GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Ενωτικές κινήσεις" ζητά από την Γεννηματά ο Κακλαμάνης...

"Η εκλογή της Φώφης Γεννηματά, ως Προέδρου του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος, σηματοδοτεί μια πραγματικά νέα εποχή για το ΠΑΣΟ...

"Η εκλογή της Φώφης Γεννηματά, ως Προέδρου του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος, σηματοδοτεί μια πραγματικά νέα εποχή για το ΠΑΣΟΚ και τον δικό του ρόλο, σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες για την Πατρίδα και τη Δημοκρατία μας" αναφέρει σε δήλωσή του ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και προσθέτει:

"Το ΠΑΣΟΚ καλείται πρώτα- πρώτα ν’ αυτοπροστατευθεί, όχι μόνο από τους εχθρούς του, αλλά και από τον εναγκαλισμό μέχρις ασφυξίας, ορισμένων «φίλων» του.

Προς τούτο, οφείλει ν’ ανανεωθεί σε πρόσωπα, όχι μόνο ηλικιακά – όπως ήταν, ως τώρα «του συρμού» - κάτι που πληρώνει σήμερα η χώρα. Αλλά με νέα, ώριμα και ιδεολογικά και πολιτικά, του «είναι», όχι του «φαίνεσθαι» στα ΜΜΕ της διαπλοκής, και κυρίως του «δούναι», όχι του «λαβείν», όχι κενόδοξα, αλλά διακρινόμενα από τη σεμνότητα της αυτοπεποίθησης. Αυτά είναι και χαρακτηριστικά της νέας Προέδρου του. Να προχωρήσει γοργά στην ανασυγκρότηση και επανένωση του χώρου του, προωθώντας ενωτικές κινήσεις προς κάθε γνήσια προοδευτική προσπάθεια στελεχών του και κυρίως των εκατομμυρίων του λαού, που εξακολουθούν ν’ αποτελούν την πραγματική κοινωνική του βάση.

Η συνείδηση αυτής της καταπτοημένης από την πολεμική που δέχεται το ΠΑΣΟΚ και αποπροσανατολισμένης βάσης, εκφράστηκε χθες, από χιλιάδες πολιτών. Απάντησαν στη χυδαία αντιΠΑΣΟΚική προπαγάνδα της Δεξιάς και της «Αριστεράς» και του τραπεζοεκδοτικού συμπλέγματος. Απάντησαν στην καλλιέργεια συναισθημάτων «αυτοενοχής» όλων των απλών μελών και ψηφοφόρων των εκλογών του 2009. Γιατί; Γιατί ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ, που στάθηκε όρθιο, για να σωθεί η Πατρίδα από τη «φωτιά» που, φεύγοντας, άφησε η μεν Δεξιά αναμμένη, η δε «Αριστερά» και οι παραφυάδες αμφοτέρων συνδαύλιζαν, υπονομεύοντας από κοινού την εθνική προσπάθεια σωτηρίας της χώρας από την ασύντακτη χρεοκοπία.. Έτσι, οδήγησαν την Πατρίδα μας ως εδώ, στον παραλογισμό της επιλογής ή ενός νέου μνημονίου με νέα πιο δυσβάστακτα βάρη ή της λεγόμενης «ρήξης», με ό,τι θα συνεπάγεται, όχι μόνο για την εσωτερική αλλά και για την εξωτερική ασφάλεια της χώρας .

Στο προσκλητήριο της νέας ηγεσίας για την αναγέννηση και τη νέα αγωνιστική και δημιουργική πορεία του ΠΑΣΟΚ με δημοκρατικές, πάντα, διαδικασίες, όλοι, όσες και όσοι ενστερνιστήκαμε και συνεχίζουμε να πιστεύουμε στις αξίες της Διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη 1974, υπό τον Ανδρέα Παπανδρέου, για Εθνική Ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική απελευθέρωση, οφείλουμε να δώσουμε το «παρών».

Ας μην ξεχνάμε: “Το ΠΑΣΟΚ δεν δημιουργήθηκε για ν’ αποτελέσει έναν διάττοντα αστέρα στα δημόσια πράγματα του τόπου. Ούτε χαρίζεται, ούτε κληρονομείται, ούτε τεμαχίζεται σε τιμάρια”. (Ανδρέας Παπανδρέου 17/4/1994)".











































Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση