GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αν δεν αυξηθεί ο φπα και δεν μειωθούν οι συντάξεις έχουμε κερδίσει;

Γράφει ο Μιχάλης Παπαδοδημητράκης. ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ...

Γράφει ο Μιχάλης Παπαδοδημητράκης.

ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ. ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ. ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ. ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ. ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ... Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ «ΗΓΕΤΕΣ» ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.
Εκείνο που όλοι γνωρίζουν είναι ότι με όλη αυτή την «προσπάθεια» για δήθεν συμφωνία πέρασε πολύτιμος χρόνος. Η κατάσταση στις επιχειρήσεις χειροτέρεψε. Ο τουρισμός καταστράφηκε ολοσχερώς. Καθημερινά οι άνθρωποι χάνουν τις περιουσίες τους και τις δουλειές τους. Οι απατεώνες τραπεζίτες κάνουν τη  «δουλειά» τους ανενόχλητοι.
Σας το έχω γράψει δεκάδες φορές. Εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι συμπολίτες επίσης. Το διαδίκτυο ουρλιάζει μήνες τώρα. Οι πολίτες στους χώρους δουλειάς ουρλιάζουν. Όλοι μήνες τώρα λένε το ίδιο. ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΞΕΚΑΘΑΡΟ. ΤΟ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ. ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.
Αυτοί οι δολοφόνοι φόρτωσαν τη χώρα με δάνεια που τα έφαγαν μαζί με ντόπιους απατεώνες.
Και η κυβέρνηση κάθεται και συζητάει μαζί τους τι; Αν θα μας σφάξουν με το ξουράφι η με το μαχαίρι; Γιατί μου φαίνεται πως το σχέδιο των δολοφόνων όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες (από αυτά που ακούμε) δεν διαφέρει και πολύ από αυτό της κυβέρνησης.
Και τούτο διότι η κυβέρνηση δεν θέτει τα κύριο θέμα που είναι  η άμεση διαγραφή του ΧΡΕΟΥΣ . ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ Η ΟΧΙ;
Η κυβέρνηση δεν θέτει το θέμα των κόκκινων δανείων. Το 95% των επιχειρήσεων και το 100% των νοικοκυριών φορτώθηκε με  ληξιπρόθεσμα δάνεια αποκλειστικά και μόνο λόγω των μνημονίων και της επιβληθείσας οικονομικής ασφυξίας.
Η κυβέρνηση δεν θέτει το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου.
Η κυβέρνηση δεν θέτει το θέμα της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου.
Μα τι άλλο να πω. Δεν φρόντισαν να απαλλάξουν από την  Γαμ……νη Βίζα λόγω τουρισμού τους Ρώσσους, Αυστραλούς, Ιάπωνες κτλ ώστε να διευκολύνουν τον πλούσιο τουρισμό.
Η χώρα έχει γεμίσει από εξαθλιωμένους μετανάστες που εισβάλουν από κάθε μεριά. Αυτό είναι ένα θέμα προς συζήτηση. Αλλά να αφήνεις τον κάθε μετανάστη να εισβάλει από όπου θέλει και να ζητάς βίζα και μάλιστα χρονοβόρα από το Ρώσο τουρίστα είναι τουλάχιστο ηλιθιότητα.
Μας έχουν πρήξει τα  αρχ….δια με το φπα και τις συντάξεις. Μα έχετε καταλάβει ότι σε λίγο δεν θα υπάρχει τίποτα. Σε λίγο τόσο το φπα όσο και οι συντάξεις δεν θα υπάρχουν.
Τι δηλαδή; Αν δεν αυξηθεί ο φπα και δεν μειωθούν οι συντάξεις έχουμε κερδίσει;
Αφού θα μας πάρουν όλα τα άλλα  σπίτια, χωράφια, ξενοδοχεία, λιμάνια κτλ  θα έχουμε κερδίσει για το φπα και τις ήδη χαμηλές συντάξεις;
Το ψητό είναι αλλού και που αν μας το πάρουν θα χάσουμε ούτως η άλλως και τις συντάξεις, και τους μισθούς και την αγορά που θα ελέγχουν και θα καθορίζουν τις τιμές των προϊόντων.
Άρα λοιπόν η δήθεν «κόντρα» της κυβέρνησης και οι λεονταρισμοί  της μη πληρωμής της δόσης στο ΔΝΤ είναι άνθρακας ο θησαυρός.
Και τούτο διότι όλο το σκηνικό αν δεν στήθηκε σκόπιμα ( που μάλλον έτσι είναι και θα φανεί σύντομα)  είναι λάθος. Το φωνάζαμε όλοι από την αρχή αλλά κανείς δεν άκουγε.
Αν την  26/1 η κυβέρνηση έκανε στάση πληρωμών και ταχύτατο έλεγχο του χρέους , αν  η κυβέρνηση εφάρμοζε παράλληλα ένα γρήγορο σχέδιο ανασυγκρότησης της οικονομίας το οποίο μπορούσε, να είστε σίγουροι ότι μπορούσε να εφαρμοστεί ,τότε σήμερα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Αντίθετα πλήρης απραξία. Πλήρης αδιαφορία.
Αντίθετα η κυβέρνηση εγκλωβίστηκε σε ένα διάλογο χωρίς τέλος. Σε ένα αδιέξοδο διάλογο. Συζητούσε με τους δολοφόνους και πέρα έβρεχε που λέει ο λαός. ΚΥΡΙΟΙ: ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ.
ΛΙΜΑΝΙΑ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ, ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ΑΠΕ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ, ΧΩΡΑΦΙΑ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ΝΗΣΙΑ, ΠΑΡΑΛΙΕΣ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ, ΝΕΡΟ... ΟΛΑ! ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ... ΟΛΑ!
Και δεν θα κάνουν πίσω ούτε πόντο.
ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΤΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ. ΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙΣ.
Ο ΛΑΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ . ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ.
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ Ο ΚΑΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΛ ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ 50 – 50 ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ.

Μιχάλης Παπαδοδημητράκης
ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΠΡΩΗΝ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΑΝΕΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση