GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο ΟΗΕ προτείνει κυβέρνηση ενότητας για τη Λιβύη

Η πρόταση των Ηνωμένων Εθνών για τη Λιβύη που παραδόθηκε στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές στο Μαρόκο χθες περιλαμβάνει μια κυβέρνηση ενότ...

Ο ΟΗΕ προτείνει κυβέρνηση ενότητας για τη Λιβύη Η πρόταση των Ηνωμένων Εθνών για τη Λιβύη που παραδόθηκε στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές στο Μαρόκο χθες περιλαμβάνει μια κυβέρνηση ενότητας διάρκειας ενός έτους, όπου ένα συμβούλιο υπουργών θα ηγείται από έναν πρωθυπουργό που θα μοιράζεται την εκτελεστική αρχή με δύο αναπληρωματικούς στην πρωτεύουσα της Λιβύης Τρίπολη.

Το μόνο νομοθετικό σώμα θα είναι η βουλή των αντιπροσώπων (αυτή που ήδη εκλέχθηκε το 2014, στο ανατολικό κομμάτι της χώρας τώρα), ενώ θα υπάρχει ένα κυβερνητικό συμβούλιο που θα απαρτίζεται από 120 μέλη της βουλής στη Τρίπολη.

Η συμφωνία περιλαμβάνει όρους εκεχειρίας, αφοπλισμό ένοπλων ομάδων, ενωμένο στρατό και την αποχώρηση ένοπλων ομάδων από διυλιστήρια πετρελαίου, αεροδρόμια και άλλες εγκαταστάσεις μετά την υπογραφή της συμφωνίας.

Διαμεσολαβητές των Ηνωμένων Εθνών παρέδωσαν στις μαχόμενες πλευρές της Λιβύης το προσχέδιο, αφήνοντας χρόνο στις δύο πλευρές να συνομιλήσουν με τους υποστηρικτές τους προτού ξεκινήσουν εκ νέου οι ειρηνευτικές συνομιλίες για να τεθεί τέλος στον εμφύλιο.

Δυτικοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι οι συνομιλίες που υποστηρίζονται από τον ΟΗΕ προσφέρουν τη μόνη ελπίδα να σχηματιστεί μια ενωμένη αρχή και να σταματήσει ο πόλεμος μεταξύ δύο ανταγωνιζόμενων κυβερνήσεων και των στρατευμάτων κάθε πλευράς.

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Μπερναντίνο Λεόν είπε στους αντιπροσώπους των δύο πλευρών στη μαροκινή πόλη Σχιράτ, "Πρόκειται να πάρετε το πιο πρόσφατο προσχέδιο της προτεινόμενης πολιτικής συμφωνίας που βρίσκεται στη καρδιά των συνομιλιών σας τους τελευταίους μήνες."

Αντιπρόσωποι των δύο αντιμαχόμενων πλευρών αναμένονταν να ταξιδέψουν στη Γερμανία για μια συνάντηση ευρωπαϊκών και βορειοαφρικανών ηγετών προτού επιστρέψουν για διαβουλεύσεις με τις πολιτικές βάσεις των και κατόπιν να επιστρέψουν στο Μαρόκο για τη συνέχιση των συνομιλιών. Δεν αποκαλύφθηκαν λεπτομέρεις για το περιεχόμενο της συμφωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση