίχτερ στην ευρύτερη περιοχή από τη Λαμία μέχρι το Σούνιο. Ανέφερε μάλιστα ότι ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Ακης Τσελέντης, ζήτησε προ 15νθημέρου από τον ΟΑΣΠ να ενισχυθεί η περιοχή από φορητό δίκτυο σεισμογράφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση