GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Ευθύμιος Λέκκας για το σεισμό που ταρακούνησε την Αττική

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, η νυχτερινή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 04.09 και το επίκεντρό τ...

Ο Ευθύμιος Λέκκας για το σεισμό που ταρακούνησε την Αττική

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, η νυχτερινή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 04.09 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε στον υποθαλάσσιο χώρο του βόρειου Ευβοϊκού κόλπου, σε απόσταση 26 χιλιομέτρων βόρεια-βορειοδυτικά της Χαλκίδας και 77 χιλιομέτρων βόρεια-βορειοδυτικά των Αθηνών. Το εστιακό βάθος του υπολογίστηκε στα 13 χιλιόμετρα.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε στα «ΝΕΑ» ότι η σεισμική δόνηση προέρχεται από ρήγμα γειτονικό του ρήγματος της Αταλάντης, το οποίο δεν έχει γενετική σχέση με αυτό, και συνεπώς δεν μπορεί να το διεγείρει και να προκαλέσει μεγαλύτερο σεισμό. Aνέφερε μάλιστα ότι μετά τα 5,3 Ρίχτερ καταγράφηκαν μικρότερες σεισμικές δονήσεις, προερχόμενες από τον ίδιο σεισμογόνο χώρο.

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει μια λογική μετασεισμική ακολουθία, η οποία λειτουργεί καθησυχαστικά καθώς καταγράφει τάσεις εκτόνωσης του φαινομένου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση