GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνάντηση Αμερικανών διπλωματών με αντάρτες Χούτι στο Ομάν

Ανώτατοι διπλωμάτες των ΗΠΑ συναντήθηκαν με αντιπροσώπους των σιιτών ανταρτών Χούτι της Υεμένης στο Ομάν για μια μέρα την περασμένη εβδ...

Συνάντηση Αμερικανών διπλωματών με αντάρτες Χούτι στο Ομάν Ανώτατοι διπλωμάτες των ΗΠΑ συναντήθηκαν με αντιπροσώπους των σιιτών ανταρτών Χούτι της Υεμένης στο Ομάν για μια μέρα την περασμένη εβδομάδα ώστε να ζητήσουν την απελευθέρωση τεσσάρων αμερικανών αιχμαλώτων και να συζητήσουν μια πολιτική λύση στη σύγκρουση στη χώρα, είπε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χθες.
Τη Δευτέρα, το αμερικανικό υπουργείο άμυνας είπε ότι ένας από τους τέσσερις αφέθηκε ελεύθερος στην Υεμένη, ο δημοσιογράφος Κέϊσι Κούμπς, και ότι είχε φτάσει στο Μουσκάτ, πρωτεύουσα του Ομάν. Η υγεία του έχει σταθεροποιηθεί. Από τους υπόλοιπους που θεωρούνται ότι κρατούνται ακόμα από τους Χούτι στην Υεμένη, δύο είναι υεμενικής καταγωγής και ένας σομαλικής.
"Αυτές οι συναντήσεις ήταν γενικά μέσα στο πλαίσιο των ευρείων επαφών που έχουμε με τμήματα του πολιτικού κόσμου της Υεμένης", είπε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρί Χαρφ, σε μια ενημέρωση, για τη συνάντηση την περασμένη εβδομάδα.
"Χρησιμοποιήσαμε τη συνάντηση εκείνη για να ενισχύσουμε την άποψή μας ότι η μόνη λύση που μπορεί να υπάρξει στην Υεμένη είναι πολιτική και ότι όλες οι πλευρές, συμπεριλμαβανόμενων των Χούτι, θα πρέπει να δεσμευτούν ότι θα συμμετάσχουν στην πολιτική διαδικασία που επιβλέπεται από τον ΟΗΕ", πρόσθεσε.
Επί κεφαλής της συνάντησης στο Ομαν ήταν η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για θέματα Μέσης Ανατολής των ΗΠΑ Άνν Πάτερσον, η οποία επίσης ταξίδεψε στην Ιορδανία και την Σαουδική Αραβία για να συζητήσει μια εκεχειρία στην Υεμένη. Στο Ριάντ η Πάτερσον συναντήθηκε επίσης και με τον εξόριστο πρόεδρο της Υεμένης Αμντ-Ράμπου Μανσούρ Χάντι και άλλους υψηλούς αξιωματούχους της Υεμένης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση