GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόσθετο μέλος χαρίζει και πάλι την αφή

Την αίσθηση ενός πραγματικού άκρου μπορεί να έχουν σε λίγο καιρό οι άνθρωποι που έχουν υποβληθεί σε ακρωτηριασμό, χάρη σε μια επαναστατ...

Πρόσθετο μέλος χαρίζει και πάλι την αφή

Την αίσθηση ενός πραγματικού άκρου μπορεί να έχουν σε λίγο καιρό οι άνθρωποι που έχουν υποβληθεί σε ακρωτηριασμό, χάρη σε μια επαναστατική ανακάλυψη.

Η τεχνολογία «καλωδιώνει» τις νευρικές απολήξεις σε υγιείς ιστούς στα άνω και κάτω άκρα και με τη βοήθεια αισθητήρων προσομοιώνει το αίσθημα της αφής.

Όταν ο χρήστης εφαρμόζει πίεση, οι αισθητήρες στέλνουν σήματα στον εγκέφαλο και, όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, η ανακάλυψη αυτή θα μπορούσε ακόμη να καταπολεμήσει τον πόνο «φάντασμα» που βιώνουν συχνά οι άνθρωποι που έχουν υποστεί ακρωτηριασμό.

Η ανακάλυψη αυτή είναι το αποτέλεσμα μια διαδικασίας που ανέπτυξε ο καθηγητής Hubert Egger από το πανεπιστήμιο του Λιντς στην Αυστρία.

«Είναι σα μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, σα να ξαναγεννιέσαι» ανέφερε ο Wolfgang Rangger που έχει ακρωτηριασμένο άκρο, μιλώντας στο AFP.

Ο Wolfgang είχε χάσει το δεξί του πόδι το 2007 μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο. Τους τελευταίους έξι μήνες συμμετέχει στις δοκιμές του νέου αυτού προσθετικού ποδιού.

«Νιώθω σαν να έχω ξανά πόδι. Δε γλιστράω πια στον πάγο και μπορώ να καταλάβω αν περπατάω επάνω σε τσιμέντο, γρασίδι ή άμμο. Μπορώ ακόμη να νιώσω και τις μικρές πέτρες» είπε ακόμη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση