GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεννηματά: Αδιανόητο να συζητά το ΠΑΣΟΚ την αυτοδιάλυσή του

“Είναι αδιανόητο το ΠΑΣΟΚ να συζητά την αυτοδιάλυσή του”, δήλωσε η βουλευτής Φώφη Γεννηματά, η οποία μίλησε σε κομματική εκδήλωση στη Θ...

Γεννηματά: Αδιανόητο να συζητά το ΠΑΣΟΚ την αυτοδιάλυσή του

“Είναι αδιανόητο το ΠΑΣΟΚ να συζητά την αυτοδιάλυσή του”, δήλωσε η βουλευτής Φώφη Γεννηματά, η οποία μίλησε σε κομματική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου.

“Θεωρώ ότι είναι αδιανόητο ένα κόμμα σαν το ΠΑΣΟΚ να μπορεί να συζητάει την αυτοδιάλυσή του. Που έχει γράψει ιστορία στον τόπο, που έχει αλλάξει τη μοίρα των ανθρώπων, ένα κόμμα που εκπροσωπείται στο Κοινοβούλιο με μια πολύ δυναμική και πολύ ικανή και αποτελεσματική κοινοβουλευτική ομάδα, που έχει εκπροσώπους στο ευρωκοινοβούλιο, που έχει εκπροσώπηση δυναμική που πλειοψηφεί σε όλους τους κοινωνικούς χώρους”, είπε η κ. Γεννηματά και τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας: “Ναι, πρέπει να αλλάξουμε, ναι, πρέπει να κάνουμε ρήξη με το παρελθόν, με τον λαϊκισμό, με τις πελατειακές σχέσεις με τη δημαγωγία”.

Σχετικά με το συνέδριο τόνισε ότι “πρέπει να δώσει εντολή μετεξέλιξης στο νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, που θα εκλεγεί από τη βάση, έτσι όπως προβλέπει το καταστατικό κι έτσι όπως έχουμε αποφασίσει σε όλα μας τα όργανα μέχρι σήμερα”.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απάντησε ότι οι υποψηφιότητες θα κατατεθούν στο συνέδριο και ζήτησε να περιμένουμε το Σαββατοκύριακο.

Σε άλλη ερώτηση, αν έχει ρόλο ο Γιώργος Παπανδρέου στο νέο ΠΑΣΟΚ, απάντησε ως εξής: “Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι αρχηγός ενός άλλου κόμματος. Θεωρώ ότι είναι μια λάθος και μάλιστα άκομψη η συζήτηση αυτή όταν αφορά τον πρόεδρο ενός άλλου κόμματος”.

Τόνισε την ανάγκη το συνέδριο να αποτελέσει την αφετηρία για να κάνει το ΠΑΣΟΚ μια νέα αρχή και σημείωσε: “Πρέπει να γυρίσει σελίδα, να αποφασίσει τι θα υπερασπιστεί από την ιστορία του, τι θα κρατήσει από όλη αυτή τη διαδρομή και ταυτόχρονα να δει τι πρέπει να αλλάξει. Χρειάζεται νέα ταυτότητα, νέο όραμα, ανανέωση, όχι μόνο ηλικιακή. Αμέσως να ξεκινήσει τη διαδικασία διαλόγου με όλες τις όμορες πολιτικές δυνάμεις, κινήσεις και πρόσωπα που προσδιορίζουν τον χώρο της Κεντροαριστεράς, τον χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού”.

Για το ενδεχόμενο να προσφύγει η κυβέρνηση σε εκλογές η κ. Γεννηματά παρατήρησε: “Η χώρα δεν αντέχει εκλογές, η κυβέρνηση δεν έχει έξοδο κινδύνου μέσω των εκλογών, έχει νωπή εντολή, έχει μεγάλη πλειοψηφία μαζί με τους ακροδεξιούς των Ανεξάρτητων Ελλήνων οφείλει να κυβερνήσει, οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της, οφείλει να πάρει αποφάσεις. Δυστυχώς φαίνεται να οδεύουμε σε ένα τρίτο Μνημόνιο”.

Χαρακτήρισε εξάλλου ανύπαρκτο το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ενημερώσει τη Βουλή και να διαμορφωθεί ένα εθνικό πλαίσιο για την τελική συμφωνία με τους εταίρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση