GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μάρδας: Αν όλα πάνε καλά, θα πληρώσουμε και τον Ιούνιο κανονικά

Την πεποίθησή του πως σύντομα θα υπάρχει συμφωνία με τους δανειστές εξέφρασε απόψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, ...

Μάρδας: Αν όλα πάνε καλά, θα πληρώσουμε και τον Ιούνιο κανονικά

Την πεποίθησή του πως σύντομα θα υπάρχει συμφωνία με τους δανειστές εξέφρασε απόψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

"Θα έχουμε συμφωνία. Θα θέλαμε να την έχουμε από τον Μάρτη αλλά αναγκαζόμαστε να ακολουθήσουμε τους αργούς ρυθμούς των θεσμών. Οι προτάσεις μας από την αρχή θα μπορούσαν να έχουν δημιουργήσει ένα πλαίσιο συμφωνίας αλλά η άλλη πλευρά καθυστερούσε. Λέγαμε τα ίδια πράγματα στα κλιμάκια των δανειστών στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες και επί της ουσίας δεν μπορούσαμε να συνεννοηθούμε", τόνισε ο κ. Μάρδας και πρόσθεσε: "Εμείς υποχωρήσαμε αρκετά. Σιγή ασυρμάτου δεν υπάρχει. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα".

Αναφερόμενος ατα ταμειακά διαθέσιμα του Κράτους ο κ. Μάρδας τόνισε ότι: "Τον Φλεβάρη δεν είχαμε χρήματα. Αν με ρωτούσαν τον Ιανουάριο τότε θα έλεγα πως δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας. Τα χρήματα όμως βρέθηκαν και το κράτος ήταν εντάξει στις πληρωμές του και τον Φλεβάρη και τον Μάρτη και τον Απρίλη και τον Μάη και με τα δεδομένα που έχουμε θα πληρώσουμε και τον Ιούνιο εκτός και αν αντιμετωπίσουμε ξαφνικά κάποια μεγάλη καταστροφή".

Σε ό,τι αφορά τη "στάση πληρωμών" στον ιδιωτικό τομέα ο κ. Μάρδας σημείωσε πως: "Από τα 12,5 δισ. δαπάνες που είχαμε έως τον Απρίλη δεν πληρώθηκε περίπου το 1,5 δισ., το οποίο είναι ένα μικρό ποσό συγκριτικά με αυτά που πληρώσαμε", ενώ ερωτηθείς για το αν η κυβέρνηση προτιμά να πληρώνει τον δημόσιο τομέα έναντι του ιδιωτικού, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως "αυτό που ακούγεται είναι άδικο δεδομένου πως οι μισές δαπάνες του προϋπολογισμού πάνε στον ιδιωτικό τομέα".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση