GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φίλης: Αν δώδεκα βουλευτές δεν ψηφίσουν πάμε αμέσως σε εκλογές

Το επίμαχο θέμα της κομματικής πειθαρχίας επανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Νίκος Φίλης   "Θα ψηφίσουμε στα κυβερνητικά και...

Φίλης: Αν δώδεκα βουλευτές δεν ψηφίσουν πάμε αμέσως σε εκλογές
Το επίμαχο θέμα της κομματικής πειθαρχίας επανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Νίκος Φίλης
 
"Θα ψηφίσουμε στα κυβερνητικά και κομματικά όργανα. Η μειοψηφία θα εφαρμόσει τις αποφάσεις της πλειοψηφίας. Σε μας η πειθαρχία είναι συνειδητή και δεν επιβάλλεται από τον αρχηγό. Άλλωστε, τα σενάρια της αριστερής παρένθεσης τα επεξεργάζεται και τα επιδιώκει το μνημονιακό μπλοκ, οι μνημονιακές δυνάμεις, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο, Εάν 12 βουλευτές της πλειοψηφίας δεν ψηφίσουν, πάμε σε κάλπες. Είναι σαφές πως εάν 12 βουλευτές δεν ψηφίσουν τη συμφωνία και η δύναμη της κυβέρνησης είναι 150, θα υπάρξει άμεση προσφυγή στις κάλπες", δηλώνει στο Real.gr ο Ν. Φίλης.

1 σχόλιο



  1. ΣΥΡΙΖΑ.Η ΦΑΣΟΥΛΑΔΑ ΛΑΔΕΡΗ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΑΝ ΧΑΒΙΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ

    Δεν ξέρω τι ήταν πιο εκνευριστικό. Η ελπίδα των πασόκων ότι ψηφίζοντας Σύριζα θα επέστρεφαν στα χρυσά χρόνια των ρουσφετιών και των δημοσιουπαλληλικών ρετιρέ?Η’ οι γνήσιες επαναστατικές ελπίδες που έτρεφε μερίδα αριστερών (και μεταξύ τους και μία μικρή μερίδα αναρχικών, ευτυχώς οι τελευταίοι δεν ήταν πολλοί) για τη διακυβέρνηση Σύριζα?

    Ο κόσμος χωρίζεται στους κυριαρχούμενους και στις κυρίαρχες τάξεις. Οι τελευταίες τάξεις αν και ανταγωνίζονται μεταξύ τους, είναι πάντα ενωμένες ενάντια στους αποκάτω.‘ Όπως όμως είχε πει ο Μάρξ, υπάρχει η πιθανότητα κάποια από τις κυρίαρχες τάξεις ενός καπιταλιστικού κράτους να πάψει ξαφνικά να εκπροσωπείται στην πολιτική σκηνή μέσω του πολιτικού της κόμματος, αφού αυτό το κόμμα που την εκφράζει επίσημα διαλύεται ή συρρικνώνετε για διάφορους λόγους. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι αυτή η πολιτική τάξη δεν συνεχίζει να υπερασπίζει τα συμφέροντα της μέσω ενός άλλου κόμματος. Με άλλα λόγια μετακομίζει αλλού. Και εκεί συνεχίζει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της. Και όπως είχε συμπληρώσει και ο Νίκος Πουλαντζάς (τον οποίο έχουν σαν θεό οι Συρριζαίοι αλλά προφανώς ξέχασαν να τον διαβάσουν) για να εντοπιστεί αυτή η «μετακόμιση», ο αναλυτής πρέπει να ερευνήσει τις ιδεολογικές μετατοπίσεις των κομμάτων. Και πιο κόμμα έγινε πιο Πασόκ από το Πασόκ? Μα βέβαια το Σύριζα!

    Γιατί σήμερα ο Σύριζα προασπίζεται με νύχια και με δόντια τα συμφέροντα της πασόκικης τάξης. Αλήθεια επί 4 μήνες διακυβέρνησης πότε μίλησαν για ανέργους? ΘΥΜΗΘΕΊΤΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΓΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΛΠ.ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΓΙΑ ΕΝΝΟΜΗ ΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΟΥΣΗ..Γιατί ο Σύριζα είναι το ΠΑΣΟΚ του σήμερα. Οι άνεργοι απλά δεν ανήκουν στην πασόκικη τάξη που κάνει κουμάντο στο Σύριζα. Έτσι κανείς δε νοιάζεται για αυτούς. Προσοχή είμαστε εναντίον των απολύσεων από το δημόσιο. Όμως αυτή τη στιγμή έχουμε δύο εκατομμύρια ανέργους, ενώ οι άνθρωποι συνεχίζουν να πηδάνε από τα μπαλκόνια (γεγονότα που αποκρύπτουν τα φιλοσυριζαίικα ΜΜΕ).Κανείς δε νοιάζεται γι’αυτούς.

    ΣΥΡΙΖΑ: η κυβέρνηση του Κατρουγκαλου και των Μπαρουφάκηδων. Η κυβέρνηση που έσπασε το άσυλο. ΣΥΡΙΖΑ: η νέα εποχή των Πασόκων.

    Όμως μάλλον θα μείνουν νηστικοί από χαβιάρι όσοι ελπίζουν ακόμα στη διαπραγματευτική πολιτική του Σύριζα. Γιατί λεφτά δεν υπάρχουν όπως παλιά στην Ε.Ε. Οπότε δεν έχει χαβιάρι. Πάλι φασουλάδα έχει.Λαδερή! Και αυτοί πάλι καλά. Οι άνεργοι, οι άστεγοι ,οι δούλοι του ιδιωτικού τομέα, οι πρόσφυγες πάλι νηστικοί θα μείνουν. Πρώτη φορά Αριστερά. Ή αλλιώς Συριζα:«η αριστερή διαχείριση του νεοφιλελευθερού ολοκληρωτισμού».

    ΖΕΡΟ GEOGRAPHIC

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση