GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θλίψη στην Ιταλία. Πέθανε η Λάουρα Αντονέλλι

Καρδιακή προσβολή είναι, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η αιτία θανάτου της γνωστής ιταλίδας ηθοποιού Λάουρα Αντονέλλι που απεβίω...

Καρδιακή προσβολή είναι, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η αιτία θανάτου της γνωστής ιταλίδας ηθοποιού Λάουρα Αντονέλλι που απεβίωσε το βράδυ της Κυριακής στο σπίτι της στο Λαντίσπολι, λίγο έξω από την Ρώμη. Την ηθοποιό βρήκε νεκρή η οικιακή βοηθός της.

Τον ερχόμενο Νοέμβριο, η πρωταγωνίστρια της αξέχαστης Μαλίτσια, του Σαλβατόρε Σαμπέρι, θα γινόταν 74ετών. Από τα γνωστότερα, επίσης, έργα στα οποία είχε πρωταγωνιστήσει, ο ιταλικός τύπος κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο Sessomatto, του Ντίνο Ρίζι, του 1973, και στο «θεϊκό Πλάσμα» (Divina Creatura) του Πασκουάλε Φέστα Καμπανίλε, το οποίο και γυρίστηκε το 1975.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μαλίτσια, πριν σαράντα δυο χρόνια, είχε σπάσει ρεκόρ εισπράξεων, ξεπερνώντας τα έξι δισεκατομμύρια λιρέτες, ένα αστρονομικό για την εποχή ποσό.

«Το βλέμμα της ήταν αισθησιακό, όσο λίγων ηθοποιών, χάρη και στην ελαφρά μυωπία της», γράφει η ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα.

«Είναι πολύ άδικο το ότι μια τέτοια συνάδελφος πέθανε με αυτό τον τρόπο, μέσα στην μοναξιά», δήλωσε αμέσως μετά την μετάδοση της είδησης του θανάτου της Λάουρα Αντονέλλι ο Ιταλός κωμικός ηθοποιός Λίνο Μπάνφι ο οποίος είχε συνεργαστεί επανειλημμένα μαζί της.

Οι σχολιαστές αναφέρουν ότι η δικαστική περιπέτεια την οποία αντιμετώπισε η Αντονέλλι στην δεκαετία του '90 για κατοχή μικρής ποσότητα ναρκωτικών (με τελική αθώωση, αφού κρίθηκε ότι επρόκειτο για ουσίες που κατείχε για προσωπική και μόνον χρήση) κλόνισε ανεπανόρθωτα την ψυχική της γαλήνη, προκαλώντας της μεγάλη πικρία.

Η τελευταία της ερμηνεία, στον κινηματογράφο, ήταν στο Μαλίτσια 2000, το 1991, με σκηνοθέτη, πάντα, τον Σαλβατόρε Σαμπέρι. Μια σειρά από ενέσεις κολλαγόνου στις οποίες την είχαν πείσει να υποβληθεί για να μπορέσει να φανεί νεώτερη, της είχαν προκαλέσει σοβαρή αλλεργική αντίδραση, παραμορφώνοντάς της, για αρκετό καιρό, το πρόσωπο.

Τα τελευταία χρόνια, όταν συνάδελφοι της του κινηματογράφου είχαν απευθύνει έκκληση να δοθεί στην Λάουρα Αντονέλλι το δημόσιο οικονομικό βοήθημα που προβλέπεται για τους καλλιτέχνες οι οποίοι βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, η ίδια είχε ζητήσει «να την ξεχάσουν και να μην ασχοληθούν, πλέον, μαζί της».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση