GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν είναι απαράδεκτος, είναι χαβαλές ο κύριος Διοικητής!...

Επισημαίνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Αν η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν επέστρεφε ως «απαράδεκτη» την ετήσια έκθεση του ...

Επισημαίνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.
Αν η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν επέστρεφε ως «απαράδεκτη» την ετήσια έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, θα ήταν η ίδια ….για τα στικάκια, δηλαδή για γέλια και για κλάματα, κοινώς απαράδεκτη!

Μόνον που το ουσιώδες δεν είναι πως ο κ. Στουρνάρας συνέταξε και γνωστοποίησε δημοσίως και προφανώς επιτηδείως μια έκθεση πολιτικαντικού και όχι τεχνοκρατικού χαρακτήρα, σαν να επρόκειτο για εκπρόσωπο ενός κορυφαίου πολιτικού και όχι χρηματοπιστωτικού θεσμού, σαν να ήταν κάποιο κόμμα ή καλύτερα «ΤΟ ΚΟΜΜΑ» που εκφράζει ομογενοποιητικώς όλες τις πολιτικές δυνάμεις που υποστήριξαν το «σοκ και δέος» της τρόικας, αλλά πως ο κύριος Διοικητής το έπραξε με έναν κυριολεκτικώς χαβαλετζίδικο τρόπο!

Είναι χαβαλές ένας πρώην απολύτως αποτυχημένος σε ό, τι αφορά στις εκτιμήσεις του για την εξέλιξη της ελληνικής κρίσης αναλυτής και αργότερα υπουργός, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στο τιμόνι μιας Αρχής που εμπλέκεται άμεσα στην διαπραγμάτευση του ελληνικού ζητήματος, όταν σημειώνει: «αποτυχία στις διαπραγµατεύσεις θα είναι η αρχή µιας επώδυνης πορείας που θα οδηγήσει αρχικά σε πτώχευση και τελικά στην έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ και – πιθανότατα - από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Πώς το ξέρεις, πώς το γράφεις αυτό χωρίς καμία απολύτως εξήγηση, σαν να πρόκειται για μονόδρομο, σαν κάτι αυτονόητο; Με ποια μεθοδολογία προσεγγίζεις το ζήτημα και σε ποια θεωρία στηρίζεσαι, με ποιες πηγές για να καταλήξεις σε αυτό το συμπέρασμα; Προφήτης είσαι; Τι σημαίνει «έξοδος της χώρας από την ζώνη του ευρώ»; Και τι εννοείς με το «έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση»; Ποιες είναι οι νομικές παράμετροι αυτής της υπόθεσης που εμφανίζεις ως αυτονόητο συμπέρασμα; Μήπως θα έπρεπε να ορίσεις την έννοια «πτώχευση», ως αποτέλεσμα της «αποτυχίας των διαπραγματεύσεων» και την διαφορά της από την συντεταγμένη πτώχευση την οποία υπηρετείς ως θεσμός;

Δεν είσαι «τεχνοκράτης» κύριε Διοικητά, δεν έχεις καμία σχέση με την επιστήμη, είσαι απλώς ένας χαβαλετζής πολιτικάντης και με την ιδιότητά σου αυτή /αυτό το ταλέντο σου, σε υπερασπίζεται σήμερα το καθεστώς των σοβαροφανών χαβαλέδων που οδήγησε την χώρα στη σημερινή δραματική, όπως περιγράφεις, κατάσταση!

Κινδυνολογείς με «κορώνες» χωρίς ίχνος σοβαρότητας που να βασίζεται σε κάποια μορφή αναλυτικής εγκυρότητας, μεταφέροντας μάλιστα αλλού τις δικές σου θεσμικές ευθύνες! «Havale etmek» κάνεις κύριε Διοικητά και απορώ με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό που σε ανέχονται και (σε) σχολιάζουν, αντί να ασχοληθούν με την άμεση απομάκρυνσή σου από αυτό το κρίσιμο πόστο, έτσι ώστε και εσύ «ηρωοποιημένος» πλέον και απελευθερωμένος να επιδοθείς απερίσπαστος στον πολιτικαντισμό με τεχνοκρατικό – δηλαδή δήθεν αντικειμενικό και ουδέτερο προσωπείο – ασφαλώς!

Απελευθερώστε επιτέλους τον κύριο Στουρνάρα από τα θεσμικά του δεσμά για να αναπτύξει το ταλέντο του στον πολιτικαντισμό, που στηρίζεται στην κινδυνολογία και στην λαϊκιστική απειλή!

Όχι, σε αυτήν την Έκθεση του «κεντρικού τραπεζίτη» ούτε SWOT (strengths, weaknesses, opportunities, threats) analysis γίνεται, ούτε STEEP, STEEPLE, ή PEST! Μια χαβαλετζίδικη σαλάτα γίνεται με εμφατικώς αντιεπιστημονικό τρόπο! Είναι πολιτικώς απαράδεκτο μια κυβέρνηση να επιτρέπει σε έναν χαβαλέ θεσμικό παράγοντα να προκαλεί τρόμο, αντί να συντάσσει επιστημονικώς δομημένα κείμενα, τα οποία θα μπορούσαν ασφαλώς - αν ο ίδιος έκρινε σκόπιμο - να καταλήγουν σε μια σειρά υποθέσεων εργασίας που θα αφορούσαν ακόμη και στο «GREXIT».

Κοίταξε, αναγνώστη μου, μάλλον παραχαλάρωσε το σύστημα διακυβέρνησης στην Ελλάδα και γίνεται μπάχαλο! Μάλλον θα πρέπει να δούμε κάποια πράγματα από την αρχή! Δημοκρατία δεν είναι το πολιτικό σύστημα, όπου οι θεσμοί της οργανωμένης πολιτείας λένε και κάνουν ότι τους κατέβει, όπως τους κατέβει, προβοκάροντας και σπεκουλάροντας για να κριθούν από τους πολίτες, ανάλογα με τις πολιτικές και ιδεολογικές παραμέτρους και ταυτίσεις των τελευταίων! Παραχαβάλεψε η Δημόσια Διοίκηση στην Ελλάδα και έτσι ούτε αναδιοργάνωση γίνεται - θα μπορούσε να γίνει - ούτε ανασυγκρότηση, ούτε παραγωγική «περεστρόικα»!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση