GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην Καμπότζη τέσσερις πρόσφυγες από την Αυστραλία

Αεροσκάφος που μεταφέρει τέσσερις πρόσφυγες από αυστραλιανό κέντρο κράτησης στο Ναούρου προσγειώθηκε σήμερα στην Καμπότζη, ανακοίνωσαν...

Στην Καμπότζη τέσσερις πρόσφυγες από την Αυστραλία
Αεροσκάφος που μεταφέρει τέσσερις πρόσφυγες από αυστραλιανό κέντρο κράτησης στο Ναούρου προσγειώθηκε σήμερα στην Καμπότζη, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι του αεροδρομίου. Πρόκειται για τους μοναδικούς αιτούντες άσυλο που συμμετέχουν στο αμφιλεγόμενο σχέδιο επανεγκατάστασης, το οποίο έχουν συνάψει οι δύο χώρες.
Η συμφωνία ανάμεσα στην Καμπότζη και την Αυστραλία, η οποία συνήφθη τον περασμένο Σεπτέμβριο, δέχτηκε κριτική από οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και από την αντιπολίτευση και στις δύο χώρες, οι οποίες κατηγορούν την Αυστραλία ότι αθετεί τις διεθνείς της δεσμεύσεις μεταφέροντας τους αιτούντες άσυλο σε άλλες χώρες.
Οι πρόσφυγες είναι τρεις Ιρανοί κι ένας Ροχίνγκια--μία μουσουλμανική μειονότητα στη Μιανμάρ--σύμφωνα με την Συμμαχία Δράσης για τους Πρόσφυγες της Αυστραλίας. Περιλαμβάνονταν στους 677 πρόσφυγες που βρίσκονταν στο κέντρο του Ναούρου, του νησιού αυτού στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση