GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέο μακελειό σε χωριά της Νιγηρίας από επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ

Πάνω από 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα σε μία ημέρα στη Νιγηρία, όταν ένοπλοι, που οι αρχές πιστεύουν ότι ανήκουν στην ισλαμιστική οργά...

Νέο μακελειό σε χωριά της Νιγηρίας από επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ
Πάνω από 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα σε μία ημέρα στη Νιγηρία, όταν ένοπλοι, που οι αρχές πιστεύουν ότι ανήκουν στην ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, άνοιξαν πυρ εναντίον πολιτών και πυρπόλησαν σπίτια καθώς διέφευγαν από δύο χωριά στην πολιτεία Μπόρνο της βορειοανατολικής Νιγηρίας.
Οι δράστες, κινούμενοι με μοτοσικλέτες και οχήματα στα οποία έχουν προσαρμόσει πολυβόλα, άνοιξαν πυρ και λεηλάτησαν καταστήματα κι αποθήκες τροφίμων στα χωριά Ντεμπίρο Μπίου και Ντεμπίρο Χαγούλ, είπαν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Ρόιτερς.
"Λάβαμε πληροφορίες για επιθέσεις από ένοπλους δράστες, που υπάρχουν υποψίες ότι ανήκουν στη Μπόκο Χαράμ, σε δύο χωριά με 42 νεκρούς" χθες και σήμερα, είπε εξάλλου ένας αυτόπτης μάρτυρας στο Γαλλικό Πρακτορείο στο Μπίου, στην πολιτεία Μπόρνο.
Ο Ουμάρου Μάρκους, ένας αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος κατάφερε να γλιτώσει από την επίθεση, ανέφερε πως οι ισλαμιστές οι οποίοι διέπραξαν την επίθεση ήταν περίπου 30. Ο Μάρκους, που βρισκόταν στο Ντεμπίρο Χαγούλ, προσδιόρισε ότι επίθεση έγινε περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα (02:30 ώρα Ελλάδας).
Πάνω από 15.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία έξι χρόνια, αφότου ξέσπασε η εξέγερση της Μπόκο Χαράμ, η οποία επιδιώκει την εγκαθίδρυση ενός ισλαμικού κράτους στον μουσουλμανικό βορρά της Νιγηρίας, σε ενέργειες μελών της οργάνωσης και επιχειρήσεις του στρατού για την κατάπνιξη του ανταρτοπολέμου.
Από την 29η Μαΐου, όταν ανέλαβε καθήκοντα ο νέος πρόεδρος της Νιγηρίας Μουχαμαντού Μπουχάρι, έχουν σκοτωθεί πάνω από 250 άνθρωποι σε επιθέσεις των ισλαμιστών. Ο Μπουχάρι έχει δηλώσει πως η εξάρθρωση της Μπόκο Χαράμ είναι μια από τις προτεραιότητές του.
Εξάλλου μια επίθεση που επίσης αποδίδεται στη Μπόκο Χαράμ στο Νίγηρα είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση