GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

“Αν η Ελλάδα δε θέλει να συνεργαστεί, ας ζήσει με τις συνέπειες”

Ηγετικά στελέχη των γερμανικών κομμάτων τοποθετήθηκαν και σήμερα σε ό,τι αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις μεταξύ τη...

“Αν η Ελλάδα δε θέλει να συνεργαστεί, ας ζήσει με τις συνέπειες”

Ηγετικά στελέχη των γερμανικών κομμάτων τοποθετήθηκαν και σήμερα σε ό,τι αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των Θεσμών.

“Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να επιστρέψει στην πραγματικότητα”, δήλωσε ο επικεφαλής της Κ.Ο. των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), Φόλκερ Κάουντερ, στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD και πρόσθεσε ότι σκοπός του Βερολίνου παραμένει να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, αλλά όλα εξαρτώνται από την ίδια - και “δεν γίνεται η Ελλάδα να καθορίζει τους όρους και να λέει ότι όλοι οι άλλοι πρέπει να χορέψουν στον ρυθμό της”.

Ο αναπληρωτής του, Μίχαελ Φουκς, μιλώντας στην Γερμανική Ραδιοφωνία, έκανε λόγο για τον κίνδυνο να πρέπει να διαγραφεί ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους, αν δεν βρεθεί σύντομα λύση. Σημείωσε δε ότι οι Έλληνες πολιτικοί δεν ενεργούν πολύ επαγγελματικά και αναφέρθηκε ενδεικτικά στις αποκρατικοποιήσεις: “Αν η Ελλάδα δεν είναι πρόθυμη να συνεργαστεί και να τηρήσει τις συμφωνίες, θα πρέπει να ζήσει με τις συνέπειες”, δήλωσε, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ελλάδα δεν θα φθάσει στην χρεοκοπία.

Από την πλευρά των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), η γενική γραμματέας Γιασμίν Φαχίμι, μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματος της, δήλωσε ότι “η ελληνική κυβέρνηση συμπεριφέρεται ανεύθυνα και προς την ίδια της τη χώρα” και πρόσθεσε ότι “η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος”.

“Δεν θα επιτρέψουμε να μας εκβιάσουν”, τόνισε, αλλά προειδοποίησε ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα μπορούσε να αναστρέψει την πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Η γερμανική Αριστερά (Die Linke) άσκησε κριτική στο SPD για την σκληρή θέση που έλαβε έναντι της Ελλάδας: “Ο τρόπος που συμπεριφέρεται τώρα το SPD, είναι απολύτως ανεύθυνος και φέρνει την καταστροφή για το ευρώ”, δήλωσε η επικεφαλής του κόμματος Κάτια Κίπινγκ, ενώ η αναπληρώτρια πρόεδρος της Κ.Ο. Ζάρα Βάγκενκνεχτ, αναφερόμενη στον αρχηγό του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και στον σοσιαλδημοκράτη Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, υπογράμμισε ότι θα έπρεπε κανονικά να εμποδίσουν απαιτήσεις “για περαιτέρω κοινωνική αφαίμαξη της Ελλάδας”.

Να “κάνουν την υπέρβαση” κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση όσο και τους πιστωτές, ο συμπρόεδρος των Πρασίνων Τζεμ Έζντεμιρ, με δήλωσή του στο ARD, και ζήτησε από την Αθήνα “να μην κρύβεται πίσω από τις προεκλογικές υποσχέσεις”.

Από πλευράς του, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του κόμματος Άντον Χοφράιτερ, σε συνέντευξή του στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό n-tv, τόνισε ότι “δεν μπορεί να πει κανείς ότι μόνο οι Έλληνες οδηγούν το κάρο προς τον τοίχο - γίνονται δραματικά λάθη από όλες τις πλευρές”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση