GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χυμός ντομάτας για την εμμηνόπαυση

Ένα ποτήρι χυμός ντομάτας την ημέρα μπορεί να απαλύνει τα δυσάρεστα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης στις γυναίκες, σύμφωνα με όσα αναφέρει...

Χυμός ντομάτας για την εμμηνόπαυση
Ένα ποτήρι χυμός ντομάτας την ημέρα μπορεί να απαλύνει τα δυσάρεστα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης στις γυναίκες, σύμφωνα με όσα αναφέρει μια ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο του Τόκιο, Tokyo Medical University.
Οι επιστήμονες βρήκαν ότι η κατανάλωση 200 ml χυμού ντομάτας δύο φορές την ημέρα, για διάστημα οκτώ εβδομάδων, είχε σημαντική επίδρασ, συνολικά στα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, καθώς επίσης και στα επίπεδα χοληστερόλης και άγχους που βίωναν οι γυναίκες. Στην έρευνα συμμετείχαν 93 γυναίκες, από τις οποίες ζητήθηκε να πίνουν καθημερινά χυμό ντομάτας, ενώ οι ερευνητές μέτρησαν και τον καρδιακό τους ρυθμό και άλλους βιοδείκτες.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, στο τέλος της μελέτης οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης –συμπεριλαμβανομένου του άγχους, των εξάψεων και της ευερεθιστότητας- είχαν μειωθεί σχεδόν στο μισό.
Επιπλέον, οι γυναίκες «έκαιγαν» περισσότερες θερμίδες σε κατάσταση ηρεμίας, ενώ έπεσαν και τα επίπεδα του λίπους στο αίμα τους.
Τα συμπεράσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Nutrition Journal.
Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει, ότι οι χημικές ουσίες που περιέχονται στο χυμό ντομάτας, όπως το γάμμα-αμινοβουτυρικό οξύ, λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο όπως τα οιστρογόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση