GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι μειονοτικοί έχασαν τις εκλογές στη Χειμάρρα!

Χάθηκε και μάλιστα με μεγάλη διαφορά ο Δήμος Χειμάρρας για την ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου, αν και στελέχη της παράταξης του ...

Χάθηκε και μάλιστα με μεγάλη διαφορά ο Δήμος Χειμάρρας για την ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου, αν και στελέχη της παράταξης του υποψήφιου δημάρχου, Φρέντη Μπελέρη, κάνουν λόγο για μεγάλη νοθεία από την πλευρά των Αλβανών στις αυτοδιοικητικές εκλογές της περασμένης Κυριακής.
Ειδικότερα, και με καταμετρημένο πλέον το 100% των ψήφων, ο Φρέντης Μπελέρης του ΚΕΑΔ συγκέντρωσε ποσοστό 27,35%, ενώ ο αντίπαλός του, Γιώργος Γκόρος (Έλληνας κι αυτός, αλλά εκλεκτός του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος), κατέλαβε το 55,59% των ψήφων. Το υπόλοιπο ποσοστό διαμοιράστηκε μεταξύ του ανεξάρτητου Έλληνα υποψηφίου Βλαδίμηρου Κούμη (10,08%) και της Αλβανίδας εκλεκτής του Δημοκρατικού Κόμματος Ελευθερίας Πρίφτη (6,98%).

Στο Δήμο Δρόπολης –περιοχή χαρακτηρισμένη ως μειονοτική–, με καταμετρημένο το 100% των ψήφων δήμαρχος εκλέγεται ο Αχιλλέας Ντέτσικας, ο οποίος στηρίχθηκε από Έλληνες μειονοτικούς και το Δημοκρατικό Κόμμα, με ποσοστό 46,58%. Ο Χρήστος Ντούτσης (ανεξάρτητος) έλαβε 36,76%, και ο Κώστας Ζήσος (ΚΕΑΔ) 16,52%.
Σε ό,τι αφορά το Δήμο Φοινίκης –και αυτή η περιοχή κατοικείται στο σύνολό της από Έλληνες μειονοτικούς–, εξελέγη ο Λεωνίδας Χρήστου (με το κόμμα ΜΕΓΚΑ) με ποσοστό 52,51%. Ο αντίπαλός του, Γιάννης Μπάμπης (ΚΕΑΔ), συγκέντρωσε το υπόλοιπο ποσοστό.
Τέλος, στο Δήμο Κονίσπολης, περιοχή που στη συντριπτική πλειοψηφία της κατοικείται από Αλβανούς Τσάμηδες, ο Έλληνας υποψήφιος Αναστάσης Γκούντας συγκεντρώνει πολύ χαμηλό ποσοστό.

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση