GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα κιλά του Κιμ Γιονγκ Ουν απειλούν την... εξουσία του;

Φωτογραφίες με τον Κιμ Γιονγκ Ουν να έχει πάρει πολλά επιπλέον κιλά δόθηκαν στη δημοσιότητα, φουντώνοντας τις φήμες ότι η υγεία του δ...

Τα κιλά του Κιμ Γιονγκ Ουν απειλούν την... εξουσία του;
Φωτογραφίες με τον Κιμ Γιονγκ Ουν να έχει πάρει πολλά επιπλέον κιλά δόθηκαν στη δημοσιότητα, φουντώνοντας τις φήμες ότι η υγεία του δικτάτορα της Βόρειας Κορέας επιδεινώνεται ραγδαία. Ενώ αμερικανικά μίντια αναφέρουν ότι οι αντίπαλοί του είναι πιθανόν να εκμεταλλευτούν αυτή την κατάσταση του για να τον ανατρέψουν από την εξουσία με πραξικόπημα.

Οι νέες φωτογραφίες, που εμφανίστηκαν στην επίσημη εφημερίδα της ΠιονγκΓιανγκ, Rodong Sinmun, και αναδημοσιεύτηκαν από το Πρακτορείο Ειδήσεων της Β. Κορέας και το Reuters, δείχνουν τον Κιμ, σαφώς παχύτερο από ότι ήταν όταν ανέλαβε την εξουσία το 2011, να επιθεωρεί μια κρατική φάρμα, συνοδεία στρατιωτικών αξιωματούχων.
Η βρετανική Daily Telegraph, σε καυστικά της σχόλια αναφέρει ότι ο Γιονγκ Ουν κληρονόμησε τα ακριβά γούστα του πατέρα του, Κιμ Γιονγκ Ιλ, για την καλή κουζίνα, το γαλλικό μπράντυ και το ελβετικό τυρί έμμενταλ.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Ουν χάθηκε από το προσκήνιο και μετά έγινε γνωστό ότι υπεβλήθη σε εγχείριση κρυφά, κάτι που φούντωσε τις φήμες για την υγεία του.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Toshimitsu Shigemura, του Πανεπιστημίου Waseda του Τόκυο σχολιάζει ότι είναι πιθανόν, αν επιδεινωθεί η υγεία του Ουν, να γίνει στρατιωτικό πραξικόπημα "και επειδή η δυναστεία του αίματος των Κιμ είναι τόσο σημαντική για την κοινωνία της Βόρειας Κορέας, ίσως ζητήσουν από το μεγαλύτερο αδελφό του Ουν, τον Κιμ Γιονγκ Ναμ, να τεθεί επικεφαλής του καθεστώτος".
Από το τέλος του β' Παγκοσμίου Πολέμου, οπότε ανέλαβε την εξουσία ο Κιμ Ιλ Σουνγκ, η Βόρεια Κορέα ήταν πάντα υπό τη διοίκηση του ίδιου ή κάποιου άμεσου απογόνου του.  

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση