GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η μεγάλη σημασία της διπλωματίας για την Ελλάδα...

Τη μεγάλη σημασία της διπλωματίας για την Ελλάδα, κυρίως σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά...

Κοτζιάς: Η διπλωματία αποτελεί το πιο ισχυρό όπλο για την Ελλάδα
Τη μεγάλη σημασία της διπλωματίας για την Ελλάδα, κυρίως σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά την τελετή ορκωμοσίας των νέων διπλωματών που έλαβε χώρα στο υπουργείο Εξωτερικών, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η διπλωματία αποτελεί, όπως είπε, “το πιο ισχυρό όπλο, την πιο ισχυρή δυνατότητα διαπραγμάτευσης, το πιο αισιόδοξο μήνυμα όταν (η χώρα) έχει τέτοιους λαμπρούς ανθρώπους μπροστά της”.

Ο κ. Κοτζιάς εξήρε τη νέα γενιά διπλωματών, “με βαθιά γνώση ξένων γλωσσών και μεταπτυχιακά πτυχία σε τομείς που έχουν άμεση σχέση με τη διεθνή πολιτική, κάτι που συνιστά καινούργιο στοιχείο για το Υπουργείο”, επισημαίνοντας ότι “το πιο σημαντικό είναι να ξέρουμε να χρησιμοποιούμε τα όπλα της διπλωματίας, να αξιοποιούμε την πείρα μας. Η διπλωματία, δυστυχώς, δεν έχει εργαστήρια, έχει μόνο τη σύγκριση με το τι κάνουν οι άλλες χώρες και τη σύγκριση με την ιστορία”.

“Οι άνθρωποι που κάνουν εξωτερική πολιτική”, πρόσθεσε, “δεν αναμετρούνται με τους άλλους”, αλλά “πάντα με τα προβλήματα”, διότι “πρέπει να μεγαλώνουμε συνεχώς. Τα προβλήματα μάς ξεπερνάνε”.

Ο Νίκος Κοτζιάς, χαιρετίζοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον ευχαρίστησε “για όλη τη βοήθεια που μας δίνει, την κατανόηση που δείχνει και τη διεθνή του παρουσία, που αποτελεί το πιο καλό όπλο για μας που κάνουμε εξωτερική πολιτική”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση