GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι σημαίνει η συνάντηση Σαμαρά - Καραμανλή...

Stavros Papantoniou Η  συνάντηση Σαμαρά - Καραμανλή, επί της ουσίας αποτελεί μία ακόμη στρατηγική κίνηση του τελευταίου, που του ρίχνει ν...

Stavros Papantoniou

Η  συνάντηση Σαμαρά - Καραμανλή, επί της ουσίας αποτελεί μία ακόμη στρατηγική κίνηση του τελευταίου, που του ρίχνει νερό στον μύλο του και ενισχύει την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που καλλιεργεί προσεκτικά τα τελευταία χρόνια.
Το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που δημοσιοποιήθηκε τέτοια συνάντηση με επίσημο (!) δελτίο τύπου από την ΝΔ, έχει σαφέστατα την δική του σημειολογία.
Η συνάντηση έγινε στο σπίτι του Σαμαρά και όχι σε "ουδέτερο" έδαφος, την ίδια μέρα που η Ντόρα κατηγορήθηκε για βουλιμία, εξαιτίας της συνάντησης της με τον Τσίπρα.
Ο Καραμανλής με αυτό τον τρόπο πέτυχε εν συντομία:
-Nα σταματήσει τις φήμες περί άτυπης στήριξης του στον Τσίπρα,που σέρνεται εδώ και μήνες, σε μια χρονική στιγμή μάλιστα που είναι πιο αμφίβολο από ποτέ,κατά πόσο θα πετύχει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Με δύο λόγια πήρε αποστάσεις από ένα πιθανό κυβερνητικό ναυάγιο.
-Να κατευνάσει τα περί δαχτυλιδιού στην Ντόρα,καθώς την ίδια μέρα που εκείνη είδε τον πρωθυπουργό, αυτός είδε τον Σαμαρά.
-Να εμφανιστεί ο εν ενεργεία πρόεδρος της ΝΔ και η Συγγρού,σχεδόν να πανηγυρίζει μετά την συνάντηση, ομολογώντας ουσιαστικά ότι ο Καραμανλής είναι αυτός που έχει τα κλειδιά και επιζητά την στήριξη του ακόμα και ο εν ενεργεία πρόεδρος του κόμματος. Στην ζυγαριά εμφανίστηκε ως ισχυρότερος του Σαμαρά.
Και όλα αυτά χωρίς να πει κουβέντα,αφού η κοινή διαρροή που ακολούθησε δεν έλεγε επί της ουσίας απολύτως τίποτα και δεν είχε αιχμή για κανέναν.
Σχηματίζεται με δύο λόγια συνέχεια, ένα παζλ ,πλήρους ασυλίας του Καραμανλή , που αντίπαλοι και φίλοι επιζητούν την στήριξη του και εκείνος κατά το δοκούν, άλλες φορές τους στηρίζει, άλλες τους τραβάει το χαλί, χωρίς κανείς να μπορεί να τον κατηγορήσει ευθέως για τίποτα από τα δύο,αφού δεν το κάνει δημόσια.
Ο Καραμανλής άσχετα αν τον συμπαθεί κάποιος ή όχι, ή αν έχει καλή γνώμη για την πενταετία του - οι απόψεις διίστανται στο θέμα αυτό- είναι σίγουρο ότι είναι ο πιο έξυπνος στρατηγικός παίκτης.μα αυτό- είναι σίγουρο ότι είναι ο πιο έξυπνος στρατηγικός παίκτης.

4 σχόλια

  1. Νέα αθλιότητα από τα μνημονιακά παπαγαλάκια...."Ανακάλυψαν" ανύπαρκτο αμερικανικό τελεσίγραφο προς Τσίπρα...Αυτή είναι η πληροφορία που μετέδωσε το άθλιο iefimerida...ότι η ελληνική κυβέρνηση πήρε τελεσίγραφο από τους Αμερικάνους για να συμβιβαστεί.

    Σε ανάλογο ύφος το newsit, του Ευαγγελάτου και της Στεφανίδου.......


    Ποια είναι όμως η πραγματική είδηση;; Ιδού!

    "Σύμφωνα με τις Financial Times, οι δύο άντρες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο Αμερικανός υπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει ένα πραγματικός συμβιβασμός της Ελλάδας με τους δανειστές. Ο Λιου τόνισε ότι μία αποτυχία στις διαπραγματεύσεις θα συνεπάγεται άμεσες δυσκολίες για την Ελλάδα και αβεβαιότητα για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία. Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, κατά την συνομιλία «εκφράστηκε η πρόθεση της ελληνικής πλευράς για γεφύρωση των διαφορών ανάμεσα στις δύο πλευρές». Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το ελληνικό ζήτημα μπορεί να επιλυθεί πριν υπάρξουν σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία."

    Προσπαθούμε να βρούμε το τελεσίγραφο, αλλά μάταια......


    Μέχρι και ο ξένος δημοσιογράφος, και όχι τόσο υπέρμαχος των Ελληνικών Θέσεων, Peter Spiegel διέψευσε "ελληνικό παπαγαλάκι" στο twitter!

    υ.γ κυνηγήστε την κάθε παρανομία τους (και έχουν πολλές ) να τελειώνονται ΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάλι θα χάσουν τον ύπνο τους οι… υπεράνω πάσης υποψίας -τρόπος του λέγειν, δηλαδή- ευυπόληπτοι δημοσιογράφοι και άλλοι δημοσιολογούντες, που τα χρόνια της βαρβαρότητας έκαναν καριέρα και λεφτά προπαγανδίζοντας την αναγκαιότητα του μνημονίου, διαβάλλοντας τα θύματά του, δηλαδή την κοινωνία, και προβοκάροντας κάθε αντιμνημονιακή στάση και άποψη…

    Τους ξέρουμε καλά και, εάν πάνε όλα καλύτερα, θα τους μάθουμε και επισήμως, χωρίς τον κίνδυνο κάποιου «τυχαίου ατυχήματος»…

    Μετά τις αποκαλύψεις που έκανε χθες στην Επιτροπή της Βουλής για το Χρέος ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, η Επιτροπή εξετάζει τις νομικές δυνατότητες, προκειμένου να ζητήσει επισήμως από τον υπεύθυνο επικοινωνίας του Ταμείου, Τζέρι Ράις, την εν λόγω λίστα.

    Βεβαίως, δεν είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται αυτό το «παιχνίδι».

    Τον Ιούνιο του 2010, στην Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens, μεταξύ άλλων, κατέθεσε ως μάρτυρας και ο κ. Γεώργιος Φλέσσας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Α.Ε. Civitas. Ανάμεσα στα μέλη της Επιτροπής, ήταν τότε και ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος είχε τον εξής διάλογο με τον κ. Φλέσσα:

    ΠΑΝ. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κατ’ αρχάς και απ’ ό,τι έγραψαν, είστε σύμβουλος στην προσπάθεια που κάνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να περάσει την καμπάνια για την Ελλάδα;

    ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Φλέσσας): Να το εξηγήσω και αυτό, κύριε Καμμένο, μιά και με ρωτάτε.

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζήτησε από μία εταιρεία που συνεργάζεται στην Ευρώπη και λέγεται Euro RSCG -είναι μία παγκοσμίου επιπέδου εταιρεία δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας- να επιλέξει έναν συνεργάτη στην Ελλάδα, προκειμένου να γίνεται αυτό που λέμε «media monitoring», δηλαδή, να παρακολουθούμε τι γράφουν τα μίντια για τα θέματα τα οποία άπτονται της ατζέντας της Τρόικας -γιατί δεν ήταν μόνο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο- και να γίνεται ένα ημερήσιο report στα αγγλικά. Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτό, μας προσέγγισε η Euro RSCG, με την οποία κάναμε τη συνεργασία.

    Και μία πρόσθετη υπηρεσία -η οποία μας ζητήθηκε κάποια στιγμή που οι εκπρόσωποι της Τρόικας, μετά την υπογραφή του μνημονίου, θέλησαν να επικοινωνήσουν με τα Μέσα Ενημέρωσης- ήταν να μας αναθέσουν να πάρουμε τηλέφωνα κάποιους δημοσιογράφους και να τους πούμε να πάνε την τάδε ώρα στη «Μεγάλη Βρετάνια» για να τους μιλήσουν οι άνθρωποι του ΔΝΤ.

    Νομίζω ότι δεχθήκαμε και κάποια άλλα αιτήματα από έντυπα, εφημερίδες και τηλεοράσεις που έλεγαν «κλείστε μας ραντεβού να μιλήσουμε με το ΔΝΤ».

    Εμείς προωθούσαμε όλα αυτά τα αιτήματα στους ανθρώπους αυτούς –οι οποίοι, δεν ξέρω αν ήταν και όλοι του ΔΝΤ ή τι ακριβώς ήταν, γιατί εγώ δεν τους είδα ποτέ- και αυτοί επέλεγαν ποιον θα δουν και πώς θα τον δουν, κάνοντας τις δικές τους επαφές. Εμείς δεν είχαμε κάποια σχέση.

    Αν θυμάμαι καλά, αυτή η συνεργασία διεκόπη πριν από δεκαπέντε περίπου μέρες, διότι θεώρησαν ότι δεν χρειάζονται περισσότερο αυτό το monitoring.

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ήταν, δηλαδή, μέχρι να υπογραφεί το μνημόνιο;

    ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Φλέσσας): Όχι. Και περίπου δυο εβδομάδες μετά.

    Αυτά ειπώθηκαν τότε στη Βουλή (καταχωρισμένα στα πρακτικά), αλλά παρά τις αποκαλύψεις, ουδείς ανησύχησε… Αντιθέτως, απτόητοι, ακάθεκτοι και κυνικοί μέχρι θανάτου, οι «εκπαιδευμένοι» αποδύθηκαν στο έργο του: να αποδείξουν ποιος είναι ο πιο καλός ο μαθητής…

    Και δεν ήταν μόνον δημοσιογράφοι. Ήταν όλος αυτός ο εσμός των επαϊόντων που κατέκλυσε τις οθόνες και τα πάνελ διακηρύσσοντας την αναγκαιότητα του ΔΝΤ και του μηχανισμού στήριξης, γρανάζια ενός ανελέητου μηχανισμού που σκότωσε τη χώρα και ταπείνωσε το λαό της.

    Οικονομολόγοι, καθηγητές πανεπιστημίου, ειδικοί από το πουθενά εφόρμησαν στη μαζική συνείδηση εφαρμόζοντας στην πράξη τον ορισμό του κυνικού, όπως τον διατύπωσε ο Όσκαρ Ουάιλντ: «Τι είναι κυνικός; Ένα άτομο που γνωρίζει τα πάντα για τις τιμές και τίποτα για τις αξίες»…

    Η λίστα των «εκπαιδευμένων» κυνικών είναι μεγάλη. Αριθμεί περί τα 500 άτομα,μπορεί και παραπάνω, και περιλαμβάνει «μπουμπούκια». Από δημοσιογράφους μέχρι καθηγητές, και από καλλιτέχνες μέχρι οργανικούς διανοούμενους…ένα έγκλημα με φυσικούς αυτουργούς και ανήθικους συναυτουργούς…

    Θα δούμε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι είναι η Ε.Κ.Τ...

    Τι είναι και πώς λειτουργεί ο ELA ...

    Τι είναι φοροαποφυγής ;

    Τι είναι το Λουξεμβούργο ;

    Τουλάχιστον 1.000 εταιρείες που έχουν συνάψει μυστικές συμφωνίες με τις φορολογικές αρχές του Λουξεμβούργου και τις χρησιμοποιούν για να ελαχιστοποιούν τη φορολογική τους επιβάρυνση....ΑΥΤΌ λέγετε ΚΛΕΨΙΆ συνεταίρου αυτό λέγετε αναίδεια ενός μεθύστακα αλκοολικού που του αρέσει το ΤΖΙΝ ΓΚΟΡΝΤΟΝ που λέγετε Ζαν Κλοντ Γιούνκερ...

    Μας λένε κλόουν ,τεμπέληδες, κλέφτες, ότι μας πληρώνουν το φαΐ , ότι θα μας κάνουν νταντά... ΌΤΑΝ η Ε.Κ.Τ έχει αγοράσει μέσω E.F.S.F μιας ιδιωτικής εταιρίας με έδρα το Λουξεμβούργο Ελληνικά ομόλογα με άξια 30% και η Ε.Κ.Τ μας τα ζητά να πληρωθούν 100%.....δηλαδή από 30 ευρώ θέλουν 100 ευρώ οι συνεταίροι μας...

    Γιατί τα πήρε E.F.S.F ; διότι δεν τα είχαν οι Ελληνικές τράπεζες ΆΛΛΑ οι Γαλλικές και οι Γερμανικές και αν σκούσαν, τα ασφάλιστρα κινδύνου θα έπρεπε να τα πληρώσουν οι Γαλλικές και οι Γερμανικές οικονομίες η όποιες εταιρείες τα είχαν ασφάλιση.... έτσι κ.Ηλία Πεντάζο που είσαι και οικονομολόγος .....όπου κάνω λάθος να με διόρθωσής....

    Από το 2009 έχουν φύγει έξω 140 δις ευρώ γιατί δεν δίνουν οι έξω τα ΙΒΑΝ; ....πως θα σου φαινόταν το ρούβλι σήμερα; κ Πεντάζο σήμερα .... Την Γιουγκοσλαβία την διέλυσαν γιατί στην Ρωσία ήταν ένας άλλος μπεκρούλιακας στην εξουσία Μπορίς Νικολάγιεβιτς Γιέλτσιν λεγόταν σήμερα όμως είναι Βλαντιμίρ Πούτιν και ξέρει ότι έρχεται και η σειρά της Ρωσία ΚΑΙ αν τα πράγματα πάνε κακά στην ΕΛΛΆΔΑ με τους ΚΛΕΦΤΕΣ Ευρωπαίους Η ΕΛΛΆΔΑ θα είναι
    το οχυρό που θα του δίνει πρόσβαση στην Ευρώπη-- Αφρική--- Ασία-- ....τι λέει η μακροοικονομια τους ;;; πόσο αξίζει η χώρα μας;;;; ...

    Τα κατορθώματα του φίλο μας Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ...
    Τα σχετικά έγγραφα ανέρχονται σε 28.000 σελίδες και εμπλέκουν ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο όπως οι Pepsi, Ikea, Accenture, Burberry, Procter & Gamble, Heinz, JP Morgan και FedEx που φέρονται να εμφανίζουν σύνθετα πλέγματα από εσωτερικά δάνεια και πληρωμές τόκων μέσω των οποίων μειώνουν δραστικά τους φόρους που οφείλουν να καταβάλουν. Ανάμεσά τους και εταιρείες με άμεσες ή έμμεσες δραστηριότητες στην Ελλάδα, όπως η Weather Investments, αλλά και επενδυτικές με συμμετοχές στην Ελλάδα, όπως οι Babcock & Brown και Macquarie Group της Αυστραλίας, Olayan Investments Company Establishment της Σαουδικής Αραβίας και η βρετανική Vitruvian. Με τις συμφωνίες αυτές φαίνεται να έχουν μεταφερθεί σε σχήματα του Λουξεμβούργου ποσά άνω των 215 δισ. δολαρίων σε δάνεια και επενδύσεις στο χρονικό διάστημα από το 2002 ώς το 2010. Η δημοσιογραφική έρευνα εμφανίζει, έτσι, το Λουξεμβούργο να διευκολύνει και να συγκαλύπτει τη φοροαποφυγή που λαμβάνει χώρα εκτός των συνόρων του και όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά ο βρετανικός Guardian «σκιαγραφεί την εικόνα ενός κράτους-μέλους της Ε.Ε. που σιωπηρά συγκαλύπτει φοροδιαφυγή σε βιομηχανική κλίμακα»....

    Αν θέλουν συμφωνία έχει καλός... αν δεν θέλουν ΝΑ ΠΆΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΎΝ ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΛΆΚΑ ΤΟΥ ΣΚΑΙ κ. ΜΠΟΓΔΑΝΟ το αρχίδι της δημοσιοκαφρίλας....έχω κι άλλα να γράψω για το ποιοι και πως τα έτρωγαν και τα τρώνε ακόμα στην ΕΛΛΆΔΑ.... πρόστιμα δεν βάζει το Ε..ΣΟΥ..ΡΟΥ ΣΉΜΕΡΑ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΑΖΈΨΕΤΕ ΡΕ ΛΊΓΟ ΤΟΝ ΣΟΥΡΓΕΛΟ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΜΗ ΤΟΥΣ ΓΑΜΉΣΩ ΌΤΙ ΈΧΕΙ ΑΓΑΜΗΤΩ........βρίζει στο ΣΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΌ ..ΒΡΊΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ..ΤΙ ΘΈΛΕΙ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΛΟΥΚΏΣΟΥΜΕ;;;; ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΓΕΝΙΆ ΤΟΥ ΌΛΗ.....ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΆΟΛΟ ΣΑΣ ΑΝΕΧΌΜΑΣΤΕ ΑΚΌΜΑ ......ΓΑΜΏ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΆ ΣΟΥ ΠΟΥΣΤΆΡΑ...ΑΝ ΣΕ ΠΕΤΎΧΩ ΘΑ ΔΕΙΣ ΜΑΛΆΚΑ ΜΠΟΥΜΠΟΎΚΟ....ΘΑΤΣΕΡΙΚΕ...... ΚΟΙΤΆ ΕΝΑ ΠΟΎΣΤΗ ΘΑ ΜΕ ΚΛΊΣΗ ΦΥΛΑΚΉ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση