GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η σημασία του καθημερινού καθαρισμού του προσώπου

Βασική αρχή ώστε να έχουμε καθαρό, λαμπερό και υγιές πρόσωπο είναι ο καθαρισμός που θα πρέπει να καθιερωθεί στην καθημερινή μας ρουτίνα...

Η σημασία του καθημερινού καθαρισμού του προσώπου

Βασική αρχή ώστε να έχουμε καθαρό, λαμπερό και υγιές πρόσωπο είναι ο καθαρισμός που θα πρέπει να καθιερωθεί στην καθημερινή μας ρουτίνα.

Θα πρέπει να γίνεται ανελλιπώς πρωί βράδυ παρότι όλες μας πολλές φορές βαριόμαστε.

Το μεν βράδυ είναι απαραίτητος για να απομακρύνουμε τους επιφανειακούς ρύπους, το make up αλλά και για να προετοιμάσουμε το δέρμα να δεχτεί τα μετέπειτα προϊόντα (π.χ. Serum, κρέμα).

Τη νύχτα, ενώ εμείς κοιμόμαστε και ξεκουραζόμαστε, το δέρμα μας «εργάζεται» παράγοντας ελαστική, κολλαγόνο και άλλα απαραίτητα στοιχεία, ουσίες, ορμόνες.

Συνέπεια αυτών των εργασιών είναι η εμφάνιση λίπους, σμήγματος που θα δούμε το πρωί.

Οπότε και πάλι, θέλοντας να απομακρύνουμε την λιπαρότητα και τα νεκρά κύτταρα, επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.

Τα βήματα είναι τα εξής:

1. Ντεμακιγιαζ ματιών-χειλιών, σε περίπτωση που είμαστε βαμμένες. Χρησιμοποιούμε πάντα οφθαλμολογικά και κλινικά ελεγμένα προϊόντα. Εάν φοράμε αδιάβροχη μάσκαρα και ανεξίτηλο κραγιόν προμηθευόμαστε διφασικό προϊόν (λιπαρό και υδάτινο στοιχείο μαζί) για καλύτερα αποτελέσματα. Με βαμβάκι εμποτίζουμε την περιοχή που θέλουμε για λίγα δευτερόλεπτα κ έπειτα απαλά την καθαρίζουμε.

2. Ντεμακιγιαζ/ καθαρισμός προσώπου. Με το γαλάκτωμα του καθαρισμού κάνουμε ελαφρύ μασάζ με κυκλικές, προς τα έξω κινήσεις σε όλο το πρόσωπο (χωρίς να μετακινούμενη ιστούς/ επιδερμίδα) και καθαρίζουμε με βαμβάκι. Επαναλαμβάνουμε έως ότου τα βαμβάκια να είναι λευκά-καθαρά και όχι χρωματισμένα με make up. Σε λιπαρά δέρματα ή ακνεϊκά, αντικαθιστούμε το γαλάκτωμα με gel ή αφρό χωρίς σαπούνι. Γενικά αποφεύγουμε τα πολλά σαπούνια διότι ξηραίνουν και ερεθίζουν την επιδερμίδα. Εάν το θεωρούμε απαραίτητο, τουλάχιστον περιορίσουμε την χρήση του gel, αφρού σε 1 φορά/3 μερες. Μετά το γαλάκτωμα ή το gel ξεπλένουμε το πρόσωπο μας με νερό και το στεγνώνουμε ταμποναριστά ιδανικά με χαρτομάντιλο μιας χρήσης.

3. Επόμενο βήμα, η τονωτική λοσιόν. Παρεξηγημένο προϊόν, αφού συχνά παραλείπεται, με σημαντική όμως δράση. Απομακρύνει τα υπολείμματα του γαλάκτωμα τους, εξουδετερώνει τα άλατα του νερού, κλείνει και συσφίγγει τους πόρους,επαναφέρει το κατάλληλο ph του δέρματος, καταπραΰνει τους ερεθισμούς, δροσίζει, φέρνοντας λάμψη, διαύγεια και τόνωση. Με εμποτισμένο βαμβάκι περνάμε ταμποναριστά όλο το πρόσωπο.

4. Τέλος, χρησιμοποιούμε την κρέμα ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας μας. Την βάζουμε με ανάλαφρες κυκλικές κινήσεις με φορά από μέσα προς τα έξω. Όσον αφορά στην κρέμα ματιών, είναι απαραίτητη πριν το conciler για να προστατεύει την περιοχή. Ενδείκνυται για ηλικίες από 30 και άνω προσφέροντας σύσφιξη ,λάμψη, ενυδάτωση και καταπολεμώντας πρηξίματος, ρυτίδες, μαύρους κύκλους, κάνοντας το δέρμα πιο ανθεκτικό. Το πρωί συνίσταται η καθημερινή χρήση αντηλιακού (oil free) για την σωστή και ολοκληρωμένη φροντίδα του δέρματος το πρωί, χειμώνα καλοκαίρι.

Γράφει η Κατερίνα Σαρμονικά για το k-mag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση