GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η επεισοδιακή συνεδρίαση της Βουλής για τη νέα κλήτευση Στουρνάρα...

Μετά από μια έντονη και επεισοδιακή συνεδρίαση η Επιτροπή Ακροάσεων της Βουλής, αποδέχτηκε κατά πλειοψηφία, την πρόταση της προέδρου της...

Μετά από μια έντονη και επεισοδιακή συνεδρίαση η Επιτροπή Ακροάσεων της Βουλής, αποδέχτηκε κατά πλειοψηφία, την πρόταση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, να σταλεί νέα κλήτευση , η τρίτη κατά σειρά, προς τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάραπροκειμένου να παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα και να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την έκθεση νομισματικής πολιτικής που είχε αποστείλει στη Βουλή σε μορφή usb. Παράλληλα η Επιτροπή, σε περίπτωση άρνησης του να παρουσιαστεί ενώπιον των μελών της, θα διερευνήσει πλήρως αν ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος έχει την επόμενη εβδομάδα πράγματι ανειλημμένες υποχρεώσεις στο εξωτερικό.
Σημειώνεται ότι με επιστολή που απέστειλε ο κ. Στουρνάρας δήλωνε ότι είναι στη διάθεση της Βουλής αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει πριν την 6η Ιουλίου επικαλούμενος τα αυξημένα καθήκοντα του ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος τα οποία πρέπει με πληρότητα να εκτελέσει.

«Η πρότασή μου, είναι να διερευνήσουμε τη δυνατότητα προγενέστερης παρουσίας του κ. Στουρνάρα, με βάση αυτά, τα οποία θα γνωστοποιήσει στην Επιτροπή, με την επιστολή, που θα του αποστείλουμε και εφόσον υπάρχει αυτή η δυνατότητα να κληθεί νωρίτερα, εάν δεν υπάρχει, αναγκαστικά θα πάμε για τις 6 Ιουλίου», ανέφερε η πρόεδρος της Βουλής.

Την πρόταση της κ, Κωνσταντοπούλου υπερψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής. Αντίθετα, καταψήφισαν οι εκπρόσωποι από ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ ενώ ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, υποστηρίζοντας μεν την αναγκαιότητα να έρθει ο κ. Στουρνάρας και να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή αποδεχόμενος όμως τις διευκρινήσεις που έδινε ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος και απορρίπτοντας τις αιτιάσεις για ανάγκη άμεσης κλήτευσης του.

Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος, είχε προτείνει την άμεση ακόμα και βίαιη προσαγωγή του κ. Στουρνάρα στην Επιτροπή, μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Είχαν προηγηθεί έντονες φραστικές αντιπαραθέσεις με το πολιτικό θερμόμετρο να έχει ανέβει πολλές φορές στα ύψη.

Ενδεικτικό του κλίματος ήταν οι μετωπικές φραστικές συγκρούσεις που σημειώθηκαν μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του πρώην προέδρου της Βαγγέλη Μεϊμαράκη καθώς και του εκπροσώπου του ΚΚΕ Νίκο Καραθανασόπουλο.

Οι τόνοι ανέβηκαν στα ύψη όταν ο κ. Μεϊμαράκης επιστρέφοντας στην Επιτροπή μετά από ολιγόλεπτη απουσία, θέλησε να σχολιάσει τις αιχμές που άφησε η πρόεδρος της Βουλής. «Επειδή η κ.Κωνσταντοπούλου είπε ότι «ζήτησα το λόγο και όπως προβλέψαμε έλειπε από την αίθουσα…», ξεκίνησε να λέει ο κ. Μεϊμαράκης, ωστόσο η πρόεδρος της Βουλής του επεσήμανε ότι δεν έχει το λόγο.

«Σας είπα ότι κάνω μία ερώτηση, γιατί το κάνετε αυτό;», συνέχισε ο κ. Μεϊμαράκης προκαλώντας την αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Είστε συμπεριφερόμενος με αντικοινοβουλευτικό τρόπο...»

«Βαγγέλης Μεϊμαράκης: Γιατί με προσβάλλετε, γιατί είπατε ότι ζήτησα το λόγο και ότι έφυγα, γιατί το κάνετε αυτό;»

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Ζητήσατε το λόγο, είστε εγγεγραμμένος 12ος ομιλητής...»

Βαγγέλης Μεϊμαράκης: «Αν είχα ζητήσει το λόγο, θα έβγαινα έξω;»

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Σας αφαιρώ το λόγο...»

Βαγγέλης Μεϊμαράκης: «Είναι απρέπεια εκ μέρους σας και δεν ξέρω αν εξυπηρετεί τη δική σας ατζέντα και σκοπιμότητα. Είναι η τέταρτη φορά που με προκαλείτε. Πέστε ένα συγνώμη. Δεν έχετε το δικαίωμα να ταπεινώνετε κανένα βουλευτή. Μπορείτε να πείτε ότι είναι και ο Γιάννης, και ο Μανόλης. Καίγεται όλη η χώρα, η Ευρώπη και εσείς τι παριστάνετε; Τι ζητάτε; Να αποπροσανατολίσετε την ατζέντα, τον κόσμο; να τα βάλετε με τον κ. Τσίπρα…»

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Αυτά που είπατε μπορεί και ένα παιδί να το κρίνει. Είστε ανειλικρινής αυτή τη στιγμή».

Λίγο αργότερα, υπήρξε νέα έντονη φραστική αντιπαράθεση, αυτή τη φορά ανάμεσα στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον βουλευτή του ΚΚΕ Νίκο Καραθανασόπουλο με αλληλοκατηγορίες όπως «είστε συκοφάντης», «είστε απρεπής».

Αφορμή στάθηκε ο χαρακτηρισμός «καρικατούρα» της Επιτροπής Αληθείας για το Δημόσιο Χρέος που είχε κάνει νωρίτερα ο Καραθανασόπουλος.

Η αντίδραση της προέδρου της Βουλής ήταν έντονη υποστηρίζοντας ότι «στη Διάσκεψη των Προέδρων που αποφάσισε ότι το προκαταρκτικό πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους πρέπει να συζητηθεί στην Ολομέλεια, τόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης όσο και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του κόμματος, Γιώργος Λαμπρούλης δεν διατύπωσαν τις ίδιες απόψεις.

«Είναι σεβαστές οι απόψεις σας. Αλλά μια Επιτροπή που δίνει εργαλεία στο λαό για να υποστηρίξει το χρέος και εξηγεί για το περιεχόμενο…» συνέχισε η πρόεδρος της Βουλής. Ωστόσο με έντονο ύφος ο κ. Καραθανασόπουλος αντέτεινε:

«Όταν λέτε ψέματα, πραγματικά, για να εξαπατήσετε τον κόσμο και θέλετε να βγείτε τιμητής των πάντων, είστε κοινή συκοφάντρια».

«Είστε απρεπής», σχολίασε η κ. Κωνσταντοπούλου και η αντιπαράθεση συνεχίστηκε ως εξής:

Νίκος Καραθανασόπουλός: «Αν ήταν χρήσιμο το περιεχόμενο θα έλεγε το ΚΚΕ να συζητηθεί στην ολομέλεια, αλλά επειδή είναι άχρηστο το περιεχόμενο λέμε ότι δεν αξίζει καν τον κόπο να συζητηθεί στην ολομέλεια. Δεν αντέχει σοβαρής κριτικής λέμε και αυτό είναι μια συζήτηση που την κάναμε στην κοινοβουλευτική ομάδα. Είπατε ψέματα στη Διάσκεψη των Προέδρων για τη στάση του αντιπροέδρου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ.

Ζωή Κωνσταντόπουλου: Δεν τιμάτε τις παραδόσεις του κόμματος από το οποίο προέρχεστε. Διερωτάται κανείς τι ρόλο παίζετε όταν υπάρχει ένα πόρισμα που αποφαίνεται ότι το χρέος είναι στο σύνολό του επονείδιστο, παράνομο, μη νόμιμο και αθέμιτο και εσείς λέτε ότι είναι για τα σκουπίδια. Είναι να απορεί κανείς…»

Νίκος Καραθανασόπουλος: « Ο ρόλος που παίζει το ΚΚΕ είναι αδιαπραγμάτευτος. Μιλάμε για μονομερή διαγραφή του χρέους εδώ και τώρα. Και αν έχετε τα κότσια, πείτε στη κυβέρνηση να διαγράψει μονομερώς το χρέος. Αφήστε λοιπόν τις συκοφαντίες».

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Στερείστε της ικανότητας να αξιολογήσετε ποια είναι τα εργαλεία του λαού. Δυστυχώς. Αν δεν στερείστε της ικανότητας ,τότε στερείστε τις πολιτικής βούλησης.

Νίκος Καραθανασόπουλος: «Όποιος δεν θέλει να πάρει μέτρα, 100 χρόνια προσκυνάει. Φτιάχνει επιτροπές και βγάζει πορίσματα τα οποία πετιώνται στο καλάθι των αχρήστων…»

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Έπρεπε να το είχατε κάνει σημαία το πόρισμα….»

Νίκος Καραθανασόπουλος: «Είσαι κοινή συκοφάντρια. Σε όσους είναι συκοφάντες όπως εσείς, γιατί είπατε ψέματα για τη στάση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και του αντιπροέδρου, στη διάσκεψη. Είπατε ψέματα και δεν μπορώ να έχω καμία εμπιστοσύνη σε αυτόν που λέει ψέματα και να είναι και τιμητής του ρόλου του ΚΚΕ. Είσαι κοινή συκοφάντρια».

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Ελπίζω να καταγράφηκε ο τρόπος με τον οποίο χαριεντιζόσασταν με τον κ. Μεϊμαράκη, τον κ. Κακλαμάνη κ. Καραθανασόπουλε».

Νίκος Καραθανασόπουλος: «Τώρα βγάλατε την κουκούλα επειδή συζητάγαμε με τους άλλους;»

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση