GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα ιδεολογική κίνηση συγκροτήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ

Με τον χαιρετισμό 40 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την παρουσία στελεχών του κόμματος, ολοκληρώθηκε την Κυριακή, η πρώτη συνάντηση του ...



Με τον χαιρετισμό 40 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την παρουσία στελεχών του κόμματος, ολοκληρώθηκε την Κυριακή, η πρώτη συνάντηση του νέου ιδεολογικού ρεύματος, Ενωτική Κίνηση.

Η συνάντηση του νέου ιδεολογικού ρεύματος στον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρήθηκε από τα μέλη ιδιαίτερα επιτυχημένη, καθώς αναπτύχθηκε γόν
ιμος προβληματισμός στις περισσότερες από τις πενήντα τοποθετήσεις, σε μια διαδικασία που διήρκησε πάνω από έξι ώρες.

Στόχος της Ενωτικής Κίνησης, σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι τα πολιτικά συμπεράσματα της ιδρυτικής συνάντησης να αποτελέσουν τη βάση για μια συνολικότερη συζήτηση που θα αφορά στην ανασυγκρότηση του κόμματος, ώστε να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες με συγκεκριμένους ιδεολογικούς, πολιτικούς και οργανωτικούς στόχους.


“Η Ενωτική Κίνηση φιλοδοξεί να αποκαταστήσει με τη λειτουργία της τον χαρακτήρα των τάσεων ως ανοιχτά ρεύματα ιδεών, όπως περιγράφεται στο Καταστατικό του κόμματος και όχι η δημιουργία άλλης μιας τάσης που θα λειτουργεί ως μηχανισμός πίεσης και ανάδειξης στελεχών. Γι αυτό το λόγο, οι συλλογικές διαδικασίες της Ενωτικής Κίνησης θα είναι πάντα ανοιχτές στο σύνολο των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο την ενίσχυση των ιδεών, των πρακτικών και εν τέλει του αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ για την επιτυχία του πρωτοφανούς εγχειρήματος της κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας, που αφορά το παρόν και το μέλλον του λαού, της δημοκρατίας και της Αριστεράς όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη”, σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΕΝ.ΚΙ.

Στην συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο πρώην Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και νυν Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα μνημόνια, Δηήτρης Βίτσας,η αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Χαρά Καφαντάρη, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ολγα Γεροβασίλη, ο βουλευτής Κοζάνης, Δημήτρης (Μίμης) Δημητριάδης, ο βουλευτής Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, ο δημοσιογράφος της ΕΤ3 και σημερινός βουλευτής Αλ. Τριανταφυλλίδης και πολλοί άλλοι.

Επίσης, τη στήριξή και το παρών έδωσαν τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μπουρνούς και Ν. Ηλιόπουλος, καθώς και αρκετά μέλη της ΚΕ μεταξύ των οποίον οι Στ. Παππάς, Π. Καραγεώργος, Κ. Πουλάκης κ.

Παρών και ο διευθυντής του Υπ. Επικρατείας Παναγιώτης Σκούτας ο οποίος ανάγνωσε και επιστολή χαιρετισμού από τον Υπ. Επικρατείας Νίκο Παππά, η οποία προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στους συμμετέχοντες.

Συγκεκριμένα ο κ. Πάππας, στο σύντομο χαιρετισμό του, ανέφερε:


«Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Λυπάμαι ειλικρινά που σήμερα δεν μπορώ να είμαι μαζί σας. Αισθάνομαι κομμάτι της ενωτικής κίνησης.
Κομμάτι της συλλογικής προσπάθειας που έφερε την αριστερά τις ιδέες και το κόμμα μας στη θέση του πρωταγωνιστή των εξελίξεων.
Υπηρετήσαμε με πείσμα την ιδέα ότι η αριστερά μπορεί και πρέπει να συγκροτεί πλειοψηφίες.

Ότι η Ευρώπη είναι το πεδίο της ταξικής και πολιτικής πάλης. Ότι η αριστερά πρέπει να έχει αμφίδρομες σχέσεις με τα κοινωνικά κινήματα.

Και κερδίσαμε όχι μια εκλογική μάχη, αλλά την εμπιστοσύνη του λαού μας.
Λίγους μήνες μετά την ιστορική και τεράστια εκλογική μας νίκη η ιστορία μας φέρνει μπροστά σε νέα καθήκοντα.

Στο καθήκον να ενώσουμε και να επανενώσουμε δυνάμεις εντός του κόμματος
Να εντάξουμε νέες δυνάμεις σε αυτό ώστε να αντιστοιχίσουμε στοιχειωδώς την κοινωνική του δυναμική με την οργανωμένη του βάση.

Να οικοδομήσουμε ´κόμμα ικανό και αποτελεσματικό. Ανοικτό και συντεταγμένο.
Να δυναμώσουμε τον κορμό της μακροχρόνιας προοδευτικής διακυβέρνησης που έχει ανάγκη η Ελλάδα και ο λαός.

Δεν θα ευχηθώ μια τυπική «καλή επιτυχία. Θα πω καλή μας δύναμη. Είμαι βέβαιος ότι Θα ενώσουμε, θα δημιουργήσουμε, θα μεγαλώσουμε κι άλλο. Για τις νίκες του λαού και της κοινωνίας.

Με εγκάρδιος συντροφικούς χαιρετισμούς.
Νίκος Παππάς»

Την ιδρυτική συνάντηση της Ενωτικής Κίνησης, η οποία ήταν ανοιχτή, παρακολούθησαν επίσης μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με αναφορά σε άλλες τάσεις του κόμματος.

Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους της «Πλατφόρμας 2010» ο Γιάννης Μπαλάφας, ενώ διαβάστηκε χαιρετιστήριο μήνυμα από τον Αντώνη Κοτσακά εκ μέρους της «Σοσιαλιστικής Τάσης».

Μηνύματα απέστειλαν επίσης βουλευτές του κόμματος που λόγω πολιτικών υποχρεώσεων δεν κατόρθωσαν να ταραστούν στη συνάντηση.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την ομόφωνη απόφαση για συγκρότηση Πανελλαδικού Συντονιστικού της ΕΝ.ΚΙ, ενώ έγινε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη χτεσινή λαϊκή κινητοποίηση στο Σύνταγμα.

«Η Ενωτική Κίνηση χαιρετίζει τις μαζικές κινητοποιήσεις κατά της λιτότητας και υπέρ του ελληνικού λαού που ξεκίνησαν χθες σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και θα ολοκληρωθούν στις 27 Ιουνίου», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: http://www.enter4news.gr/

1 σχόλιο

  1. Καλά οι κομουνιστές είναι αγωνιστές ΆΛΛΑ θα πρέπει να καταλάβουν ότι θα πρέπει να πληρώσουν ΜΕ ΦΌΡΟ αυτοί που ΣΉΜΕΡΑ έχουν εισόδημα για αυτούς που δεν έχουν θα τσούζει βέβαια ΑΛΛΑ αν έχεις εισόδημα ΣΉΜΕΡΑ 30.000 ευρώ ΔΕΝ λέγετε ότι περνάς και κρίση όπως τον άλλο που δεν έχει ούτε ευρώ τον ΜΗΝΆ η καθόλου εργασία , η εργασία με 500 ευρώ τον μήνα !!!!!... Το ΦΠΑ λοιπών ακόμα αν πάει ακόμα και 13 % για αυτό που παίρνει 500 ευρώ είναι σκληρό αλλά φανταστείτε να μην έχουν και εργασιακά δικαιώματα ...δηλαδή θα δίνει 65 ευρώ στο ΦΠΑ αλλά θα παίρνει έστω τα 435 ΜΕ ΤΟ ΝΌΜΟ ,ΤΟ ΝΌΜΟ που είχαν καταργήσει ΑΥΤΟΊ που σήμερα ΚΛΑΊΝΕ ότι θα φορολογηθούν αυτοί που παίρνουν τα 30.000 ευρώ και ΆΝΩ... Η κάνουμε όλοι ότι δεν ξέρουμε ΤΆΧΑ ποιοι εκμεταλλεύεται τους αδύναμα οικονομικά φτωχούς ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ...

    Ο κύριος όγκος της ανασφάλιστης εργασίας εντοπίζεται κυρίως σε οικοδομοτεχνικά έργα, εποχικές επιχειρήσεις [ξενοδοχεία, εστιατόρια, camping κλπ), σε επιχειρήσεις του δευτερογενούς τομέα της αγροτικής οικονομίας (συσκευαστήρια, επιχειρήσεις τυποποίησης κλπ, κέντρα διασκέδασης (μπαρ, καφετέριες, επιχειρήσεις φασόν κλπ)].

    Παρά το γεγονός ότι παρέχεται πλέον στα ελεγκτικά όργανα η δυνατότητα αξιοποίησης των ολοκληρωμένων μηχανογραφικών συστημάτων που έχουν αναπτυχθεί για τον έλεγχο της αδήλωτης εργασίας, τις ροές απασχόλησης και την παρακολούθηση των ασφαλιστικών υποχρεώσεων των εργοδοτών, η αποδυνάμωση των ελεγκτικών μηχανισμών τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω των αποχωρήσεων των υπαλλήλων για συνταξιοδότηση, έχει περιορίσει σημαντικά την ελεγκτική δράση των τοπικών υπηρεσιών των φορέων με σημαντική συνέπεια την ένταση των φαινομένων της ανασφάλιστης και της αδήλωτης εργασίας.

    Επιπλέον η μεγάλη εποχική αυξομείωση απασχόλησης σε ορισμένες κατηγορίες περιοχών και επιχειρήσεων απαιτεί τη δυνατότητα των ελεγκτικών μηχανισμών να ενισχύουν κατά περιόδους την ελεγκτική τους δράση σε συγκεκριμένες περιοχές....

    ΑΥΤΑ πρεπε σιγά σιγά να φτιάξουν ΜΕ ΑΓΏΝΑ και συναίνεση ΚΑΙ ΑΣ ΚΛΑΊΕΙ Ο ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ....

    ΠΡΟΧΩΡΆ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση